www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Εκπομπή Αφανείς Ήρωες arrow Γραπτός Τύπος και ιστορική μνήμη
Γραπτός Τύπος και ιστορική μνήμη E-mail
12.05.08

Εκπομπή ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

 

(Δευτέρα 12 Μαίου 4-5 μ.μ.)

Γραπτός Τύπος και ιστορική μνήμη

“Ο ρόλος του γραπτού Τύπου στη διάσωση και προβολή της ιστορικής μνημης ενός τόπου”, είναι το θέμα που θα απασχολήσει τη σημερινή μας εκπομπή ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ, που μεταδίδεται από τις συχνότητες της ΕΡΑ Ηρακλείου κάθε Δευτέρα το απόγευμα 4-5 μ.μ.

Καλεσμένος της εκπομπής ο δημοσιογράφος κ. Αλέκος Ανδρικάκης, Υπεύθυνος της έκδοσης της Δευτέρας της ΠΑΤΡΙΣ και της έκδοσης των ιστορικών ενθέτων που προσφέρει περιοδικά, η ηρακλειώτικη καθημερινή εφημερίδα στο αναγνωστικό της κοινό.

Τα ιστορικά ένθετα όπως “Κρητική Πολιτεία”, “Κρήτης Ανθρωπογεωγραφία”, “Οι σεισμοί εν Κρήτη”, κ.α έχουν καταξιωθεί ως πολύτιμο εργαλείο και προσφορά, σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για την αυτογνωσία μας, την διάσωση και την προβολή της ιστορικής μας μνήμης.

Αν και η ηρακλειώτικη εφημερίδα έχει καταξιωθεί ως μια κιβωτός της σύγχρονης ιστορικής, πολιτικής, πολιτιστικής, λαογραφικής κτλ μνήμης και καταγραφής, χάρις στο ελεύθερο βήμα που προσέφερε και προσφέρει στις ζωντανές δυνάμεις του τόπου μας, με την έκδοση των “ιστορικών ενθέτων”, ανέβασε το πήχυ πολύ ψηλότερα από εκείνο που περιμένει ένας αναγνώστης όχι μόνο από μια επαρχιακή αλλά και μιας πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδα. Η απαιτητική έρευνα, αναζήτηση και καταγραφή σε συνδυασμό με τη συνεργία αξιολογότατων συγγραφέων, δεν αποτελούν μόνο ένα δώρο στους αναγνώστες που έχουν βαθύτερες και διαχρονικότερες πνευματικές απαιτήσεις, από όσες προσφέρει η καθημερινή εφήμερη ενημέρωση, αλλά και για τον τόπο και φυσικά ένα αληθινό κόσμημα και καμάρι για τον ελληνικό περιφερειακό τύπο.

Σε μια εποχή που τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης περνούν στην ιδιοκτησία επιχειρηματικών κύκλων για να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο πίεσης στην κάθε εξουσία, μέσα από τη χειραγώγηση των πολιτών, η ύπαρξη εφημερίδων όπως η ΠΑΤΡΙΣ και προσπάθειες όπως τα “Ιστορικά ένθετα”, μεταξύ άλλων, που δεν καθοδηγούνται από την κερδοσκοπική προσδοκία, αλλά από τη βούληση προσφοράς στην κοινωνία και στον τόπο, αξίζουν την προσοχή και το ενδιαφέρον μας.

Στην εκπομπή μας θα μιλήσουμε ακόμη για την Βικελαία, τη σημασία της επένδυσης στη γνώση και της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ΙΤΕ και τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης


Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλής Γαλανάκη.

Η μετάδοση της εκπομπής γίνεται από τις συχνότητες στα FM, Ηράκλειο 97.5, Χάρακα 103.6, Αγιος Νικόλαος 105.3.Μεσαία 954 χιλιόκυκλους.Διαδίκτυο www.ert.gr, ραδιόφωνα ΕΡΑ Ηρακλείου.Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2810 373400 και 373401.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005