www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία arrow Απολογισμός Βασιλάκη για το έργο στη Βικελαία. 30.3.05
Απολογισμός Βασιλάκη για το έργο στη Βικελαία. 30.3.05 E-mail
27.05.07
Απολογισμός Βασιλάκη για το έργο στη Βικελαία
Πατρίς 30.3.05
Ενα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της Βικελαίας Βιβλιοθήκης κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου ο Μανόλης Βασιλάκης με αφορμή την αποχώρησή του από τη θέση του υπευθύνου - αναλαμβάνει ήδη ο κ. Σερπετσιδάκης.

Ο κ. Βασιλάκης αναφέρεται στη 12μελή Επιτροπή Εποπτείας, στον ρόλο του κ. Καρέλλη και τα όσα έγιναν αυτό το διάστημα. Μεταξύ αυτών:

Ολοκληρώθηκε η πλήρης καταγραφή σε ηλεκτρονική μορφή των 17.000 περίπου τόμων του δανειστικού τμήματος και συνεχίστηκε η καταλογογράφηση των μη δανειζομένων βιβλίων.

Από τον Οκτώβριο του 2004 το δανειστικό τμήμα λειτουργεί εκτός από τα πρωινά και δύο απογεύματα μέσα στην εβδομάδα, γεγονός που ικανοποίησε το αναγνωστικό κοινό.

Συνεχίστηκε και στη διετία που αναφερόμαστε το πρόγραμμα μεταγραφών και μεταφράσεων του ενετικού και του τουρκικού αρχείου. Αποκτήθηκαν αντίγραφα του αρχείου των Γερμανικών Δυνάμεων Κατοχής 1941-45, 21.000 έγγραφα σε ψηφιακή μορφή. Κατά την παρουσίαση του αρχείου στις 8/11/2004 παρέστη και μίλησε ο Γερμανός πρέσβης.

Συνεχίζοντας τη λαμπρή παράδοση και στηριζόμενη εν μέρει στην εργασία που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια η Βικελαία εξέδωσε κατά τα έτη 2003 και 2004 δέκα σημαντικά βιβλία, ανάμεσά τους κάποια αριστουργήματα (ο κατάλογος επισυνάπτεται).

Στο ίδιο διάστημα οργάνωσε τις εκθέσεις ζωγραφικής “οίκαδε” με έργα Κρητών καλλιτεχνών και “ο κόσμος της εληάς”. Επίσης οργάνωσε μαζί με το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνέδριο με θέμα: “Ζητήματα ποιητικής στον Ερωτόκριτο”.

Συνεχίστηκαν τα μαθήματα του “Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών” με τρεις κύκλους των 8 μαθημάτων ο καθένας.

Εγιναν πολλές υψηλού επιπέδου ομιλίες που είχαν μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό.

Ο κ. Βασιλάκης επισημαίνει ότι σε εξέλιξη είναι το θέμα του κτιριακού, η απόκτηση των υπόλοιπων βιβλίων της Βιβλιοθήκης Γ. και Μ. Σεφέρη, η καταλογογράφηση 160.000 τόμων, νέες διαλέξεις, υπό έκδοση βιβλία, εκδηλώσεις μνήμης κ.λ.π.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005