www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Εκπομπή Αφανείς Ήρωες arrow Επένδυση στη γνώση ή στρουθοκαμηλισμός;
Επένδυση στη γνώση ή στρουθοκαμηλισμός; E-mail
03.01.09
 
Εκπομπή ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

(Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009, 4-5 μ.μ.)

 “Επένδυση στη γνώση ή στρουθοκαμηλισμός;”

 Με τον πρώην πρόεδρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας και πρωτεργάτη της θεσμικής και ουσιαστικής δρομολόγησης της Ερευνας στην Ελλάδα, τον οραματιστή μιας πρωτοπόρας Ελλάδας της επιστήμης και της έρευνας, στον αντίποδα της “Ψωροκώσταινας”, τον ευεργέτη της Κρήτης,και όχι μόνο, τον καθηγητή κ. Λευτέρη Οικονόμου, ξεκινά το 2009 η εκπομπή “ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ”, που μεταδίδεται κάθε εργάσιμη Δευτέρα 4-5 το απόγευμα από την ΕΡΑ Ηρακλείου.

 Στην καθεμέρα και πιο ενοποιημένη Ευρωπαϊκή Ενωση στην οποία συμμετέχουμε και στην όλο και πιο παγκοσμιοποιημένη ανταγωνιστική διεθνή κοινωνία που ζούμε,πως θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε χωρίς να αφομοιωθούμε ή να μεταλλαχθούμε σε κάτι τελείως διαφορετικό από εκείνο που θέλουμε να είμαστε, ή να μην γίνουμε υποτελείς μιας άλλης πιο ραφιναρισμένης μορφής κατοχής; Σε μια εποχή που η απόκτηση της γνώσης καθημερινά πολλαπλασιάζεται, μπορούμε να την αποστρεφόμαστε χωρίς αρνητικές επιπτώσεις και συνέπειες, όποια και αν είναι η κοινωνία που οραματιζόμαστε και θέλουμε;

Αν η εκπομπή ΚΡΗΤΗ-ΕΥΡΩΠΗ ξεκίνησε το 2009 με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη και η εκπομπή “ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ” ξεκινά με τον άνθρωπο που σημάδεψε την έρευνα στην Ελλάδα, και που στο πρόσωπό του εκπροσωπούνται όλοι εκείνοι που άνοιξαν δρόμους, έδειξαν, ή διατηρούν με χιλια -δυο βάσανα την πορεία, τον κ. Λευτέρη Οικονόμου, δεν το έπραξε ο παραγωγός και παρουσιαστής τους, τυχαίως. Γιατί χωρίς δημιουργούς ποιοτικών προϊόντων και εξαγωγείς ικανούς να καταλαμβάνουν και να διατηρούν αγορές για την προώθησή τους , αλλά και χωρίς ανθρώπους με γνώση που θα εμπλουτίζεται συνεχώς, ούτε ποιοτικά,καινοτόμα και πρωτοπόρα προϊόντα θα διαθέτουμε, ούτε τις κατάλληλες τεχνικές διείσδυσης στις διεθνείς αγορές θα αποκτήσουμε, ούτε την απαραίτητη δημόσια αιρετή ή μη διοίκηση θα έχουμε ποτέ, με φυσιολογικό αποτέλεσμα και κατάληξη, την υποτέλεια, κάτω από τις διάφορες μεταμορφώσεις της, που ήδη έχουν εμφανιστεί στην κοινωνία και στη ζωή μας. Η απασχόληση ή η ανεργία. Η κοινωνική συνοχή ή οι συγκρούσεις.Η ευημερία ή η ανέχεια και η φτώχεια, κτλ, από τη ατομική και συλλογική αξιοποίηση της φαιάς ουσίας εξαρτώνται.

Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.

 Η εκπομπή μεταδίδεται από την ΕΡΑ Ηρακλείου στα FM, από τους πομπούς Ηρακλείου στα 97.5, Χάρακα στα 103.6, και Αγίου Νικολάου στα 105.3. Από τα Μεσαία στους 954 χιλιόκυκλους και από το διαδίκτυο www.ert.gr, ραδιόφωνα, live radio, ΕΡΑ Ηρακλείου.
Τελευταία ανανέωση ( 08.01.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005