www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Εκπομπή Αφανείς Ήρωες arrow Κρητική γεωργία.Χθες, σήμερα, αύριο.
Κρητική γεωργία.Χθες, σήμερα, αύριο. E-mail
01.02.09

Εκπομπή ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

(Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009, 4-5 μ.μ.)

"Κρητική γεωργία.Χθες, σήμερα, αύριο."


Η κρητική γεωργία, χθες, σήμερα, αύριο” είναι το θέμα μιας σειράς εκπομπών που ξεκινούν από σήμερα το απόγευμα στην εκπομπή ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ, που μεταδίδεται από τις συχνότητες της ΕΡΑ Ηρακλείου, κάθε εργάσιμη Δευτέρα 4-5 το απόγευμα.

Καλεσμένοι ο κ. Γιώργος Γωνιωτάκης, πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, ο κ. Στρατής Καρυοφίλης, αγρότης, υπεύθυνος αγροτικού τομέα της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ηρακλείου και ο κ. Βαγγέλης Βαρδάκης, γεωπόνος και ερευνητής.

Οπως έχει λεχθεί και στην εκπομπή ΚΡΗΤΗ-ΕΥΡΩΠΗ η αγροτική παραγωγή αποτελεί τον κυριότερο πυλώνα της κρητικής οικονομίας. Επηρεάζει και άλλους κλάδους της εθνικής και της τοπικής οικονομίας. Συνεισφέρει ουσιαστικά στην ασφάλεια της ενδοχώρας και της διατροφής μας. Πρωταγωνιστεί στην προστασία του περιβάλλοντος, της αειφόρου ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης. Αποτελεί δε ζωτικής σημασίας παράγοντα στη διαιώνιση της πολιτιστικής μας ταυτότητας και ανάχωμα στην πολιτιστική ισοπέδωση που προωθούν οι ανάγκες του μη ανθρωποκεντρικού καταναλωτισμού.Παρ' όλα αυτά ο αγρότης αντί να περιβάλλεται με την αναγνώριση και την στήριξη που δικαιούνται και να θωρακίζεται από την Πολιτεία, περιφρονείται,απαξιώνεται, διαβάλλεται, αποδυναμώνεται, περιθωριοποιείται και αποθαρρύνεται. Γιατί; Γιατί να είναι υποχρεωμένος σε κινητοποιήσεις για τα αυτονόητα, όχι μόνο για το αγροτικό, αλλά και για το κοινωνικό και το εθνικό συμφέρον; Η σειρά που ξεκινά σήμερα θα προσπαθήσει να προσφέρει ή να εκμεεύσει απαντήσεις.

Ο κ. Γωνιωτάκης θα μας μεταφέρει το κλίμα και τα αποτελέσματα της κινητοποίησης των Κρητών αγροτών στην Αθήνα, στις οποίες συμμετέχει. Θα μας παρουσιάσει επίσης και τις απόψεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας για τα προβλήματα που απασχολούν της ελληνική και ιδιαίτερα την κρητική αγροτική οικονομία, τα αίτια των προβλημάτων αυτών και τις προτάσεις που προωθεί για την επίλυσή τους. Οι κ. Βαρδάκης και κ. Καρυοφίλης, θα μας εκθέσουν τις απόψεις τους για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κρητικής αγροτικής οικονομίας, που υπηρέτησαν και υπηρετούν. Αν έχουν γίνει ή γίνονται προσπάθειες για την αξιοποίησή των πλεονεκτημάτων και την απάλειψη των μειονεκτημάτων. Αν υπονομεύθηκε και υπονομεύεται η κρητική αγροτική οικονομία; Αν χειραγωγήθηκε και χειραγωγείται, αν προδώθηκε και προδίδεται, ο αγροτοσυνδικαλισμός και το συνεταιριστικό κίνημα; Αν ναι, τότε από ποιους και γιατί; Πως κρίνουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματά των αγροτών; Υπάρχει ελπίδα;

Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη

Η ΕΡΑ Ηρακλείου εκπέμπει στα FM, από τους πομπούς Ηρακλείου στα 97.5, Χάρακα στα 103.6, και Αγίου Νικολάου στα 105.3 και από τα Μεσαία στους 954 χιλιόκυκλους. Μεταδίδει επίσης και από το διαδίκτυο στη διεύθυνση www.ert.gr, ραδιόφωνα, live radio, κλικ στην ΕΡΑ Ηρακλείου.

Τελευταία ανανέωση ( 01.02.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005