www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow ENISA arrow ENISA-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. Ερωτήματα στον βουλευτή Ηρακλείου κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη.
ENISA-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ. Ερωτήματα στον βουλευτή Ηρακλείου κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη. E-mail
11.04.13

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ


Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα δώσει συνέντευξη τύπου στο Hotel LATO Ηρακλείου, ο κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης, βουλευτής Ηρακλείου και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ενωτικού Μετώπου.Το θέμα της συνέντευξης είναι “Διαπιστώσεις και προτάσεις για το νομό Ηρακλείου”

Αν μου ήταν εφικτό να αξιοποιήσω την πρόσκληση του κ. Μιχελογιαννάκη θα του έθετα τα εξής ερωτήματα:Α' ΕΝΙΣΑ.

Με δεδομένο πως μια από τις σημαντικότερες και με μεγάλες προοπτικές επενδύσεις που έγινε ποτέ στην Κρήτη ήταν η εγκατάσταση του ΕΝΙΣΑ στο Ηράκλειο, ποια είναι η θέση του Ενωτικού Μετώπου για το δικαίωμα μιας ελληνικής ευρωπαϊκής νησιωτικής περιφέρειας να φιλοξενεί ένα ευρωπαϊκό οργανισμό όπως ο ΕΝΙΣΑ; Πως βλέπει και ποια είναι η θέση του Εν.Μετ. στις προχωρημένες μεθοδεύσεις αποδυνάμωσης αρχικά της έδρας του Ηρακλείου και στην συνέχεια της αρπαγής της από την Ελλάδα; Ποιες πρωτοβουλίες είχε αναλάβει και ενέργειες πράξει αρχικά ως Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, φιλοξενούσας πόλης, Νομαρχιακός Σύμβουλος του φιλοξενούντα νομού και στη συνέχεια ως βουλευτή του Πασοκ που κυβερνούσε τη χώρα, και μάλιστα μέλους της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Ελληνικού Κοινοβολίου αρμόδιο για τον ΕΝΙΣΑ ώστε αφ'ενός να διευκολυνθεί και να εδραιωθεί η εγκατάσταση του στην πόλη και το νησί και αφ'ετέρου να αποδυναμωθεί η προσπάθεια εντός και εκτός Ελλάδας για την απαξίωση της έδρας που είχε ως απώτερο στόχο την αρπαγή του;


Β' ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ποια είναι η θέση του Εν.Μετ. για την κατασκευή “διεθνούς πολιτικού αεροδρομίου στο Καστέλι Πεδιάδος”; Πιστεύει ότι είναι η καλύτερη αναπτυξιακή για την περιοχή Καστελίου-Θραψανού-Αρκαλοχωρίου; Υπάρχει άλλη δυνατότητα και ποια, για την αξιοποίηση των πολλαπλών και μοναδικών για περιοχή της Κρήτης πλεονεκτημάτων προς όφελος μια άλλης ανάπτυξης που θα σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και θα κατοχυρώνει μια πιο διαρκή, σταθερή και ενδογενή ανάπτυξη;


Τα ερωτήματα αυτά και όχι μόνο, δεν πρόκειται να απευθυνθούν μόνο στον κ. Μιχελογιαννάκη, αλλά και προς κάθε συμπολίτη μας που υποστηρίζει ότι υπηρετεί το γενικό και δημόσιο συμφέρον.

Είναι καθήκον και δικαίωμα κάθε πολίτη να θέτει τα ερωτήματα που κρίνει απαραίτητα για το μέλλον του τόπου και των κατοίκων του και να κρίνει τόσο από τις απαντήσεις, όσο και προ παντός από τα έργα .Το φαίνεσθαι πρέπει να επαληθεύεται από το είναι.

Τελευταία ανανέωση ( 11.04.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005