www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Ηράκλειο arrow Ελκυστικές πόλεις-Βιώσιμες κοινότητες.
Ελκυστικές πόλεις-Βιώσιμες κοινότητες. E-mail
22.05.08

                                                                   Εκπομπή ΚΡΗΤΗ-ΕΥΡΩΠΗ

    (Παρασκευή 23 Μαίου 2008, 6-7 μ.μ.)

Ελκυστικές πόλεις -Βιώσιμες Κοινότητες.


Ελκυστικές πόλεις-Βιώσιμες κοινότητες” είναι το θέμα που θα απασχολήσει την σημερινή εκπομπή ΚΡΗΤΗ-ΕΥΡΩΠΗ , που παράγεται κια παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη και μεταδίδεται από την ΕΡΑ Ηρακλείου κάθε Παρασκευή 6-7 το απόγευμα.

Καλεσμένος της ο κ. Σταύρος Καμπέλης, Μηχανολόγος Μηχανικός, πρώην Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Για όσους δεν το γνωρίζουν μια σειρά σημαντικών έργων που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, που βελτιώνουν τη θέση της στην Υφήλιο και την ποιότητα της ζωής μας και των απογόνων μας, γίνονται χάρις στη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οταν μάλιστα διαθέτουμε τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις, η θέση της Ελλάδας γίνεται ηγετική, ενώ όταν συμβαίνει το αντίθετο χάνουμε τα μέσα για την πραγματοποίηση έργων ζωτικής σημασίας και μοναδικές ευκαιρίες.

Για όσους δεν το γνωρίζουν επίσης το Ηράκλειο είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και μια από τις σημαντικότερες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, λόγω μεταξύ άλλων, της ιστορίας, της γεωστρατηγικής και της γεωοικονομικής της θέσης.

Ανήκει όμως στην κατηγορία “Ελκυστικές πόλεις-Βιώσιμες κοινότητες;”

Αξιοποίησε και αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες που του προσέφερε και του προσφέρει η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση για να γίνει; Εγιναν και γίνονται όλα όσα θα μπορούσαν να λύσουν και να μη διαιωνίσουν στις επόμενες γεννιές, προβλήματα ζωτικής σημασίας για τη λειτουργικότητά της και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που ακυρώνουν ή μπορεί να ακυρώσουν τα μοναδικά πλεονεκτήματά της; Ποιος είναι ο ρόλος των κομμάτων και της κοινωνίας των πολιτών;Ποιο είναι το μέλλον μια πόλης που άφησε να μετατραπεί σε καφετέρια ένα από τα πνευματικά της σύμβολα; Να εγκλειστούν σε κοντέϊνερς μοναδικής αξίας πνευματικά έργα; Που μετέτρεψε σε ένα κοινό δρόμο, τη μοναδική στην Υφήλιο λεωφόρο που οδηγεί στο χώρο όπου βρίσκεται ένα από τα λίκνα του ευρωπαϊκού και του πανανθρώπινου πολιτισμού και κληρονομιάς; Που επιτρέπει να αιωρείται ο κίνδυνος οικοπεδοποίησης και καταστροφής του αρχαιολογικού της χώρου και περιοχής, σημείο πανανθρώπινης αναφοράς και ανεξάντλητη διαχρονική πηγή πλούτου και  μοναδικής ποιοτικής προβολής της; Που αποστρέφεται τους φορείς που επενδύουν στην γνώση και στην ευρωπαϊκή προοπτική της;

Η εκπομπή μεταδίδεται από τις συχνότητες της ΕΡΑ Ηρακλείου: FM Ηράκλειο 97.5, Χάρακα 103.6, Αγιος Νικόλαος 105.3. Μεσαία 954 χιλιόκυκλους. Διαδίκτυο www.ert.gr, ραδιόφωνα, live radio, ΕΡΑ Ηρακλείου.

Τελευταία ανανέωση ( 22.05.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005