www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Εκπομπή Αφανείς Ήρωες arrow Τροχαία ατυχήματα και πρόληψη
Τροχαία ατυχήματα και πρόληψη E-mail
17.10.08

Εκπομπή ΚΡΗΤΗ-ΕΥΡΩΠΗ

(Παρασκευή 17 Οκτώβρη 2008, 6-7 μ.μ.)

Τροχαία ατυχήματα και πρόληψη.


Στην ωραία και ουσιαστική πρωτοβουλία του Νοσοκομείου, της Τροχαίας και του ΕΚΑΒ Χανίων, να διοργανώσουν από κοινού μια “Εβδομάδα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων”, είναι αφιερωμένη η εκπομπή ΚΡΗΤΗ-ΕΥΡΩΠΗ που μεταδίδεται από τις συχνότητες της ΕΡΑ Ηρακλείου, κάθε εργάσιμη Παρασκευή 6-7 μ.μ.

Καλεσμένοι είναι: Ο κ. Γιώργος Αρχοντάκης, διακεκριμμένος Νευροχειρούργος, διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων. Ο κ. Γιώργος Λιμπινάκης, διευθυντής Τροχαίας Χανίων. Ο κ. Αγγουριδάκης Παναγιώτης, Επίκουρος καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής, διευθυντής του ΕΚΑΒ Ηρακλείου και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του ΠΑΓΝΗ και ο δημοσιογράφος κ. Μιχάλης Λαμπαθάκης.

Πρώτη στα τροχαία ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση η Ελλάδα, κάθε χρόνο είναι σαν να χάνει μια κωμόπολη 2.000 περίπου κατοίκων, ενώ μια άλλη μεγαλύτερη μετατρέπεται σε πόλη αναπήρων. Απώλειες ζωών, στη συντριπτική πλειοψηφεία τους νέων, μόνιμες αναπηρίες πολλές φορές , οδύνη για τους συγγενείς, και μια δημογραφική αιμοραγία και όχι μόνο για τη χώρα μας.

Το Νοσοκομείο, η Τροχαία και το ΕΚΑΒ Χανίων αποφάσισαν να προσπαθήσουν να χτυπήσουν το κακό στη ρίζα του, οργανώνοντας την ενημέρωση με λόγο, εικόνα, και προσωπικές μαρτυρίες για μια εβδομάδα στο Νοσοκομείο Χανίων. Η πρωτοβουλία αυτή γνωρίζει μια επιτυχία χωρίς προηγούμενο.Ετσι ελπίζουν ότι και αν δεν κατορθώσουν να εξαλείψουν τη μάστιγα, τουλάχιστον θα έχουν προλάβει να σώσουν πολλές ζωές και οι ίδιοι να αναγγείλλουν λιγότερους θανάτους. Για την ωραία και ουσιαστική αυτή πρωτοβουλία και συνεργασία, τις αντιδράσεις που προκάλεσε στα παιδιά του Λυκείου και τους υπόλοιπους επισκέπτες, την απήχηση που είχε στο κοινό, την σκοπιμότητα και την αποτελεσματικότητα τέτοιων πρωτοβουλιών, θα μας μιλήσουν οι καλεσμένοι μας οργανωτές και ο συνάδελφος δημοσιογράφος που την επισκεφθηκε και την πρόβαλε.

Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δμοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη


Η μετάδοση της εκπομπής γίνεται από τις συχνότητες της ΕΡΑ Ηρακλείου στα FM: Ηράκλειο 97.7, Χάρακα -Νότια Κρήτη 103.6, Αγιος Νικόλαος και Ανατολική Κρήτη 105.3. Στα Μεσαία στους 954 χιλιόκυκλους. Στο διαδίκτυο www.ert.gr, κατάλογος ραδιοφωνικών σταθμών, live radio, ΕΡΑ Ηρακλείου.


Τελευταία ανανέωση ( 19.01.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005