www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Εκπομπή Αφανείς Ήρωες arrow "Ελαιόλαδο Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης ΚΡΗΤΗ; Ο συγκρητισμός στην πράξη;"
"Ελαιόλαδο Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης ΚΡΗΤΗ; Ο συγκρητισμός στην πράξη;" E-mail
17.08.08
                                                                     Εκπομπή ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ
                                                                          (Δευτέρα 18.8.2008, 4-5 μ.μ.)

"Ελαιόλαδο ΠΟΠ ΚΡΗΤΗ. Ο συγκρητισμός στην πράξη;"


Ελαιόλαδο Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης ΚΡΗΤΗ. Ο συγκρητισμός στην πράξη, ή σε μια ακόμη δοκιμασία;” είναι το θέμα που θα απασχολήσει και την σημερινή απογευματινή εκπομπή “ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ”, που μεταδίδεται από τις συχνότητες της ΕΡΑ Ηρακλείου, κάθε εργάσιμη Δευτέρα 4-5 το απόγευμα. Το θέμα αυτό θα μεταδοθεί σε επανάληψη, και την ερχόμενη Παρασκευή 22 Αυγούστου, 6-7 το απόγευμα από την εκπομπή ΚΡΗΤΗ-ΕΥΡΩΠΗ.

Καλεσμένος ο κ. Νίκος Μιχελάκης, Εκτελεστικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, (ΣΕΔΗΚ).

Οι ελαιώνες στην Κρήτη κατέχουν το 65 % της καλλιεργήσιμης γης και τα έσοδα από τα προϊόντα τους, όπως το λάδι, γνωστό ως και το υγρό χρυσάφι της, συναγωνίζονται σε έσοδα την βιομηχανία του κρητικού τουρισμού. Για την αποδοτικότερη αξιοποίησή της ποιοτικής τους υπεροχής, της αναγνωρισιμότητας της Κρήτης, μέσα μάλιστα στα πλαίσια της όλο και πιο παγκοσμιοποιημένης οικονομίας καταβάλλεται μια προσπάθεια για την αναγνώριση και την καθιέρωσή του ως “Ελαιολάδου Π.Ο.Π. ΚΡΗΤΗ. Στη προσπάθεια αυτή πρωτοστατούν ο ΣΕΔΗΚ και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάδειξης Κρητικού Ελαιολάδου,(ΣΠΑΚΕ).

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα απ'αυτή την αναγνώριση και καθιέρωση; Ποια είναι η διαδικασία αναγνώρισης; Γιατί έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ενωση την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης; Πως την έχουν αξιοποιήσει άλλες ευρωπαϊκές ελαιοπαραγωγικές χώρες; Τι έχουν πράξει οι Αρχές των χωρών αυτών για την προστασία και προώθηση του ελαιολάδου τους, που δεν έχει πράξει ακόμη η ελληνική Πολιτεία; Πως αξιοποιούν συγκρητικά με την Ελλάδα τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ενωση; Τι συζητήθηκε στην ενημερωτική συνάντηση στις 12 του Αυγούστου στον Αγιο Νικόλαο; Ποιοι δεν συμμετείχαν και γιατί; Αιτία η θερινή ραστώνη, η άρνηση διαλόγου, η έλλειψη αντικειμενικής ενημέρωσης, ο φόβος ενδεχόμενου πολιτικού κόστους, το "καθένας για τον εαυτό του και ο Θεός για όλους”; Μια ακόμη δοκιμασία για τον επιθυμητό και διαφημιζόμενο, αλλά αναζητούμενο στην πράξη “συγκρητισμό;”

Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.


Η μετάδοση της εκπομπής γίνεται από τις συχνότητες της ΕΡΑ Ηρακλείου στα FM: Ηράκλειο 97.7, Χάρακα -Νότια Κρήτη 103.6, Αγιος Νικόλαος και Ανατολική Κρήτη 105.3. Στα Μεσαία στους 954 χιλιόκυκλους. Στο διαδίκτυο www.ert.gr, κατάλογος ραδιοφωνικών σταθμών, live radio, ΕΡΑ Ηρακλείου.

 Τελευταία ανανέωση ( 17.08.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005