www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα arrow Μια απάντηση στην κ. Μέρκελ, που "αγνοεί' ότι δεν τη συμφέρει...
Μια απάντηση στην κ. Μέρκελ, που "αγνοεί' ότι δεν τη συμφέρει... E-mail
24.06.12

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ κ.ΜΕΡΚΕΛ ..με τις επιλεκτικές επιλογές.

Μετά την πραγματοποίηση της συνάντησης των 4 ευρωπαϊκών χωρών ,Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία δόθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ υποστήριξε την προστανευτική λογική της τιμωρίας και του παραδειγματισμού των “απείθαρχων” χωρών.
Οπου θα πρέπει να επιδεικνύεται αλληλεγγύη θα πρέπει να υπάρχουν έλεγχοι”, τόνισε προσθέτοντας “ "Η Ευρώπη είχε στο παρελθόν σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης αλλά δυστυχώς δεν το τήρησε...".

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ο οποίος είχε διατελέσει Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από 1995-2004 και γνώριζε από πρώτο χέρι, ποιες χώρες ήταν αυτές που δεν το τήρησαν, της απήντησε:

"Το 2003 η Γερμανία και η Γαλλία με την έγκριση και την "συνενοχή" της Ιταλικής προεδρίας (της Ευρωπαϊκής Ένωσης) εκτροχιάστηκαν απ' τους κανόνες του ευρώ και χρειαστήκαμε σχεδόν 10 χρόνια για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας", επισήμανε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας και τόνισε: "Δεν είναι οι Έλληνες ή οι Πορτογάλοι που κλόνισαν την αξιοπιστία μας, αλλά οι κυριότερες χώρες της ευρωζώνης".

Το ίδιο είχε κάνει και η Ελλάδα που προήδρευε της Ευρωπαϊκής Ενωσης πριν από την Ιταλία (πρώτο εξάμηνο 2003).

Ο κ. Μόντι χρησιμοποίησε το παράδειγμα του εκτροχιασμού και της μη τήρησης των ορίων που είχαν τεθεί για τα ελλείμματα από το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης προκειμένου να αναδείξει την θέση του ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες, αλλά πρωτ' απ' όλα οι ισχυροί οφείλουν να τηρούν τους κανόνες αυτούς.

Πήρε λοιπόν την απάντηση που της άξιζε από ένα πολιτικό που φαίνεται αφ'ενός πως διαθέτει ανάστημα και αφ'ετέρου πως θέλει να προστατέχει τη χώρα του και την την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Προσωπική μαρτυρία.


Εκείνη την περίοδο εργαζόμουν τότε στο Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λουξεμβούργο και θυμάμαι πάρα πολύ καλά την υποστήριξη που είχε προσφέρει τότε η Ελλάδα και στη συνέχεια η Ιταλία στην Γαλλία και στην Γερμανία στο όνομα της αλληλεγγύης. Η Ελλάδα μάλιστα ήταν επί κεφαλής του Eurogroup  ένα ολόκληρο χρόνο αντί για 6 μήνες, επειδή η Δανία που ασκούσε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης πριν από την Ελλάδα, δεν μπορούσε να προεδρεύσει του Ομάδας του Ευρώ επειδή δεν ήταν μέλος της. Ο τότε υπουργός κ. Χριστοδουλάκης γνωρίζει περισσότερα.

Ο Μάριο Μόντι δεν είναι τυχαίος..

 


Βέβαια ο κ. Μόντι δεν νοιώθει Πρωθυπουργός μια αποικίας, και όπως έχει αποδείξει, προσπαθεί να υπερασπίσει και να προστατέψει τη χώρα του και την Ευρωπαϊκή Ενωση.Υπήρξε άλλωστε Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο ίδιος μάλιστα ο κ. Μάριο Μόντι που γεννήθηκε στο Βαρέζε της Ιταλίας στις 19 Μαρτίου 1943, δεν είναι όποιος κι όποιος. Διαθέτει πτυχίο οικονομικών και διοίκησης από το Πανεπιστήμιο Μποκόνι στο Μιλάνο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Γέϊλ,υπό την εποπτεία του Τζέημς Τόμπιν, βραβευμένου με Νόμπελ Οικονομίας .

Υπηρέτησε ως Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Υπηρεσιών, Τελωνείων και Φορολογίας από το 1995 έως το 1999 και στη συνέχεια ως Ευρωπαίος Επίτροπος Ανταγωνισμού κατά την περίοδο 1999 έως 2004.

Έχει, επίσης, διατελέσει Πρύτανης και Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Μποκόνι. Από το Νοέμβριο του 2011 υπηρετεί ως Ισόβιος Γερουσιαστής στην Ιταλική Γερουσία.
Στις 16 Νοεμβρίου του 2011 κλήθηκε από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας και ανέλαβε εντολοδόχος πρωθυπουργός με νέα κυβέρνηση στην Ιταλία, μετά την παραίτηση του Πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο κ. Μόντι είναι μέλος του Προεδρείου των "Φίλων της Ευρώπης", ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού think tank (Τράπεζας Σκέψης), ενώ ήταν ο πρώτος πρόεδρος του Bruegel, ενός ευρωπαϊκού think tank που ιδρύθηκε το 2005. Επίσης είναι ο Ευρωπαίος Πρόεδρος της Τριμερούς Επιτροπής, ενός think tank που ιδρύθηκε το 1973 από τον Ντέ"ιβιν Ροκφέλλερ.Τέλος, ο κ. Μόντι είναι ηγετικό στέλεχος της Λέσχης Μπίλντεμπεργ. Διετέλεσε δε και σύμβουλος των πολυεθνικών εταιρειών Goldman Sachs και Coka-Cola Compagny

Το περιοδικό Time τον συμπεριέλαβε στη λίστα για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012.


Δεν ανήκει λοιπόν σ'αυτή την μερίδα των Ευρωπαίων που έχουν να πάρουν μαθήματα από την κ. Αγγελα Μέρκελ ή οποιοδήποτε "Μονάρχη" ή άλλο "ιδιοκτήτη", ή υφάρπαγα της ευρωπαϊκής οικοδόμησης και των κανόνων της.

Ευτυχώς για την Ενωση που υπάρχουν μερικοί που πιστεύουν στην ανάγκη της ευρωπαϊκής οικοδόμησης στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και συμφέροντος και από τη δυναμική των πραγμάτων, και για το καλό της ευρωπαϊκής οικοδόμησης, την ισοροπία και την ειρήνη του Κόσμου, ας ελπίσομε, ότι θα υπάρξουν όλο και πιο πολλοί. 
 

Τελευταία ανανέωση ( 24.06.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005