www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow ENISA arrow ΕΝΙΣΑ: Η θέση ελληνικής κυβέρνησης.
ΕΝΙΣΑ: Η θέση ελληνικής κυβέρνησης. E-mail
17.03.08


EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΛ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ
Τ.Κ. 71202 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΗΛ : 2810. 278130, 278165
FAX: 2810. 278133
e-mail:

Ηράκλειο, 17/1/2008Θέμα:
Λεπτή διαπραγμάτευση στο θέμα του ENISA…

Βρισκόμαστε στη φάση μιας λεπτής διαπραγμάτευσης στο θέμα του ENISA. Θέλω υπενθυμίσω την πάγια θέση της Ελληνικής κυβέρνησης και του υπ. Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χατζηδάκη ότι για μας ο ΕΝΙΣΑ έχει έδρα και κάθε διάδοχη κατάσταση του ΕΝΙΣΑ έχει και αυτή έδρα”.
Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα μετά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης ο Γενικός Γραμματέας του υπ. Μεταφορών κ. Γιώργος Αναστασόπουλος
Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας, η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη , ο αντιδήμαρχος κ. Περισυνάκης εκπρόσωποι του ΙΤΕ και φορείς του Ηρακλείου.
Θα ήθελα είπε ο κ. Αναστασόπουλος να σας υπενθυμίσω και τις δηλώσεις της Επιτρόπου κ.Ρεντιγκ πριν ενάμιση μήνα στην Αθήνα όπου είχε έλθει και μίλησαν με τον υπουργό και ήμουν και εγώ παρών ότι κάθε νέα διάδοχη κατάσταση του Οργανισμού θα χρησιμοποιήσει ως πυρήνα τον ΕΝΙΣΑ.
Αυτό σημαίνει ότι σαφώς και στηρίζουμε και οδηγούμεθα σε λύση η οποία θα έχει ως βάση την Κρήτη και το Ηράκλειο. Από κει και πέρα άλλες πολιτικές πιθανώς που να υπάρχουν απο διαφορετικές χώρες και διαφορετικά συμφέροντα είναι λογικά αναμενόμενες αλλά είναι και υποχρέωση μας να πολεμήσομε προς τα συμφέροντα της χώρας μας.
Σε τελική ανάλυση για τον ΕΝΙΣΑ έχουν επενδυθεί πάρα πολλά χρήματα όπως γνωρίζετε και δεν είναι τυχαία χρήματα είναι και χρήματα και των Ευρωπαίων πολιτών αλλά και των Ελλήνων Πολιτών.
Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Ανασταστασόπουλος τόνισε ότι το αν αποτελεί συνέχεια μιας υφιστάμενης αρχής όπως είναι ο ΕΝΙΣΑ είναι πάλι ένα σημείο διαπραγμάτευσης που σημαίνει λοιπόν ότι απο την δική μας πλευρά προσπαθούμε να πούμε ότι και να γίνει δεν ξαναμιλάμε για ένα νέο οργανισμό αλλά μιλάμε για την μετεξέλιξη του υφιστάμενου.
Άρα είπε, δεν τίθεται θέμα έδρας. Αν τεθεί θέμα έδρας και φθάσει εκεί που πρέπει να φθάσει στο συμβούλιο των υπουργών όπως καταλαβαίνετε θα χρησιμοποιήσομε όλα τα μέσα τα όπλα της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας για να κρατήσομε την έδρα εδώ.
Ακολούθησε μακρά συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας του Γ. Γ του υπ. Μεταφορών και Επικοινωνιών με εκπροσώπους της Ε. Ε και του ΕΝΙΣΑ του βουλευτή κ. Μαν. Στρατάκη και εκπροσώπους των φορέων του Ηρακλείου όπου εκφράστηκε η πάγια θέση για διατήρηση της έδρας του ΕΝΙΣΑ στο Ηράκλειο.


 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005