www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Εκπομπή Αφανείς Ήρωες arrow Ενστάσεις για το "Ελαιόλαδο ΠΟΠ ΚΡΗΤΗ".
Ενστάσεις για το "Ελαιόλαδο ΠΟΠ ΚΡΗΤΗ". E-mail
30.08.08
                                                                    Εκπομπή ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ
                                                                (Δευτέρα 1 Σεπτέμβρη 2008, 4-5 μ.μ.)

                                                      “Ενστάσεις για το Ελαιόλαδο ΠΟΠ ΚΡΗΤΗ”


 Οι “ ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάδειξη και την καθιέρωση μιας ενιαίας Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης που θα φέρει το όνομα ΚΡΗΤΗ”, για το ελαιόλαδο όλου του νησιού μας”, είναι το θέμα της εκπομπής ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ, που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα 1 του Σεπτέμβρη, από την ΕΡΑ Ηρακλείου στις 4-5 το απόγευμα.

 Καλεσμένος ο κ. Μανώλης Βακόντιος, πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας.

Μ'αυτή την εκπομπή ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των εκπομπών που είχαν ως κύριο θέμα το ελαιόλαδο Κρήτης, και τις προσπάθειες που έχουν γίνει και γίνονται για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση, προβολή και καθιέρωσή του στην εσωτερική και στη διεθνή αγορά, αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτει το νησί μας. Η σειρά αυτή μεταδόθηκε από τις εκπομπές ΚΡΗΤΗ-ΕΥΡΩΠΗ και ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ της ΕΡΑ Ηρακλείου. Ενας δεύτερος κύκλος εκπομπών θα πραγματοποιηθεί , εν καιρώ και σε σχέσει με τις σχετικές εξελίξεις, μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται για μια ενιαία αντίληψη, βούληση, στάση και δράση για την προάσπιση των συμφερόντων των ελαιοπαραγωγών του νησιού μας και της τοπικής οικονομίας. Βούληση που θα κατοχυρώνει το σεβασμό και το επί μέρους συμφέρον, μέσα στα πλαίσια της ενδυνάμωσης του γενικότερου, μετουσιώνοντας σε πράξη το “εν τη ενώσει η ισχύς”.

Ο κ. Βακόντιος ως επί κεφαλής της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας, έχει εργαστεί με τους συνεργάτες του αποτελεσματικά, ώστε να γίνει (η ΕΑΣ),πρωτοπόρα στις εξαγωγές και στην εμπορία του κρητικού σητειακού ελαιολάδου, κατακτώντας και διευρύνοντας το μερίδιο της στην εσωτερική και κυρίως την διεθνή αγορά. Γιατί, όμως, πιστεύει ότι η ανάδειξη και η καθιέρωση του Ελαιολάδου ΠΟΠ ΚΡΗΤΗ, ζημιώνει αντί να ενισχύει την παρουσία των εξαγωγών της; Ποια είναι τα επιχειρήματά της; Ποια είναι τα δεδομένα που τροφοδοτούν τις επιφυλάξεις της; Μήπως υπάρχει ένα ζήτημα ελλείματος αντικειμενικής πληροφόρησης και διαλόγου με τους συντελεστές που προωθούν το ΠΟΠ ΚΡΗΤΗ για το σύνολο του Κρητικού ελαιολάδου; Αν όχι, ποιες εγγυήσεις θα δεχόταν για να άρει τις ενστάσεις της; Τι επιλέγει και πως κάνει πράξη τελικά η ΕΑΣ, το“Ο καθένας για τον εαυτό του και ο θεός για όλους"”ή το “ Ολοι μαζί γιατί "εν της ενώσει η ισχύς”;
Η εκπομπή θα προσπαθήσει να λάβει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απάντηση στο ερώτημα, αν σκοπεύει να δώσει, και πότε, στη δημοσιότητα το σύνολο των προτάσεων και των επιχειρημάτων των μεν, με τις ενστάσεις και τα αντιεπιχειρήματα των δε, στο όνομα της διαφάνειας και της αντικειμενικής ενημέρωσης των ελαιοπαραγωγών Κρήτης;

Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.

Η μετάδοση της εκπομπής γίνεται από τις συχνότητες της ΕΡΑ Ηρακλείου στα FM: Ηράκλειο 97.7, Χάρακα -Νότια Κρήτη 103.6, Αγιος Νικόλαος και Ανατολική Κρήτη 105.3. Στα Μεσαία στους 954 χιλιόκυκλους. Στο διαδίκτυο www.ert.gr, κατάλογος ραδιοφωνικών σταθμών, live radio, ΕΡΑ Ηρακλείου.
Τελευταία ανανέωση ( 30.08.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005