www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Εκπομπή Αφανείς Ήρωες arrow Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Ατομα με Αναπηρία
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Ατομα με Αναπηρία E-mail
30.03.08

Εκπομπή ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

(Δευτέρα 31.3.2008, 4-5 μ.μ.)

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Ατομα με Αναπηρία”

Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της Ημερίδας με θέμα “Ατομα με Αναπηρία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”, που θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο την ερχόμενη Πέμπτη 3 Απριλίου,η εκπομπή ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ, που μεταδίδεται κάθε Δευτέρα 4-5 το απόγευμα, δεν μπορούσε να μη χαιρετίσει το σημαντικό αυτό γεγονός για την εικόνα της κοινωνίας και της πόλης που ζούμε. Η πραγματοποίησή της άλλωστε στην πόλη μας προσφέρει ιδιαίτερη χαρά και τιμή στην εκπομπή μας και στην ΕΡΑ Ηρακλείου που την είχαν εισηγηθεί προ μηνών.

Η σημερινή απογευματινή εκπομπή που φέρει τον ίδιο τίτλο με την Ημερίδα, θα έχει ως καλεσμένους την Γενική Γραμματέα Επικοινωνίας κ. Μαργαρίτα Παπαδά-Χειμώνα, την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Παρούλα Νάσκου-Περράκη και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κώστα Στεφανίδη.

Η κ. Παπαδά-Χειμώνα έχει πρωτοστατήσει και αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης της Διεθνούς Ημερίδας με θέμα “Ατομα με Αναπηρία και ΜΜΕ”, σε στενή συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο. Μια “Διεθνή Ημερίδα” με λαμπρά αποτελέσματα για την βελτίωση της εικόνας και της αντίληψης για τη θέση που δικαιούνται να κατέχουν τα ΑμεΑ στα ΜΜΕ και στην ελληνική κοινωνία.

Η κ. Νάσκου-Περράκη που έχει εξειδικευθεί στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και διδάσκει στο Τμήμα Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, είναι συγγραφέας μεταξύ άλλων δυο λαμπρών πονημάτων. Της “Συλλογής όλων των διεθνών πράξεων και εσωτερικών νόμων που προστατεύουν τα Ατομα με Αναπηρία”. Και της “Ερμηνείας κατ'άρθρων των δικαιωμάτων των παιδιών με Αναπηρία”.

Ο κ. Στεφανίδης είναι επί κεφαλής του Ιστιντούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ με πρωτοποριακό έργο στο τομέα της Πληροφορικής και των πρακτικών εφαρμογών της και εθνικός Εκπρόσωπος της χώρας μας στον Δ/Σ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Δικτύων και των Πληροφοριών(ΕΝΙΣΑ).

Στην Ημερίδα που είναι αφιερωμένη στους συμπολίτες και συνανθρώπους μας Ατομα με Αναπηρία, “ένα κόσμο και μια χώρα για πολλούς άγνωστη και μη αποδεκτά στο βαθμό που θα έπρεπε", όπως έχει επισημάνει η διάσημη αγγλίδα φωτογράφος ΑμεΑ, Alison LAPPER, θα πραγματοποιηθεί στην δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω, την οποία προσέφερε ο δήμος Ηρακλείου. Εκτός από την παρουσίαση των εντυπωσιακών και ιδιαίτερα επιμορφωτικών ταινιών μικρού μήκους, θα συμμετάσχουν με τις τοποθετήσεις τους εκπρόσωποι των ΜΜΕ της πόλης μας, και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας. Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΑ Ηρακλείου, όπως θα έχετε ακούσε και από τα διαφημιστικά σποτ, που μεταδίδει καθημερινά.

Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.

Οι συχνότητες από τις οποίες μεταδίδεται η εκπομπή είναι: FM Ηράκλειο 97,5, Χάρακας 103,6, Αγιος Νικόλαος 105,6. Μεσαία 924 χιλιόκυκλους. Διαδίκτυο www.ert.gr, ραδιόφωνα, radio live Ηράκλειο. Τηλ. 2810 371400,και  373401. E-mail:  Τελευταία ανανέωση ( 31.03.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005