www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Εκπομπή Αφανείς Ήρωες arrow ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ: Ο Γίγαντας της αγάπης και της προσφοράς
ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ: Ο Γίγαντας της αγάπης και της προσφοράς E-mail
25.06.07

Εκπομπή ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

(Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007, 4-5 μ.μ.)

ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ  ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ: Ο Γίγαντας της αγάπης και της προσφοράς.

Σε εποχές που το «άρπαξε να φας και κλέψε νάχεις» είναι ποια και νομικά κατοχυρωμένο, αρκεί να έχεις την ισχύ της επιρροής ή της απόφασης στην σύνταξη και στην εφαρμογή του νόμου. Σε εποχές που έχει γίνει ρεαλιστικό το βίωμα του «ο καθένας για τον εαυτό του και ο Θεός για όλους». Σε εποχές που μας προτρέπουν να αναζητάμε το Θεό στον Ουρανό, και όχι στο πρόσωπο του συνανθρώπου  και της κοινωνία μας. Σε εποχές που «τα λόγια και τα μέσα μετάδοσής τους πληθαίνουν, αλλά τα βιώματα μειώνονται», η εκπομπή «ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ» της ΕΡΑ Ηρακλείου, ξεκίνησε από τον περασμένο Απρίλη, μια σειρά εκπομπών παρουσιάζοντας και προβάλλοντας ανθρώπους και φορείς που πορεύονται αντίθετα στο ρεύμα.

 Χάρις σ’ αυτούς, έννοιες όπως «ανθρώπινη και κοινωνική αλληλεγγύη», «συλλογικό συμφέρον», «σεβασμός στη διαφορετικότητα», «πίστη σε πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες» κτλ, συνεχίζουν όχι μόνο να υπάρχουν, αλλά και να μην έχουν αλλάξει έννοια και ουσία. Η κοινωνία μας ανεβαίνει, δυναμώνει, εμπλουτίζεται και αναβαθμίζεται όταν αυτοί οι άνθρωπου και φορείς, γίνονται γνωστοί, γιατί αποτελούν το αλάτι που ανακουφίζει, προφυλάσσει ή έστω καθυστερεί την αυτοδυάλυση ή την αποσύνθεσή της.

 Ένα τεράστιας αξίας παράδειγμα, αποτελεί ο βίος και η πολιτεία ενός ανθρώπου που έγινε ένα από τα διαχρονικά υποδείγματα και φώτα της κρητικής και όχι μόνο, ανθρώπινης κοινωνίας. Ο Ειρηναίος Γαλανάκης. Ο άνθρωπος που όσοι τον γνώρισαν και είναι σε θέση να προσφέρουν μια αξιόπιστη και αντικειμενική μαρτυρία, τον αποκαλούν χωρίς επιφύλαξη: «Γίγαντα της αγάπης και της προσφοράς».

 Στον Ειρηναίο Γαλανάκη, τον πρώην Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου, συνταξιούχο σήμερα, με το τεράστιο, πολύπλευρο, πρωτοποριακό, επαναστατικό και οραματικό του έργο, είναι αφιερωμένη η σημερινή απογευματινή εκπομπή.

 Γι’ αυτό τον άνθρωπο, υπόδειγμα ιεράρχη και ανθρώπου. Για τον Ειρηναίο Γαλανάκη, που πίστη στο Χριστό σημαίνει αγάπη και προσφορά στο συνάνθρωπο και στην κοινωνία, αλλά και σεβασμό στη θρησκευτική διαφορετικότητα, θα μας μιλήσουν συντοπίτες μας που συνεργάστηκαν ή άντλησαν δύναμη από το λόγο και το έργο του.

 Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από τον δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.

 Η εκπομπή  μεταδίδεται κάθε Δευτέρα 4-5 μ.μ. – εκτός αργιών και έκτακτης σύνδεσης με το κεντρικό δίκτυο της Αθήνας- από την ΕΡΑ Ηρακλείου στις συχνότητες ( FM) Ηρακλείου 97,5, Χάρακα 103,6, Αγίου Νικολάου 105,3 και  στους 954 χιλιόκυκλουςστα Μεσαία. Από το διαδίκτυο επίσης www.ert.gr, κατάλογος ραδιοφωνικών σταθμών ΕΡΑ Ηρακλείου.

 Επικοινωνία: ΕΡΑ τηλ. 2810 373 400 και 373401.Μηνύματα ΗΡΑ κενό, το μήνυμα 4160 και στα Ηλεκτρονικά ταχυδρομεία europolis@her.forthnet.gr.

 

Τελευταία ανανέωση ( 25.06.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005