www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Εκπομπή Αφανείς Ήρωες arrow Γιάννης Χριστάκης: Ο Ιατρός.Ο Ανθρωπος. Ο Ευπατρείδης.
Γιάννης Χριστάκης: Ο Ιατρός.Ο Ανθρωπος. Ο Ευπατρείδης. E-mail
06.09.09
Εκπομπή ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ
 (Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη 2009, 4-5 μ.μ.)

 Γιάννης Χριστάκης:Ο Ιατρός, ο Ανθρωπος, ο Ευπατρείδης. “Ο Γιάννης ο Χριστάκης, το υπόδειγμα του Ιατρού, του Ανθρώπου και του Ευπατρείδη” είναι το θέμα της σημερινής εκπομπής ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ που θα μεταδοθεί, από τις συχνότητες της ΕΡΑ Ηρακλείου, όπως και κάθε Δευτέρα, 4-5 το απόγευμα.

 Καλεσμένοι θα είναι ο κ. Ιπποκράτης Μπελαδάκης, συμπολίτης και συνεργάτης του αείμνηστου Γιάννη Χριστάκη, στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο κ. Μανώλης Κοκκινάκης, συμμαθητής του. Ο κ. Αντώνης Χριστάκης, ετεροθαλής αδελφός του. Και ο κ. Μιχάλης Καραταράκης, πρόεδρος των “Φίλων του Πανεπιστημίου Κρήτης” και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Τοπικής Επιτροπής, του Παγκρητίου Κληροδοτήματος της Παγκρητικής των ΗΠΑ.

Καμάρι και περηφάνεια του Αγίου Ιωάννου της Ιεράπετρας. Καμάρι και περηφάνεια και των Απόδημων Κρητών των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου έδρασε, και τιμήθηκε. Τιμήθηκε από την πόλη του Σικάγου δίδοντας το όνομά του σε μία από τις λεωφόρους της. Τιμήθηκε και από την Παγκρητικής Αμερικής με την καθιέρωση στη μνήμη του ετήσιου βραβείου Γιάννης Χριστάκης.

 Ποιος ήταν λοιπόν ο Γιάννης ο Χριστάκης; Πως βρέθηκε από τον Αγιο Ιωάννη Ιεράπετρας στις ΗΠΑ; Γιατί σπούδασε γιατρός; Τι απέδειξε μέσα από τη ζωή και το έργο του ότι σήμαινε γι'αυτόν, ιατρική και ιατρός; Τι πρόσφερε στους Απόδημους Κρήτες και Ελληνες της Αμερικής, αλλά και στην Κρήτη και στην Ελλάδα; Γιατί τον τίμησε η πόλης του Σικάγου; Γιατί τον τίμησε με την καθιέρωση του ομόνυμου βραβείου η Παγκρητική Αμερικής; Τι είναι αυτό το βραβείο; Σε ποιους απονέμεται; Τι είναι το Παγκρήτιο Κληροδότημα της Παγκρητικής των ΗΠΑ και η Συμβουλευτική Τοπική Επιτροπή;

Αυτός ο φάρος της Ανθρωπιάς που λάμπρυνε την εικόνα του Κρητικού και του Ελληνα στις ΗΠΑ, χωρίς να ξεχνά ποτέ τον τόπο του, αξίζει μιας καλύτερης και ευρύτερης γνωριμίας και προβολής. Σε μια εποχή που κυριαρχεί η ιδιοτέλεια, και οι κοντόφθαλμες και μικρόψυχες συμπεριφορές, Ανθρωποι με τη ζωή και το έργο του Γιάννη του Χριστάκη, αποδεικνύουν έμπρακτα πόσο μεγαλουργεί και πολλαπλασιάζεται η αγάπη, η γνώση, και η ανθρωπιά, όταν προσφέρονται και μοιράζονται στο συνάνθρωπό μας.Δείχνουν το δρόμο.... 

Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.

Η μετάδοσή της γίνεται από τα FM: Ηράκλειο 97.5, Χάρακας 103.6, Αγιος Νικόλαος 105.3. Από τα Μεσαία στους 954 χιλιόκυκλους και από το διαδίκτυο www.ert.gr, κατάλογος ραδιοφωνικών σταθμών, live radio, κλικ στην ΕΡΑ Ηρακλείου.
Τελευταία ανανέωση ( 07.09.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005