www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow ENISA arrow ΕΝΙΣΑ:Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥκ.ULPRECT, Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
ΕΝΙΣΑ:Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥκ.ULPRECT, Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. E-mail
03.10.12

ΕΝΙΣΑ:Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ κ.ULPRECT, Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Ηρακλής Γαλανάκης 1.10.2012

XANIΩΤΙΚΑ ΝΕΑ 3.10.2012

(http://www.haniotika-nea.gr/107742-%CE%95%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%91:20%CE%9F%20%CE%B8%CF%81%CE%AF%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%82%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%BA.%20Ulprect%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%B7%20%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%9A%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82%20.html)

 Ήρθε και πάλι προ ημερών ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Δικτύων και των Πληροφοριών (ΕΝΙSA),κ.Udo Ulprect,να μας υπενθυμίσει ακόμη μια φορά, προκλητικά, το "θρίαμβό" του. Το ξεκίνημα του ξηλώματος της Κρήτης και στο μέλλον της Ελλάδας, ως έδρα του ΕΝΙΣΑ. Έχομε ξαναγράψει για το πόσο επίμονα, αδίστακτα, οργανωμένα και μεθοδικά εργαζόταν για την αρπαγή του Οργανισμού σε μια πρώτη φάση από την Κρήτη και στη συνέχεια από την Ελλάδα. Το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στον ΕΝΙΣΑ, που παραγκώνισε και αδίκησε επειδή πίστευαν στο δικαίωμα της Κρήτης και της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης να φιλοξενεί ένα Ευρωπαϊκό Οργανισμό. Το γνωρίζει και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το γνωρίζει και ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής. Το γνωρίζουν οι Έλληνες συνεργάτες του και συνένοχοί του, ιδιοτελείς υπηρέτες και όργανα του Αθηνοκεντρικού Κράτους. Το  γνωρίζω και εγώ που παρακολουθώ τον ΕΝΙΣΑ από το ξεκίνημά του, και κατά συνέπεια και από τότε που ήλθε στο Ηράκλειο και  ο κ. Ουλπρεχτ. Δεν θα ασχοληθώ όμως με τον κ. Ulprecht, ούτε αν το μίσος του κατά της Κρήτης οφείλεται στην σθεναρή αντίσταση του Κρητικού λαού στο Ναζισμό. Ούτε αν πιστεύει στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση και συνοχή. Δεν θα είναι άλλωστε ο πρώτος που δρα ωθούμενος από τα απωθημένα του και την ιδιοτέλειά του. Θα ασχοληθώ με εκείνους που έχουν ως αποστολή να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Κρήτης ως Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νησιωτική Περιφέρεια και θα θέσω τα ερωτήματα που δικαιούμαι ως Ελληνας και Ευρωπαίος πολίτης;

 

Ερωτήματα. Ποια Κρήτη θέλουμε;

 

Θέλουμε μια Κρήτη φτωχοποιημένη, κακοποιημένη, περιθωριοποιημένη, ώστε να είναι εύκολη λεία των ισχυρών; Η θέλομε μια Κρήτη η οποία θα συμμετέχει ενεργά στο ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι της γνώσης και των αγαθών της, αξιοποιώντας όλα της τα πλεονεκτήματα; Ιστορικά, πνευματικά, γεωγραφικά, δημογραφικά, επιστημονικά, ερευνητικά;

Η Κρήτη που αξίζομε, που μπορούμε, που διαθέτομε ήδη, που θα πρέπει να προστατέψομε με «νύχια και με δόντια» είναι εκείνη που αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά της. Η δυνατή Κρήτη.

 Η δυνατή Κρήτη.

Στην Κρήτη έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις ικανές να αποτελέσουν την μηχανή, το στήριγμα και τον πολλαπλασιαστή σε όλους τους τομείς. Αυτές οι σημαντικές επενδύσεις είναι το Πανεπιστήμιο, το ΙΤΕ, το Πολυτεχνείο, τα ΤΕΙ κ.α. Συνέπεια και αποτέλεσμα αυτών των επενδύσεων ήταν και η αποδοχή της Κρήτης ως έδρα του ΕΝΙΣΑ. Ενός οργανισμού με λαμπρό μέλλον και τεράστιες θετικές επιπτώσεις και στις συνεργασίες με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης, και στην προβολή του τόπου, και στην προσέλκυση Επιχειρήσεων, και  στη δημιουργία θέσεων εργασίας και εισροής κεφαλαίων και εισοδημάτων.

Υπονομευτές της Κρήτης.

Πρώτος υπονομευτής είναι το Αθηνοκεντρικό κατεστημένο που μισεί ότι δεν ελέγχεται απ'αυτό. Ο επόμενος είναι η έλλειψη ικανών και αποτελεσματικών υποστηρικτών της Κρήτης σε πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Ο πιο επικίνδυνος όμως αποτελείται από όλους εκείνους οι οποίοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν και να  εργαλειοποιήσουν τον πρώτο, διευκολυμένοι από τον δεύτερο, για την εξυπηρέτηση των ιδιοτελών τους συμφερόντων. Κλασσική περίπτωση ο κ. Udo Ulprect και οι εντολείς του.

Πως και τι πέτυχαν;

 

Με την τοποθέτηση ενός Γερμανού καθηγητή, από εκείνους που δυστυχώς μισούν την Κρήτη για τους λόγους που προαναφέραμε. Που δεν πιστεύουν στην ισόρροπη ανάπτυξη και στη συνοχή της Ευρωπαϊκής  Ενωσης. Που θέλουν ένα Νότο της φτώχειας, της μιζέριας, της εξάρτησης και όχι της Γνώσης, της Αριστείας, του συναγωνισμού και του ανταγωνισμού.

Οι όποιες ικανότητες και μίσος του κ. Καθηγητή σε συνδυασμό με τις όποιες συνεργασίες και συνενοχές, δεν θα ήταν ικανές να επιτύχουν την αρπαγή του ΕΝΙΣΑ, χωρίς την βούληση της Ελληνικής Πολιτείας. Πρόκειται για πολιτική απόφαση για την οποία χρειαζόταν ομοφωνία, άρα ήταν απαραίτητη και η ελληνική αποδοχή.

Δυστυχώς είτε λόγω της γνωστής ιδιοτέλειας, του μικρόνοου,  κοντόφθαλμου, και αρτηριοσκληρωμένου Αθηνοκεντρικού κατεστημένου, είτε και λόγω ανεπάρκειας και απειρίας, το ελληνικό ευρωπαϊκό κεκτημένο απεμπολήθει από τον πρώην αρμόδιο Υπουργό της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου και τωρινό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Βορίδη. Το εθνικό αυτό έγκλημα εις βάρος της Κρήτης και της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε δυστυχώς, από τον τωρινό Υπουργό του κ. Αντώνη Σαμαρά, τον φιλόδοξο και πάντα διαθέσιμο για τα συμφέροντα των ισχυρών κ. Κώστα Χατζηδάκη.

 

Επιπτώσεις.

Η μετακίνηση μέρους των υπαλλήλων του ΕΝΙΣΑ στην Αθήνα είναι το δόλωμα ή το φύλο συκής  για τους συνένοχους των Αθηνών. Ετσι ξεκινά το ξήλωμα της έδρας. Αποψιλώνεται το Ηράκλειο. Απαξιώνεται η Κρήτη και η Νησιωτική Ευρώπη ως τόπος ικανός να φιλοξενεί ένα ευρωπαϊκό οργανισμό, ως μη ικανή να συμβάλλει στην εκπλήρωση της αποστολής του. Αρνητικό μήνυμα για όλους εκείνους οι οποίοι θα ήθελαν να έλθουν να επενδύσουν,  να στελεχώσουν ή να συμμετάσχουν στη λειτουργία των Ανώτατων Επιστημονικών και Ερευνητικών μας Ιδρυμάτων και προπαντός εκείνων που εργάζονται ήδη σε αυτά. Η επένδυση ΕΝΙΣΑ που θα συνέβαλλε στην ενίσχυση της Κρήτης της Γνώσης, της Επιστήμης, της Έρευνας και των πρωτοπόρων συνεργασιών και προϊόντων με υπεραξία και ζήτηση. Που θα συνέβαλλε στην ενίσχυση και στην άνοδο των άλλων δραστηριοτήτων δυναμιτίζεται και ακυρώνεται.

Με τη δημιουργία συνεργαζόμενων γραφείων του ΕΝΙΣΑ στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, από τον κ.Ulprecht, προετοιμάζεται και η μελλοντική και οριστική μετακίνηση της έδρας του ΕΝΙΣΑ είτε στις Βρυξέλλες, είτε σε μια από τις χώρες που πρωτοστατούν, μεθοδεύουν και προωθούν με εκτελεστή τον κ. Ulprect, την αρπαγή του ΕΝΙΣΑ από την Κρήτη και την Ελλάδα .

Τι λέει ο κ. Φούχτελ;

Ο Γερμανός υφυπουργός και εκπρόσωπος της Καγκελαρίου κ. Ανγελα Μέρκελ, έρχεται και ξαναέρχεται στην Ελλάδα και στην Κρήτη για να συμβάλλει, όπως υποστηρίζει, στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη του τόπου, στην  αντιστροφή του κλίματος, στην καταπολέμηση της ανεργίας κτλ.

Για την υπονόμευση και αρπαγή του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού εργαλείου από τον συμπατριώτη του Εκτελεστικό Διευθυντή, τι έχει να μας πει. Μήπως υπάρχει κραυγαλέα αντίφαση λόγων και πράξεων της κυβέρνησης της κ. Μέρκελ;

Επίλογος

Οι πολυεθνικές και τα ισχυρά Κράτη με αποικιοκρατική λογική, θα έχουν πάντα μια καλή θέση, οικονομική, κοινωνική και προ παντός θα προσφέρουν πολιτική υποστήριξη, για όλους εκείνους που εργάζονται για τα συμφέροντά τους, απαξιώνοντας την Νησιωτική Ευρώπη, τη συνοχή και την ισόρροπη ανάπτυξη και οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ετσι όμως δεν μπορεί να οικοδομηθεί η Ευρώπη του αμοιβαίου σεβασμού και συμφέροντος, της προόδου και της ειρήνης και φυσικά η Ελλάδα που θέλομε και μπορούμε και η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι Ιδρυτές της και τα θύματα των δυο ευρωπαϊκών Εμφυλίων Πολέμων.

Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω στον κ. Εκτελεστικό Διευθυντή,πως η νοημοσύνη όλων των Ελλήνων δεν είναι τόσο χαμηλή όσο δείχνει να το πιστεύει μέσα από τις συνεντεύξεις του. Ότι σε όλους του λαούς υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα οι προδότες. Οι πρόσκαιρα κερδισμένοι αλλά ιστορικά καταδικασμένοι. Πάντα όμως θα υπάρχουν και εκείνοι που θα αντιστέκονται στην αδικία, την ιδιοτέλεια, στην  πλεονεξία και στη ραδιουργία. Ως Κρήτες, ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι εμείς θα συνεχίσομε να πιστεύομε και να αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη των διαχρονικών αρχών και αξιών, με πρώτες τον αμοιβαίο σεβασμό και συμφέρον, την αξιοπρέπεια και την κοινή πορεία για πρόοδο και ειρήνη, αντιστεκόμενοι στην υποτέλεια την απαξίωση και  στην εξάρτηση των  ασθενέστερων λαών και Κρατών από τους ισχυρούς προστάτες του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Τελευταία ανανέωση ( 04.10.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005