www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Εκπομπή Αφανείς Ήρωες arrow ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ:Εταιρεία Αλτσχάϊμερ και Συναφών Διαταραχών, Ηρακλείου.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ:Εταιρεία Αλτσχάϊμερ και Συναφών Διαταραχών, Ηρακλείου. E-mail
21.09.08
                                                               Εκπομπή «ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ»
                                                            (Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη 2008, 4-5 μ.μ.)

                                            «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»


Με την ευκαιρία της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάϊμερ, δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε μια από την “Νησίδες ανθρωπιάς” που ομορφαίνουν τον τόπο και την κοινωνία μας. Την “Εταιρεία Αλτσχάϊμερ και Συναφών Διαταραχών Ηρακλείου, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”.

Η σημερινή απογευματινή μας εκπομπή ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ, που μεταδίδεται από τις συχνότητε της ΕΡΑ Ηρακλείου, κάθε εργάσιμη Δευτέρα 4-5 το απόγευμα, είναι αφιερωμένη σ'αυτήν: Την αποστολή, τη δράση, τα αποτελέσματα και τους εθελοντές ανθρώπους της, που με το έργο τους διαφυλλάττουν, αναδεικνύουν και διαχέουν ανθρώπινη ευαισθησία, επαγγελματική συνείδηση και αλτρουϊσμό, αλληλεγγύη και ελπίδα στην κοινωνία μας και όλους εκείνους που την έχουν ανάγκη.

Καλεσμένοι μας η κ. Φεσά Σταυρούλα, Ψυχολόγος. Ο κ. Μαθιουδάκης Λάμπρος, Λογοθεραπευτής και ο κ. Μηλιώτης Θεόδωρος, Ψυχίατρος.

Μια Κοινωνία και μια Πολιτεία φαίνεται πως οικοδομεί το μέλλον της, πως εκπληρώνει το χρέος της και πως ανυψώνει το πολιτιστικό και πνευματικό της ανάστημα και εικόνα, με τον τρόπο που ασχολείται αφ’ ενός με τη σωματική, την ψυχική και την πνευματική υγεία των παιδιών της και αφ’ ετέρου με τα μέτρα που παίρνει για να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων της;»

 Η “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” υπενθυμίζει το χρέος της Πολιτείας και της Κοινωνίας απέναντι στους ηλικιωμένους και σε μια από τις κατηγορίες, που τόσο η ίδια , όσο και το περιβάλλον της έχουν περισσότερο ανάγκη. Εκείνους που πάσχουν από την νόσο Αλτσχάϊμερ και άλλες Συναφείς Διαταραχές;

Η νόσος Αλτσχάϊμερ όταν κτυπήσει τον άνθρωπο τον βυθίζει κυριολεκτικά στο σκοτάδι. Καταστρέφει προοδευτικά τους νευρώνες του εγκεφάλου, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη μνήμη, τη σκέψη, το λόγο και γενικότερα όλες τις νοητικές και ψυχολογικές ικανότητες του ανθρώπου. Ο ασθενής δεν επικοινωνεί πια όπως ο φυσιολογικός άνθρωπος με το περιβάλλον του, γεγονός που δεν προκαλεί μόνο την περιθωριοποίησή και την απομόνωσή του, αλλά και μεγάλη και επώδυνη αναστάτωση στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Σήμερα 140.000 Ελληνες πάσχουν από τη νόσο και σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες και εκτιμήσεις θα διπλασιαστούν έως το 2020.  Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας  το 6% των ηλικιωμένων πάνω από 70 χρονών πάσχει από Αλτσχάϊμερ και 9% από κάποια μορφής άνοιας.Η ασθένεια αυτή μας αφορά όλους και είμαστε πιθανά αυριανά θύματά της.

 Ποια είναι τα αίτια και οι συνθήκες που προκαλούν την νόσο; Ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα; Τι πρέπει να κάνουμε για να την προλάβουμε ή να την καθυστερήσουμε; Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας ασθενής; Ποια είναι τα προβλήματα επίσης που προκαλούνται στο οικογενιεακό περιβάλλον; Υπάρχει θεραπεία; Πως πρέπει να τα αντιμετωπίσει η οικογένεια; Ποια πρέπει να είναι η στάση της Κοινωνίας; Ζητείται Πολιτεία με κοινωνική πολιτική και ευαισθησία και σ'αυτή την περίπτωση; Η “Αλληλεγγύη” είναι εδώ. Το Γιατί θα μας το πουν οι ευαίσθητοι και εκλεκτοί καλεσμένοι μας.

Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.
Τελευταία ανανέωση ( 04.05.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005