www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Κρήτη arrow Παγκρήτιος Σύλλογος Εναλλακτικού Τουρισμού.
Παγκρήτιος Σύλλογος Εναλλακτικού Τουρισμού. E-mail
25.11.07
Πατρις 22.11.2007

Παγκρήτιος Σύνδεσμος Eναλλακτικού Tουρισμού
Για πρώτη φορά στο νησί

Του Γιάννη Ζωράκη

Με φιλοδοξία την ανάπτυξη και προώθηση διαφορετικών όψεων της Κρήτης, καθώς και τη διαφύλαξη του φυσικού της περιβάλλοντος, ιδρύθηκε ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εναλλακτικού Τουρισμού, η παρουσίαση του οποίου πραγματοποιήθηκε επίσημα.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης αναφέρθηκε πως αν και η Κρήτη αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς κλασικού τουρισμού στην Ευρώπη και τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, ωστόσο δεν έχει προωθηθεί όσο θα έπρεπε σε επίπεδο εναλλακτικού τουρισμού και γι’ αυτό το λόγο όσοι επιχειρούν σ’ αυτόν τον τομέα, πραγματοποιούν τώρα μια προσπάθεια ανάδειξης και αυτής της μορφής, που συνδέεται με παρεχόμενες υπηρεσίες ανώτερης ποιότητας.ΣτόχοιΤα μέλη του Συμβουλίου του Συνδέσμου, αλλά και ο πρόεδρος τους κ. Γιάννης Παπαδάκης θέτουν στις προγραμματικές δηλώσεις τους δύο στόχους ως τους βασικότερους της πρωτοβουλίας τους.

Από την μία πλευρά, ο Σύνδεσμος θέτει ως στόχο το “να αναδείξει την Κρήτη ως ιδανικό προορισμό εναλλακτικού τουρισμού, να προβάλλει όχι πια το κλασικό δίπτυχο «ήλιος – θάλασσα», αλλά το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό, την ιστορία του τόπου μας, τα πλεονεκτήματα της διατροφής των κατοίκων του, τα αγροτικά προϊόντα, την ποιότητα της ζωής”.

Από την άλλη πλευρά ο σύνδεσμος, γνωρίζοντας ότι η επιβίωση των επιχειρήσεων που μετέχουν σε αυτόν συνδέεται με το περιβάλλον, θέτει ως “βασικό στόχο του την προστασία του περιβάλλοντος, φυσικού και κοινωνικού, την υπεράσπιση της ταυτότητας της Κρήτης και την αναβάθμιση της”.ΔράσειςΟ νεοσύστατος Σύνδεσμος, αναγνωρίζει πως υπάρχει μία σύγχυση αναφορικά με το τι ακριβώς ορίζεται ως εναλλακτική μορφή τουρισμού, όχι μόνο από την πλευρά των αρμόδιων φορέων, αλλά και από την πλευρά του ισχύοντος νομικού πλαισίου. Για το λόγο αυτό κυρίως, ο Σύνδεσμος σε μια προσπάθεια αποσαφήνισης του πεδίου, δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει ήδη, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του, μια μελέτη και καταγραφή των επιχειρήσεων και των δράσεων που αναπτύσσονται στην Κρήτη, δημιουργώντας έναν χάρτη ποιότητας και επιδιώκοντας τη συνεργασία όλων, αλλά κυρίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας. Στόχος αυτής της χαρτογράφησης είναι η ενημέρωση τόσο του τουριστικού κόσμου, όσο και των υποψηφίων πελατών σχετικά με τον εναλλακτικό τουρισμό στην Κρήτη.

Ο Σύνδεσμος παράλληλα, δηλώνει ότι θα επιδιώξει μια μόνιμη και σταθερή συνεργασία με τους Δήμους και τις Νομαρχίες για τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών που θα συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία των δομών εναλλακτικού τουρισμού.

Δηλώσεις

Ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις των μελών του Συνδέσμου κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Δήμου Ηρακλείου.

“Υπάρχουν προβλήματα και καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, γιατί αυτή τη στιγμή με τα γεγονότα που συμβαίνουν έχουμε ενοχοποιήσει όλη την Κρήτη” δήλωνε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιάννης Παπαδάκης, ο οποίος συνεχίζοντας αναγνώριζε: “Μέχρι τώρα φέρνουμε τα απόνερα του εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα” διευκρινίζοντας πως με βάση την ανάγνωση των αριθμών που θέλει 30.000.000 να επιζητούν μορφές εναλλακτικού τουρισμού στην Ευρώπη, αναλογικά την Ελλάδα θα έπρεπε να επισκέπτονται για εναλλακτικό τουρισμό, κατά μέσο όρο 900.000 περίπου άνθρωποι, ενώ ως τώρα δεν έρχονται στη χώρα μας ετησίως παρά μόνο 50.000.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Μιχάλης Περισυνάκης, έκανε λόγο για ελλείψεις αναφορικά με τον εναλλακτικό τουρισμό, από πλευράς Πολιτείας.

“Εμείς θα αναπληρώσουμε το κενό της Πολιτείας” δήλωνε χαρακτηριστικά για να τονίσει συνεχίζοντας πως οι δράσεις των εναλλακτικών μορφών τουρισμού θα συμβάλουν στην ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτόν είναι υψίστης ποιότητας, ένα χαρακτηριστικό που ο σύνδεσμος θέτει ως προαπαιτούμενο για τα μέλη του. Ο πρόεδρος υπογράμμισε παράλληλα, πως ο Σύνδεσμος δίνει τη δυνατότητα μέσω των επιχειρήσεων του οι μικρές κοινωνίες του νησιού να συνδεθούν μ’ ένα άλλου επιπέδου κόσμο, ενώ τόνισε πως ο Σύνδεσμος ζητά την βοήθεια, τη στήριξη και την συνεργασία όλων, προκειμένου να πραγματοποιήσει “ένα σημαντικό ποιοτικό βήμα, που θα δώσει προοπτική σε όλους.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005