www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Ηράκλειο arrow Βραβείο για το ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Βραβείο για το ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ E-mail
07.12.07
Βραβείο από το υπουργείο στο Σύνδεσμο Γυναικείων Σωματείων

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου Μαίρη Παχιαδάκη ήταν ανάμεσα στους εθελοντές που βραβεύθηκαν χθες από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Αβραμόπουλο, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού.

Τα βραβεία Εθελοντισμού 2007 στους παρακάτω εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις:

-Ορφανός Νικόλαος- Τομεάρχης Διεύθυνσης Σώματος Σαμαριτών και Διασωστών Ε.Ε.Σ

-«Ανάσα»-Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Υποστήριξης ατόμων που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές

-Νικήτας Λιοναράκης

-Μαίρη Παχιαδάκη- Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου Κρήτης

-Αρωγή- Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας

-Μέρο Κεσεσίογλου (Ελληνική Φράση στην Αφρική)

-Γιατροί Χωρίς Σύνορα

-Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. κ. Παύλον

-Σύλλογος Προσωπικού και Φίλων Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Α.Π.Θ. (Γαληνός)

-Μαίρη Μακρή- EUROPA DONNA

-«Νηφάλιοι» Κίνηση Πολιτών για τον Αλκοολικό και το Περιβάλλον του

-Ιωάννης Κάλλας- Αναστασία Ζήση και φοιτητές Τμήματος Κοινωνιολογίας Παν/μίου Αιγαίου

-«Δανηιλίδα» Φιλανθρωπικός Σύλλογος μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα

-Σαρρηγεωργίου Θεανώ

-Σύλλογος Οικογένειας Ανοικτής Θεραπευτικής Κοινότητας «Στροφή»

-Κρανιώτης Χρήστος- Δότης αιμοπεταλίων

-Σύνδεσμος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής»

-Μαίρη Δουμά- Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Συν στον Άνθρωπο»

-Γιατροί του Κόσμου

-Έλενα Κουντουρά

-Σύλλογος Μονογονεϊκών Οικογενειών «Στήριξη» Ν. Έβρου

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του MPC του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Μαρούσι. Ο κ.Αβραμόπουλος απευθυνόμενους στους εθελοντές που βραβεύτηκαν είπε ότι η ελληνική πολιτεία τιμά και αναγνωρίζει τη συμβολή τους στην οικοδόμηση της κοινωνίας, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, την αυθόρμητη και πολύτιμη συμβολή τους στην προσφορά ελπίδας και αγάπης στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, τη δυναμική και πρωτοποριακή τους συμμετοχή στην εξέλιξη των κοινωνικών υπηρεσιών που προσφέρονται στους Έλληνες πολίτες αλλά και στους πολίτες ολόκληρου του κόσμου. Ο υπουργός Υγείας τους ευχαρίστησε για το έργο, τον αγώνα τους και την έμπνευση που όπως τόνισε, δίνουν στην πολιτεία για να συνεχίσει «με τον ίδιο ρυθμό στη θεμελίωση του κοινωνικού κράτους, που αξίζει στις θυσίες, στις προσδοκίες και στις κατακτήσεις του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η ίδρυση του Οργανισμού Εθελοντών Κοινωνία, είναι η κληρονομιά που αφήνει η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες μέρες για τη δημιουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας στην χώρα μας, υπάρχει και η αντίστοιχη διάταξη για την ίδρυση του Οργανισμού. «Η Εθελοντών Κοινωνία είναι πλέον μία ζώσα πραγματικότητα. Μία κληρονομιά για το εθελοντικό κίνημα, μία σημαντική επένδυση της ελληνικής πολιτείας στην ανάπτυξη του κοινωνικού κεφαλαίου, που λέγεται εθελοντισμός» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε «Ένας οργανισμός, που καθημερινά θα εργάζεται για τον εθελοντισμό και θα στηρίζει τις δράσεις της κοινωνίας των πολιτών στο χώρο της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Για πρώτη φορά ίσως, στην παράδοση της διακυβέρνησης της χώρας μας, ένα Υπουργείο άνοιξε τις πόρτες του στους εθελοντές και στις Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις της χώρας».Η πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού ΗρακλείουΤο έργο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου αναγνωρίστηκε για μια ακόμη φορά στο πρόσωπο της κυρίας Μαίρης Παχιαδάκη, η οποία μιλώντας στην «Π» δήλωσε «Νιώθω τυχερή που ζω και παίρνω μια τέτοια διάκριση. Είναι σημαντικό να σε τιμούν, αν και στον εθελοντισμό ποτέ δε σκεφτόμαστε ότι κάποιοι θα μας βραβεύσουν. Πάνω από τριάντα χρόνια υπηρετώ τον εθελοντισμό και η διάκριση είναι δώρο θεού. Ήταν πιστεύω ένα αντίδωρο της πολιτείας και έτσι πρέπει να είναι σε κάθε εθελοντή γιατί μ’ αυτό τον τρόπο βοηθά να ξαναγεμίσει η ψυχή των ανθρώπων, να γεμίσει η ψυχή του εθελοντή και να φθάσει σ’ αυτό το ξεχείλισμα που χρειάζεται για να δώσει από το περίσσευμά του στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη». Αναφερόμενη στη δράση των γυναικείων σωματείων του Ηρακλείου, η κυρία Παχιαδάκη είπε ότι είναι μια από τις ελάχιστες πόλεις της Ελλάδας που έχει τόσες πολλές γυναίκες να υπηρετούν τον εθελοντισμό. «Υπάρχουν πολλές δραστήριες γυναίκες και είναι ευκαιρία να πούμε ότι ο εθελοντισμός είναι μια ευλογημένη αξία που όχι μόνο οι γυναίκες, αλλά κάθε άνθρωπος θα πρέπει να τον υπηρετεί με αγάπη και με σύνεση» κατέληξε η ίδια.
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005