www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Αντισταθείτε arrow Ξενοφοβία και ρατσισμός
Ξενοφοβία και ρατσισμός E-mail
07.04.06

Εκπομπή ΚΡΗΤΗ-ΕΥΡΩΠΗ  tτης ΕΡΑ Ηρακλείου.

«Ξενοφοβία και ρατσισμός»

Με την ανάπτυξη της χώρας μας, η Ελλάδα έχει γίνει εδώ και κάμποσες δεκαετίες από χώρα εξαγωγής σε χώρα εισαγωγής μεταναστών. Συνάνθρωποί μας από φτωχότερες χώρες αναζητούν στη χώρα μας, αυτό που αναζήτησαν ανά τον κόσμο, συμπατριώτες μας, μετά κυρίως το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια νέα πραγματικότητα δημιουργείται. Η κοινωνία μας εμπλουτίζεται με συνανθρώπους που έχουν μια πολυεθνική, πολυγλωσσική, πολυθρησκευτική, πολυπολιτισμική διαφορετικότητα.

 Αν η επικράτηση της πολυφωνικής δημοκρατίας, των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που  απαίτησε αγώνες και συμμετοχή, έφερε τη χώρα μας στην πρώτη σειρά των ανεπτυγμένων και πολιτισμένων χωρών, η νέα πραγματικότητα απαιτεί νέες προσπάθειες και συμμετοχές για  να συνεχίζει να αναβαίνει η Ελλάδα τα σκαλοπάτια της ανάπτυξης και του πολιτισμού.

Για την κατανόηση, την ενσωμάτωση και την γόνιμη αξιοποίηση αυτής της νέας πραγματικότητας, έχουν δημιουργηθεί και ανά την Ελλάδα, διάφορες κινήσεις πολιτών.

Στο Ηράκλειο δημιουργήθηκε η «Κίνηση ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό», με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και τη συμμετοχή ευαίσθητων κοινωνικών φορέων.

Η εκπομπή ΚΡΗΤΗ-ΕΥΡΩΠΗ που από το ξεκίνημά της προσπαθεί να συνδράμει στην συνειδητοποίηση του  γίγνεσθαι μας, όπως διαμορφώνεται από τη συνύπαρξή μας με τα άλλα έθνη και λαούς δεν μπορούσε να το αγνοήσει.

Γι’ αυτό καλεσμένοι σήμερα της  εκπομπής, είναι οι κ.κ. Νίκος Μετζίνης και Μανόλης Αλεξάκης, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ νομού  Ηρακλείου. 

Μειονέκτημα ή πλεονέκτημα ο ξένος μετανάστης; Πότε το μειονέκτημα μετατρέπεται σε πλεονέκτημα και πότε το πλεονέκτημα σε μειονέκτημα; Τι συνέβη με τους πρώτους Έλληνες μετανάστες σε Αυστραλία και Αμερική; Γέφυρα της Ελλάδας με τους άλλους λαούς, χώρες, πολιτισμούς, και οικονομίες ο ξένος μετανάστης; Συνάνθρωπος ή άνθρωπος ενός «άλλου» και «κατώτερου Θεού»; Γιατί δημιουργήθηκε η κίνηση; Υπάρχουν ανάλογες κινήσεις σε άλλες περιοχές της Κρήτης; Ποιοι συμμετέχουν; Τι έχει κάνει έως τώρα; Τι σχεδιάζει; Μας αφορά και γιατί;

Αυτές και άλλες σχετικές ερωτήσεις θα απασχολήσουν τη σημερινή μας εκπομπή που παράγει και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Ηρακλής Γαλανάκης.

 Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Παρασκευή  6 με 7 από την ΕΡΑ Ηρακλείου στα FM,-με εξαίρεση τις έκτακτες συνδέσεις με το κεντρικό δίκτυο της Αθήνας- από τους πομπούς Ηρακλείου 97,5, Χάρακα 103,6 Αγίου Νικολάου 105,3, στα Μεσαία 954 χιλιόκυκλους και στο διαδίκτυο www.ert.gr , κατάλογος περιφερειακών σταθμών, κλικ στην  ΕΡΑ Ηρακλείου.

  (Παρασκευή 7 Απριλίου 2006)

Τελευταία ανανέωση ( 07.04.06 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005