www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Εκπομπή Αφανείς Ήρωες arrow Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία."ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ
Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία."ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ E-mail
24.02.08


Εκπομπή ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

 (Δευτέρα 25.2.2008, 4-5 μ.μ.)

 

 “Δικαίωμα στη ζωή”


Μια ακόμη “νησίδα προσφοράς” για τον άνθρωπο, κοινωνικής ευαισθησίας, ομορφιάς, ψυχικού πλούτου και ανώτερου πολιτισμού για τον τόπο μας, ο”Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία. Δικαίωμα στη ζωή”, κοσμεί σήμερα με τη συμμετοχή του την εκπομπή “ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ” της ΕΡΑ Ηρακλείου που θα μεταδοθεί από τις συχνότητές της στις 4-5 το απόγευμα της Δευτέρας

Καλεσμένος ο πρόεδρός του κ. Παύλος Σημαντηράκης.

Σε μια Κοινωνία οι μειοψηφίες, μικρές ή μεγάλες είναι πλούτος και καθημερινή πρόκληση αειφόρου επιμόρφωσης, ανώτερης ανθρώπινης συμμετοχής, προσφοράς και εμπειριών, όταν είναι ικανή να αντιληφθεί την αξία της, τη σημασία της, τα μηνύματα και τα διδάγματά της.

Γιατί “Τυφλός, αλλά Ομορφος” είναι εκείνος που δεν βλέπει το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζει,αλλά το αισθάνεται, συμφιλιώνεται, συνδιαλέγεται, συνεργάζεται και συνυπάρχει μαζί του . Τι είδους τυφλός όμως είναι εκείνος, που ενώ βλέπει τι τον περιβάλλει,αρνείται να το δει, να επικοινωνήσει, να συνεργαστεί, να εμπλουτιστεί και να συνυπάρξει μαζί του;

Σύλλογοι όπως “Δικαίωμα στη ζωή”, είναι εδώ για να μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε ως άτομα τι έχουμε ή δεν έχουμε, ποιο χέρι αγάπης προσφέρει και σε ποιους, ποια μαθήματα ζωής,διαχέει στην Κοινωνία,αλλά και να υπενθυμίσει ποιες είναι οι αυτονόητες υποχρεώσεις της θεσμικές και μη, αν θέλει να εκλαμβάνεται ως πολιτισμένη και όχι ως άξεστη.

Είναι κατανοητό ότι σύλλογοι όπως “Δικαίωμα στη ζωή”, δεν μπορεί να προσφέρει ούτε να έχει καμία σχέση με εκείνους που πιστεύουνε στην καθαρότητα της ράτσας, στην Αρρεια φυλή, στα κρεματόρια ή στους σύγχρονους “Ταύγετους”.Ούτε η εκπομπή μας επίσης. Γι'αυτό πιστεύει ότι δικαιώνει το λόγο ύπαρξή της, και την πρόσκληση που σας απευθύνει να την ακούσετε, προσκαλώντας ανθρώπους που δημιουργούν και διατηρούν “νησίδες προσφοράς και ανθρωπιάς”, η ύπαρξη και η αποδοχή των οποίων αποτελεί κριτήριο για το πόσο είναι καθυστερημένη ή αναπτυγμένη μια ανθρώπινη κοινωνία. Ο κ. Σημαντηράκης, ανήκει και εκπροσωπεί αυτούς που αντιστέκοντα στη μιζέρη αντίληψη, νοοτροπία και πρακτική της ανθρώπινης ύπαρξης και συμπεριφοράς.Σ'εκείνους που μετατρέπουν το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα, φως και δώρο για την αυτογνωσία, την ανακούφιση, και τον απεγκλωβισμό της θετικής αντίληψης των άλλων.

Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.

Οι συχνότητες από τις οποίες μεταδίδεται η εκπομπή είναι: FM Ηράκλειο 97,5, Χάρακας 103,6, Αγιος Νικόλαος 105,6. Μεσαία 924 χιλιόκυκλους. Διαδίκτυο www.ert.gr, ραδιόφωνα, radio live Ηράκλειο. Τηλ. 2810 371400,και  373401. E-mail:
Τελευταία ανανέωση ( 24.02.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005