www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Εκπομπή Αφανείς Ήρωες arrow Η Κοινωνική Οικονομία στην Κρήτη (ΙΙ)
Η Κοινωνική Οικονομία στην Κρήτη (ΙΙ) E-mail
14.07.08
                                                        Εκπομπή ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ
                                                          (Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008, 4-5 μ.μ.)


                           Η Κοινωνική Οικονομία στην Κρήτη (ΙΙ)

Επειδή η απασχόληση και η ποιότητα της ζωής όλων εκείνων που αποτελούν θύματα διακρίσεων και περιθωριοποίησης, αλλά και των ανθρώπων που ζουν στο περιβάλλον τους, δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορους όλους εκείνους που θέλουν μια κοινωνία αλληλεγγύης, συνοχής και δημιουργίας. Επειδή η Ευρωπαϊκή Ενωση στηρίζει πολιτικές για τη μείωση και ει δυνατόν για την εξαφάνιση των διακρίσεων αυτών, αλλά και επειδή αυτός ο λεγόμενος τρίτος τομέας της οικονομίας, συμβάλλει στην ευημερία μιας κοινωνίας και μιας χώρας, και η σημερινή μας εκπομπή ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ, συνεχίζει να ασχολείται με το θέμα της προηγούμενης Δευτέρας, που θα μεταδοθεί από τις συχνότητες της ΕΡΑ Ηρακλείου στις 4-5 μ.μ.

“Σήμερα θα εξετάσουμε, λοιπόν, που έχει αναπτυχθεί, η Κοινωνική Οικονομία στην Κρήτη και πως μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, αλλά και για ένα άλλο θέμα που δεν είναι ταυτόσημο αλλά που ανήκεισ τον τομέα της κοινωνικής ευαισθησίας, με το,τι αποφασίστηκε το περασμένο Σάββατο στο Ρέθυμνο από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την υπεράσπιση των κοινωνικών πολιτικών”. Απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται προσκλήθηκαν να μας απαντήσουν οι κ. Γιώργος Μαυρογιάννης, διευθυντής της “Αναπτυξιακής Ηρακλείου¨, ο κ. Νίκος Δρακάκης, επιστημονικός υπεύθυνος των κοινωνικών προγραμμάτων της ΝΕΛΕ Ηρακλείου και ο κ. Μανώλης Αλεξάκης, αντιδήμαρχος Ηρακλείου, πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α (Εταιρεία Κοινωνικής Πολιτικής Αυτοδιοικήσεων Κρήτης).

Ποια είναι η εικόνα σήμερα της Κοινωνικής Οικονομίας στην Κρήτη; Γιατί η κοινωνική οικονομία σημαίνει και επιστροφή στο δικαίωμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όλων εκείνων που συμμετέχουν; Στις ΗΠΑ ο τομέας της Κοινωνικής πολιτικής καλύπτει το 14% της οικονομίας της, γιατί στην Ελλάδα και στην Κρήτη καλύπτει ένα 0,0 και κάτι τοις εκατό; Ποιες είναι οι δυσκολίες που υπάρχουν στην ανάπτυξή της; Γιατί πρέπει να δημιουργηθεί επειγόντως το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο από την Πολιτεία; Ποιες κοινωνικές ομάδες καλούνται να αξιοποιήσουν τις πολιτικές που προσπαθεί να υλοποιήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων και αποκλεισμών; ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ, μια προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την κάλυψη του κοινωνικού αναπτυξιακού ελλείματος; Γιατί το επίπεδο ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας είναι αντίστοιχο με το επίπεδο ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών και πολιτών;Γιατί και σε τι θα πρέπει να γίνει πιο διεκδικητική η Τοπική και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση; Δείγμα αλλαγής της νοοτροπίας της Αυτοδιοίκησης η προχθεσινή συγκέντρωση των εκπροσώπων της στο Ρέθυμνο για την υπεράσπιση των κοινωνικών πολιτικών;

Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη

Οι συχνότητες της ΕΡΑ Ηρακλείου μέσω των οποίων μπορείτε να ακούσετε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που αναφέρθηκαν και σε όσα προκύψουν από τη συζήτηση είναι : FM, 97.5, Χάρακα -Νότια Κρήτη, 103.6, Αγιο Νικόλαο-Ανατολική Κρήτη 105.3. Μεσαία, 954 χιλιόκυκλους και από το διαδίκτυο www.ert.gr, ραδιόφωνα, live radio, ΕΡΑ Ηρακλείου.
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005