www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Ευρώπολις γιατί;
ΕΥΡΩΠΟΛΙΣ Ιστοσελίδα 19.09.2004. E-mail
17.01.06

Ευρώπολις γιατί;

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα της Ευρώπολις. Η δημιουργία της έχει ως στόχο την έστω και ελάχιστη συμβολή στην ενίσχυση του συγκρητισμού ως σημαντικού εργαλείου μιας Κρήτης, που θα αναβαίνει όλο και πιο ψηλά. Θα βλέπει όλο και πιο μακριά. Θα νοιώθει όλο και πιο όμορφα. Ως Περιφέρεια μιας Ελλάδας, όπου θα αποσπά την εκτίμηση, θα προκαλεί την άμιλλα. Σε μια Ενωμένη Ευρώπη, όπου θα συμβάλλει στη διαμόρφωση των αποφάσεών της, και θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες που προσφέρει.

Μια ανάλογη όμως Περιφέρεια, θα πρέπει να αξιοποιεί όλες τις ενέργειες και τις εφυίες που διαθέτει, ή μπορεί να προσελκύσει. Να διαφυλάττει και να αξιοποιεί τα ατού της και συνάμα να επιδιώκει την κατάκτηση νέων. Να οραματίζεται το αύριο, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας το από σήμερα.

Οτιδήποτε, από οποιοδήποτε, άτομο, ή φορέας, συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση θα ενθαρρύνεται, θα στηρίζεται και θα προωθείται.

Τα περιεχόμενα της κατά συνέπεια θα είναι εξελισσόμενα και διαρκώς εμπλουτισμένα .

Πρώτος τροφοδότης , που αποτελεί και συγκοινωνό της δοχείο, θα είναι η εκπομπή ΚΡΗΤΗ-ΕΥΡΩΠΗ, που αναμεταδίδεται κάθε Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, από την ΕΡΑ Ηρακλείου, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων σύνδεσης με την Αθήνα.

Επόμενος τροφοδότης θα είναι όλοι και όλες , άτομα ή φορείς, συμφωνούν και θέλουν να εργαστούν για όσα προαναφέρθηκαν.

Στα περιεχόμενά της θα βρείτε αρχικά:

-Κρήτη-Ευρώπη. Η εκπομπή αυτή που επιμελείται και παρουσιάζει κάθε Παρασκευή στις 6 το απόγευμα, από την ΕΡΑ Ηρακλείου, ο δημοσιογράφος Ηρακλής Γαλανάκης.

Αντικείμενό της η συμμετοχή της Κρήτης ως Περιφέρεια της Ελλάδας, κράτους- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και η προβολή όλων εκείνων που μέσα από τη δράση τους κάνουν πράξη τη συμμετοχή αυτή.

Από τις 16 του Σεπτέμβρη ξεκίνησε μια σειρά εκπομπών με συνεντεύξεις, συζητήσεις και τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Δημοτικής και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, των οικονομικών, των κοινωνικών και των πνευματικών φορέων, καθώς επίσης και των εκπροσώπων της Κρήτης στην Βουλή των Ελλήνων και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τι σημαίνει η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Έχουμε επίγνωση των πλεονεκτημάτων και των ευκαιριών που προσφέρει; Πως μεταφράστηκε πρακτικά στον τομέα στον οποίο δρα ο καλεσμένος ; Τι διευκολύνει αλλά και τι δυσκολεύει την καλύτερη αξιοποίηση αλλά και τη συμμετοχή μας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι; Ποιος θα είναι ο ρόλος της Περιφέρειας στην αυριανή Ευρωπαϊκή Ένωση; Λειτουργεί ο συγκρητισμός ως μέσο ισχυροποίησης της θέσης της Περιφέρειας Κρήτης, στην Ενωμένη Ευρώπη; Αυτά και άλλα ερωτήματα θα απασχολούν κυρίως τις εβδομαδιαίες εκπομπές.

Μετά από κάθε εκπομπή θα γίνεται σύντομη αναφορά στον καλεσμένο και στις απόψεις του. Liks. Δημοσιεύματα.

-80χρονα Μίκη Θεοδωράκη. Ποιος είναι ο Μίκης. Ποια είναι η συνεισφορά του ως Κρητικού, Έλληνα, Ευρωπαίου στο πανανθρώπινο πολιτιστικό γίγνεσθαι; Τι λένε για τον Μίκη, Έλληνες και μη Έλληνες; Τι σημαίνει για την Ελλάδα και την Κρήτη;

Στις 29 Ιουλίου του 2005, ο Μίκης Θεοδωράκης συμπληρώνει 80 χρόνια. Ποια πρωτοβουλία πήρε η Ευρώπολις. Σε ποιους απευθύνθηκε και απευθύνεται; Γιατί; Ποιες οι πρώτες αντιδράσεις; Τι θα γίνει έως τις 29 Ιουλίου του 2005; Τι έγινε;

Ερωτηματολόγιο; Μαρτυρίες; Προτάσεις. Χρήσιμα Links. Δημοσιεύματα.


-Μπροστάρηδες. Ποιοι είναι εκείνοι που με τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειές της συμβάλλουν στην ανάπτυξη και ισχυροποίηση της Κρήτης ;

Ερωτηματολόγιο. Αιτιολογημένες Προτάσεις. Links.

-Κρήτη.

-Ατού και αδυναμίες της Κρήτης. Ποια είναι η γνώμη των εκπροσώπων των φορέων αλλά και των αναγνωστών της ιστοσελίδας.

-Λουξεμβούργο.Φίλοι από και για το Λουξεμβούργο. Ποιοι είναι οι φίλοι μας από το Λουξεμβούργο; Γιατί δημιουργήθηκε ο σύλλογος «Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη». Ποια είναι τα σχέδιά του. Γνωριμία με το Λουξεμβούργο;

-Πρωτοβουλίες.

-Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία_Δημοσιεύματα.

-Ειδήσεις από την Ευρώπη. Είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ότι συμβαίνει μας αφορά, άρα πρέπει να το γνωρίζουμε.

-Ειδήσεις.

-Χρήσιμες πληροφορίες.

-Αλλα χρήσιμα Links.

 

Για κάθε περιεχόμενο θα υπάρχουν σχετικές φωτογραφίες προσώπων που θα ανανεώνονται.

Τελευταία ανανέωση ( 09.09.10 )
 

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005