www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Πρωτοβουλίες arrow Υγεία-Νοσηλεία: Για ποιους κτυπούν οι Καμπάνες;
Υγεία-Νοσηλεία: Για ποιους κτυπούν οι Καμπάνες; E-mail
08.08.12

Υγεία-Νοσηλεία: Για ποιους κτυπούν οι καμπάνες;

Ηρακλής Γαλανάκης 8.8.2012


Περικοπές από την υγεία 2 δις υπόσχεται η ελληνική κυβέρνηση στην Τρόϊκα.Κι όμως οι κενές θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ, ανέρχονται στις 5.500. Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν λειτουργούν ελλείψει του απαραίτητου προσωπικού με αποτέλεσμα το θάνατο των ασθενών που τις στερήθηκαν.Την ίδια ώρα οι ανάγκες αυξήθηκαν λόγω των αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης στην ζωή των ανθρώπων.


Είναι απόλυτα τεκμηριωμένο επιδημιολογικά ότι η γενικευμένη φτώχεια, η ανεργία, η καθημερινή ανασφάλεια, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η συντριβή των εργασιακών ελευθεριών παράγουν περισσότερη αρρώστια και θάνατο.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρη Βαρνάβα καταγράφεται αύξηση της ζήτησης υπηρεσιών υγείας,της τάξης του 30% στην προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία, του17% στην κίνηση των Κέντρων Υγείας,του 15% των εργαστηριακών εξετάσεων, του 8% των νοσηλευθέντων, του 7% των χειρουργικών επεμβάσεων, κτλ. Σε πολλά νοσοκομεία της χώρας υπάρχει αναμονή για εξέταση ορισμένων κατηγοριών ασθενών από 5 -7 και πλέον μήνες.


Ο Ιατρικός ο Σύλλογος Αθηνών σείει τον κώδωνα του κινδύνου για μια επερχόμενη ανθρωπιστική κρίση, με απρόβλεπτες συνέπειες, σε περίπτωση νέων περικοπών.Συγγενείς ασθενών, ακόμη και άνεργοι ή άνθρωποι κάτω του ορίου της φτώχειας, υποχρεώνονται σε δημόσια νοσοκομεία, ήδη να καλύπτουν έξοδα για απαραίτητες βοηθητικές ιατρικές εργασίες.


Ερωτήματα.


-Είναι η υγεία το ύψιστο αγαθό για ένα άνθρωπο;Είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα;Πρέπει η Πολιτεία να το προστατεύει το ίδιο για όλους;Είναι επιβεβλημένη αυτή η προστασία γιατί εξασφαλίζει, την κοινωνική ηρεμία, ειρήνη και συνοχή, την εθνική ομοψυχία, που αποτελούν ζωτικής σημασίας προϋπόθεση για την συνολική πρόοδο μιας χώρας και μιας κοινωνίας;Μπορεί αυτό να αποτελεί εμπορεύσιμο είδος, αντικείμενο συναλλαγής για τους έχοντες και κατέχοντες, αλλά "όνειρο θερινής νυκτός"για όλους εκείνους που δεν είναι οικονομικά ευκατάστατοι,ή που λόγω κρίσης από εύποροι πολίτες, κατήντησαν ικέτες της κοινωνικής πρόνοιας;Είναι επιτρεπτή και ακίνδυνη μια Ελλάδα που διαχωρίζεται σε μια Ελλάδα Εχόντων και σε μια συνεχώς διογκούμενη Ελλάδα των Αποκλεισμένων;


Βουλή "Ναός Δημοκρατίας" ή Οργανο Καταστροφής;


Οι αγανακτισμένοι Ελληνες πολίτες αποδοκίμασαν τους 300 της Βουλής θεωρώντας τους, έστω και αν η γενίκευση πάντα αδικεί-υπεύθυνους της θλιβερής κατάστασης που μαστίζει χώρα και λαό.Αναλογούνται πως θα τους αποκαλέσουν οι πολίτες συγγενείς των θυμάτων τωρινών και αυριανών,από τις υπάρχουσες ήδη ελλείψεις υπηρεσιών υγείας, οι οποίες θα πολλαπλασιαστούν αν αποδεχθούν τις "ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΕΣ" απαιτήσεις της ΤΡΟΙΚΑ;


Πρόταση.


Η δημιουργία μιας Κίνησης Πολιτών από πολίτες ανεξαρτήτου κοινωνικής και πολιτικής προέλευσης, που θα αγωνιστεί για μια πραγματική "δωρεάν υγεία για όλους" σε εθνικό και σε ευρωπαίκό επίπεδο, αποτελεί επείγουσα και απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόληψη μιας ανθρωπιστικής κρίσης και καταστροφής.Κανένας δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο. Μας αφορά όλους.Είναι η πρόσκλησή μου ( και 6977714581) προς κάθε συνάνθρωπο και συνπολίτη μας που διαθέτει ανθρώπινη ευαισθησία και αγάπη για τον τόπο και την κοινωνία όπου ζει.Οι διακρίσεις σκοτώνουν. Η ομοψυχία μεγαλουργεί.
 
< Προηγ.

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005