www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow ENISA arrow ENISA: Aθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
ENISA: Aθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων E-mail
26.02.08

Αθήνα, Ελλάδα 26/02/2008 16:13 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Να μείνει στην Κρήτη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια των Δικτύων και των Πληροφοριών ζητά ο σύλλογος "Οι Φίλοι του ΕΝΙΣΑ" 
   Αντιδρά στην μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Δικτύων και των Πληροφοριών (ΕΝΙΣΑ), που εδρεύει στο Ηράκλειο σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ο σύλλογος "Οι Φίλοι του ΕΝΙΣΑ", ο οποίος έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει για το θέμα πανελλήνια και πανευρωπαϊκή εκστρατεία.

    Ο σύλλογος "Οι Φίλοι του ΕΝΙΣΑ" που ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια, δημιούργησε την ιστοσελίδα www.friendsofenisa.eu , καλώντας όλους τους Ευρωπαίους πολίτες να στηρίξουν το ψήφισμά του με το οποίο ζητά την ενίσχυση και διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού και την επ' αόριστον παραμονή του στο Ηράκλειο.

    "Ενώ η ίδια η αρμόδια Επίτροπος σε θέματα της Κοινωνίας της Πληροφορίας και των Μέσων Ενημέρωσης κα Βιβιαν Ρέντινγκ-αναφέρει ο σύλλογος- διαβεβαίωσε ότι είναι ευχαριστημένη από το έργο του ΕΝΙΣΑ, η γραφειοκρατία που την πλαισιώνει μεθοδεύει την αρπαγή του ΕΝΙΣΑ από το Ηράκλειο μέσω της δημιουργίας ενός νέου Οργανισμού για τις Τηλεπικοινωνίες, με έδρα σε άλλο Ευρωπαϊκό κράτος, ο οποίος θα αναλάβει τις αρμοδιότητες του ΕΝΙΣΑ, αντί να ανατεθούν οι αρμοδιότητες αυτές στον ήδη υπάρχοντα οργανισμό".

    Η προτεινόμενη απομάκρυνση του ΕΝΙΣΑ από την Κρήτη, σημαίνει ότι "ευρωπαϊκές περιοχές της περιφέρειας, όπως η Κρήτη σήμερα, και ίσως κάποιες άλλες περιοχές αύριο, στερούνται ίσων ευκαιριών για να συμβάλλουν στο όραμα για ισόρροπη ανάπτυξη σε μια ενωμένη Ευρώπη".

    Ο ΕΝΙΣΑ συστάθηκε με απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της Ρώμης το Δεκέμβριο του 2003, οπότε αποφασίστηκε η έδρα του Οργανισμού να είναι η Ελλάδα και με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης ορίστηκε ως πόλη-έδρα του ΕΝΙΣΑ το Ηράκλειο Κρήτης.

    Η ίδρυση του Οργανισμού , αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος, ήταν επιθυμία του τότε Φιλανδού Επιτρόπου, Ερκι Λικάνεν, ο οποίος είχε επισκεφθεί το Ηράκλειο και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ), όπου ενημερώθηκε για το έργο που παράγεται στην Κρήτη από τα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα. Από την 1η του Σεπτέμβρη του 2005, ο ΕΝΙΣΑ εγκαταστάθηκε επίσημα στο Ηράκλειο σε κτίρια που παραχώρησε το ΙΤΕ, έως την οικοδόμηση των κτιρίων του σε γειτονικό οικόπεδο που έχει αγοραστεί με χρήματα του ελληνικού δημοσίου. Επίσης, ιδρύθηκε Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας και έχει επιλεγεί οικόπεδο για την οικοδόμηση ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού συγκροτήματος.

    Πριν δυο χρόνια με πρωτοβουλία του δημοσιογράφου της ΕΡΑ Ηρακλείου Ηρακλή Γαλανάκη και του καθηγητή Μιχάλη Καραταράκη, ιδρύθηκε ο σύλλογος "Οι Φίλοι του ΕΝΙΣΑ"με έδρα το Ηράκλειο,με στόχο να στηρίξει και να υποβοηθήσει την παρουσία, την ανάπτυξη και τη λειτουργία του οργανισμού και την καλύτερη δυνατή ενσωμάτωση των εργαζομένων του. "Μοναδική και πρωτοφανής περίπτωση στα ευρωπαϊκά χρονικά", αναφέρει ο σύλλογος.

    Ο σύλλογος "Οι Φίλοι του ΕΝΙΣΑ" ζητά και από κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στηρίξουν το ψήφισμα και να το προωθήσουν σε όποια ιστοσελίδα και blog είναι εφικτό.

    "Όλοι μαζί, επισημαίνει ο δημοσιογράφος Ηρακλής Γαλανάκης, θα αποτρέψουμε την αρπαγή του Οργανισμού και την απαξίωση της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλουμε στην ισόρροπη ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005