www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία arrow ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ..ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ (ΙΙ)
ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ..ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ (ΙΙ) E-mail
31.05.07

Εκπομπή ΚΡΗΤΗ-ΕΥΡΩΠΗ

(Παρασκευή 1η Ιουνίου 2007, 6-7 μ.μ.)

«ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗ ΒΙΚΕΛΑΙΑ;»

«Στηρίζει το Ηράκλειο τη Βικελαία βιβλιοθήκη», είναι το  θέμα της  αποψινής εκπομπής ΚΡΗΤΗ-ΕΥΡΩΠΗ της ΕΡΑ Ηρακλείου στα πλαίσια της σειράς εκπομπών «Μια βιβλιοθήκη και ποια βιβλιοθήκη για το Ηράκλειο και κάθε πόλη», που ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή.

 Καλεσμένοι τηλεφωνικά θα είναι: Ο κ. Λευτέρης Οικονόμου, καθηγητής πανεπιστημίου, πρώην πρόεδρος του ΙΤΕ και από τους εμπνευστές και πρωτεργάτες του Κρητικού επιστημονικού και ερευνητικού  «θαύματος». Ο κ. Νικητάκης Μιχάλης, βιβλιοθηκονόμος ΤΕΙ Κρήτης. Οι δημοσιογράφοι κ. Γιώργος Λαγουβάρδος, αρχισυντάκτης της εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και κ. Μανόλης Αργυράκης, αρχισυντάκτης του Ράδιο Κρήτη. Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών κ. Δημήτρης Αγαπάκης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ, κ. Φαίη Κτιστάκη, πρόεδρος του συλλόγου «Νίκος Καζαντζάκης» και ο κ. Απόστολος Κλινάκης, πρόεδρος του συλλόγου «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος».

 Ποιος είναι ο ρόλος της Βικελαίας και μιας Βιβλιοθήκης γενικότερα  για τους πολίτες μιας χώρας στη συνεχώς εξελισσόμενη ανταγωνιστική και παγκοσμιοποιημένη  κοινωνία που ζούμε; Τι είναι και γιατί μια σύγχρονη βιβλιοθήκη; Τι θέλουμε για την πόλη μας, τους εαυτούς μας και τις γενιές που θα ακολουθήσουν; Πως αντιδρούν οι Ηρακλειώτες για την Βικελαία και την επιστροφή της στα Αχτάρικα; Τι θέση παίρνουν τα ΜΜΕ; Ποιες είναι οι απόψεις και οι θέσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών Ηρακλείου;

Όπως γράψαμε και την περασμένη Παρασκευή από την ικανότητά μας να επενδύουμε σωστά στην φαιά ουσία των συμπολιτών μας, εξαρτάται η παρουσία, η συμμετοχή και το βάρος μας στα κέντρα των αποφάσεων που μας αφορούν. Η βιβλιοθήκη είναι το βασικότερο και πολυτιμότερο εργαλείο γι’ αυτή την επένδυση και για την ποιότητα της ζωής των πολιτών και της κοινωνίας που ζούμε. Γι’ αυτό ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην εδραίωση αυτής της πραγματικότητας στη συνείδηση των συμπολιτών μας, προβάλλοντας θέσεις και επιχειρήματα ανθρώπων και φορέων που επηρεάζουν ή παίρνουν  αποφάσεις, που μας αφορούν ως άτομα και μέλη της κοινωνίας που ζούμε.

Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.

Η εκπομπή μεταδίδεται,  κάθε Παρασκευή 6-7 μ.μ. από την ΕΡΑ Ηρακλείου –με εξαίρεση τις έκτακτες συνδέσεις με το κεντρικό δίκτυο της Αθήνας-  στα FM από τους πομπούς του Ηρακλείου στα 97,5, του Χάρακα 103,6, του Αγίου Νικολάου στα 105,3, στα Μεσαία στους 954 χιλιοκύκλους.

Για επικοινωνία: Για  τηλεφωνήματα:ΕΡΑ 2810 373400 και 3734001, Μηνύματα ΗΡΑ κενο  το μήνυμα 4160, Ε-mail : και  

 

Τελευταία ανανέωση ( 31.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005