www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Εκπομπή Αφανείς Ήρωες arrow Ελληνική πρωτοβουλία για τη νόσο Αlzheimer
Ελληνική πρωτοβουλία για τη νόσο Αlzheimer E-mail
08.02.09
                                                                                         Εκπομπή  ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

(Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009, 4-5 μ.μ.)

Ελληνική πρωτοβουλία για τη νόσο Αλτζχάϊμερ


Η ελληνική πρωτοβουλία για τη συλλογή υπογραφών ώστε να υποχρεωθεί η Πολιτεία να στηρίξει στους ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο Αλτζχάιμερ και τις οικογένειές τους, θα απασχολήσει την εκπομπή ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ, που μεταδίδεται από τις συχνότητες της ΕΡΑ Ηρακλείου κάθε εργάσιμη Δευτέρα 4-5 το απόγευμα.

Καλεσμένοι της εκπομπής θα είναι η κ. Παρασκευή Σακκά, πρόεδρος Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών και η κ.Ιωάννα Κορτσιδάκη, πρόεδρος της «Εταιρείας Νόσου Αλτζχάϊμερ και Συναφών Διαταραχών Ηρακλείου, “Αλληλεγγύη.”

Η νόσος Αλτσχάϊμερ κτυπά όλο και περισσότερους ανθρώπους. 140.000 Ελληνες πάσχουν απ'αυτή την νόσο και σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες και εκτιμήσεις θα διπλασιαστούν έως το 2020. Οταν κτυπήσει τον άνθρωπο τον βυθίζει κυριολεκτικά στο σκοτάδι. Καταστρέφει προοδευτικά τους νευρώνες του εγκεφάλου, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη μνήμη, τη σκέψη, το λόγο και γενικότερα όλες τις νοητικές και ψυχολογικές ικανότητες του ανθρώπου. Ο ασθενής δεν επικοινωνεί πια όπως ο φυσιολογικός άνθρωπος με το περιβάλλον του, γεγονός που δεν προκαλεί μόνο την περιθωριοποίησή και την απομόνωσή του, αλλά  μεγάλη και επώδυνη αναστάτωση στο οικογενειακό του περιβάλλον.Με την επιμήκυνση του μέσου ορίου ζωής, τα θύματα της ασθένειας αυτής πρόκειται να αυξηθούν όλο και περισσότερο.Η ασθένεια αυτή μας αφορά όλους και είμαστε πιθανά αυριανά θύματά της. Η Πολιτεία δεν επιτρέπεται να αδιαφορεί.

Τόσο η κ. Σακκά, όσο και η κ. Κορτσιδάκη, ως επί κεφαλής νησίδων ανθρώπινης ποιότητα και ομορφιάς, υπενθυμίζουν το χρέος της Πολιτείας και της Κοινωνίας απέναντι στους ηλικιωμένους και σε μια από τις κατηγορίες, που τόσο η ίδια , όσο και το περιβάλλον τους έχουν περισσότερο ανάγκη. Γ'αυτό απευθύνονται και στην Κοινωνία, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα όλες τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες που γίνονται από ευαίσθητους συνανθρώπους μας εθελοντές, είτε για να προλάβουν τη νόσο, είτε για να ανακουφιστούν οι ασθενείς και οι οικογένειές τους.

Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.

 Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Δευτέρα στις 4-5μ.μ. από την ΕΡΑ Ηρακλείου, στα FM από τους πομπούς: Ηρακλείου στα 97,5, Χάρακα 103,6, Αγίου Νικολάου 105,3 και από τα Μεσαία στους 954 χιλιόκυκλους. Μεταδίδεται επίσης και απότ ο διαδίκτυο www.ert.gr, ραδιόφωνα, live radio, ΕΡΑ, Ηράκλειο. Επικοινωνία: Για  τηλεφωνήματα:ΕΡΑ 2810 373400 και 3734001.


Τελευταία ανανέωση ( 08.02.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005