www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Εκπομπή Αφανείς Ήρωες arrow Ιστορικοί και Υπεραιωνόβιοι Ελαιώνες Κρήτης.
Ιστορικοί και Υπεραιωνόβιοι Ελαιώνες Κρήτης. E-mail
25.07.09

Εκπομπή ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

(Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009)

Ιστορικοί Ελαιώνες Κρήτης”


"Οι Ιστορικοί και οι Υπεραιωνόβιοι  Ελαιώνες της Κρήτης και η προσπάθεια προστασίας, ανάδειξης και αξιοποίησης τους”, είναι το θέμα της εκπομπής ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ, που θα μεταδοθεί αυτή τη Δευτέρα, από τις συχνότητες της ΕΡΑ Ηρακλείου, όπως και κάθε εργάσιμη Δευτέρα 4-5 το απόγευμα.

Καλεσμένοι οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης, που έχουν αναλάβει αυτή τη σημαντική ιστορική, πολιτιστική και περιβαντολλογική προσπάθεια, η οποία μπορεί να αποτελέσει και ένα ποιοτικό και δυναμικό εργαλείο, για την προβολή του τόπου και του κατ'εξοχήν ευλογημένου προϊόντος μας, του ελαιολάδου.

Στην εκπομπή θα συμμετάσχουν με την παρουσία τους, ή τηλεφωνικά, εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων, μεταξύ των οποίων, οι κ. κ. Βαγγέλης Μαραγκάκης( Βενεράτου), Ευτύχης Αποστολάκης (Κακοδίκι Κανδάνου), Γιάννης Μιχαλάκης (Αμαριωτών Ρεθύμνου), Κώστας Λαποκωνσταντάκης (Καβουσίου-Ιεραπέτρας), Γιάνης Κοκαράκης (Ζαρού), κ.α.. Ο καθηγητής Δενδροκομίας του ΤΕΙ Κρήτης κ. Σπύρος Λιονάκης και η υπεύθυνη Τύπου, δημοσιογράφος κ. Πέλλα Λασηθιωτάκη.

Η Κρήτη έχει το προνόμοιο να διαθέτει μοναδικά ελαιόδενδρα τα οποία είναι υπεραιωνόβιοα και μάλιστα πάρα πολλά απ'αυτά άνω των χιλίων χρόνων, που συνεχίζουν να προσφέρουν ελιές και ελαιόλαδο στον άνθρωπο. Η μοναδική αυτή ιδιαιτερότητας του ελαιοδένδρου, η οποία συνδυάζει τον άυλο και τον υλικό πλούτο, αποτελεί ένα πολλαπλής αξιοποίησης κεφάλαιο. Πως θα διασωθεί και θα αξιοποιηθεί αυτό το κεφάλαιο; Από ποιους εξαρτάται; Ποιους κινδύνους διατρέχει; Τι δυνατότητες υπάρχουν; Τι λέει η ΟΥΝΕΣΚΟ; Που βρίσκεται η πρωτοβουλία και ο έως σήμερα σχεδιασμός των Πολιτιστικών Συλλόγων;Ποιο είναι το κάλεσμά τους; Τι θα γίνει την άλλη ερχόμενη Κυριακή στην ιστορική πόλη της Κανδάνου;

Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.

Η μετάδοσή της γίνεται από τα FM: Ηράκλειο 97.5, Χάρακας 103.6, Αγιος Νικόλαος 105.3. Από τα Μεσαία στους 954 χιλιόκυκλους και από το διαδίκτυο www.ert.gr, κατάλογος ραδιοφωνικών σταθμών, live radio, κλικ στην ΕΡΑ Ηρακλείου.

Τελευταία ανανέωση ( 27.07.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005