www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα arrow Απάντηση Σμυρνάκη στο άρθρο του Ηρ. Γαλανάκη
Απάντηση Σμυρνάκη στο άρθρο του Ηρ. Γαλανάκη E-mail
10.05.10

Απάντηση Σμυρνάκη στο άρθρο του Ηρακλή Γαλανάκη

ΠΑΤΡΙΣ 6.5.2010


Από τον δήμαρχο Καστελίου, Μανόλη Σμυρνάκη, πήραμε την παρακάτω επιστολή-απάντηση σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην “Π”:

“Κύριε δευθυντά

Με αφορμή άρθρο του κ Ηρακλή Γαλανάκη , που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 5ης Μαΐου 2010, επιτρέψτε μας ορισμένες παρατηρήσεις:

Κατ αρχήν, θεωρούμε ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα κατάπτυστο, συκοφαντικό και άκρως προσβλητικό για τους δημότες του Δήμου Καστελλίου και γι αυτό ίσως θα πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζει ο κ Γαλανάκης ότι:οι κάτοικοι του Καστελίου είναι ενάντια στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου και δεν είναι αυτοί που επεδίωξαν να κατασκευαστεί στο Καστέλι. Ας γνωρίζει επίσης ο κ Γαλανάκης ότι το Καστέλι έχει ΑΝΔΡΕΣ που υψώνουν το ανάστημα τους και λένε ΟΧΙ στο αεροδρόμιο (βλέπε προσφυγή στο ΣΤΕ).

Ο κ. Σμυρνάκης είναι «μπροστάρης» στους αγώνες για τα συμφέροντα του τόπου του.

Και δεν είναι εκείνος που χρησιμοποιεί ως πειθώ, προς ίδιον προσωπικό όφελος, τη χειραγώγηση, το τσαμπουκά και τη διαπλοκή; Αυτούς ας τους αναζητήσει στο περιβάλλον του. Ούτε είναι ο κ. Σμυρνάκης ο κήρυκας της διχόνοιας της συγκεκριμένης περιοχής. Απλά να θυμίσουμε ότι το Θραψανό ήταν μια γεωγραφική ενότητα και ένας ενιαίος σύνδεσμος με το Καστέλι και αποσχίστηκε για χατίρι συγκεκριμένου προσώπου.

Μπορεί να θλίβεται ο κ Γαλανάκης για την απαξίωση των δύο δημάρχων. Ο λαός μας όμως λέει «όπως στρώσεις, θα κοιμηθείς».Πρόβλημα τους, όχι δικό μας.

Δεν έχομε τίποτα κοινό να μας ενώσει κ Γαλανάκη. Το αεροδρόμιο, αν γίνει όπως λέτε και σεις, θα γίνει μετά από 10-15 χρόνια. Μέχρι τότε το μόνο που μας ενώνει είναι η φτώχεια και η μιζέρια. Αυτή εμείς δεν την θέλουμε.

Και κάτι τελευταίο. Ας μας απαντήσει ο κ Γαλανάκης γιατί να έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για τον τόπο του ο Αρκαλοχωρίτης ή ο Θραψανιώτης και δεν έχει το ίδιο δικαίωμα ο Καστελιανός; Και ακόμα, χωρίς να θέλουμε να θεωρήσουμε ότι ο κ Γαλανάκης είναι «επιστρατευμένος», αν ήταν δημότης Καστελίου θα έγραφε τα ίδια πράγματα;

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ

ΕΜΜΑΝ. ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ”

Τελευταία ανανέωση ( 25.08.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005