www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow ENISA arrow Επιστολή της ΕΥΡΩΠΟΛΙΣ στις Κυρίες και Κυρίους Ελλ. Ευρωβουλευτές.
Επιστολή της ΕΥΡΩΠΟΛΙΣ στις Κυρίες και Κυρίους Ελλ. Ευρωβουλευτές. E-mail
20.02.08
Προς την Κυρία Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
           τις Κυρίες και τους Κυρίους Ευρωβουλευτές
            ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ -ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΚυρία Αντιπρόεδρε
Κυρίες Και Κύριοι Ευρωβουλευτές


Καλημέρα από την Κρήτη


και


Ευχαριστώ πολύ όλους Εσάς, που στηρίζετε την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια ενάντια στις προσπάθειες απαξίωσής της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα ισχυρά Lobbies που την καθοδηγούν.

Σήμερα Τετάρτη, η εφημερίδα του ΣτρασβούργουLES DERNIERES NOUVELLES D'ALSACE δημοσιεύει στις σελίδες EUROPE, σε περίοπτη θέση, ένα περιεκτικό κείμενο για το "ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ."

Εκεί αναφέρεται και η ιστοσελίδα που θα έχετε ήδη υπ'όψη σας  και επισκεφθεί www.friendsofenisa.eu, και ελπίζω υπογράψει, προωθήσει και στηρίξει.

Λέγομαι Ηρακλής Γαλανάκης, είμαι δημοσιογραφος στην ΕΡΑ Ηρακλείου, όπου παράγω και παρουσιάζω τις εβδομαδιαίες εκπομπές ΚΡΗΤΗ-ΕΥΡΩΠΗ και ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ. Διατηρώ την ιστοσελίδα  www.europolis.gr και  πριν από το Πάσχα θα επανεκδώσω την μηνιαία εφημερίδα που θα φέρει το ίδιο όνομα, ΕΥΡΩΠΟΛΙΣ, όπου ελπίζω ότι θα με διευκολύνετε να φιλοξενώ τις προσπάθειες που καταβάλλετε για την ισόρροπη ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ως τίτλο στο πιο πάνω κείμενο θα έβαζα "ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ".

Ελπίζω ότι κι Εσείς που είστε ενήμεροι να συμφωνείτε.

Πως είναι δυνατόν μια Γραφειοκρατεία να ευτελίζει και να διασύρει τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Συμβούλιο Κορυφής, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Ρώμη για την ίδρυση και στήριξη του ΕΝΙΣΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης, μια ευρωπαϊκή Περιφέρεια με καταξιωμένα διεθνώς επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα αναγνωρισμένης Αριστείας, με σπάνιο πολιτισμό, πολυπολιτισμικό πλούτο, ιστορική παράδοση και τεράστια συνεισφορά στους αγώνες για την ελευθερία της Ευρώπης
.
Πως είναι δυνατόν μια Γραφειοκρατεία να απαξιώνει δυο Ελληνες πρωθυπουργούς, τον κ. Σημίτη που συμμετείχε και υπέγραψε την απόφαση και τον κ. Καραμανλή που ήλθε στο Ηράκλειο για την υπογραφή της Σύμβασης και την επιβεβαίωση της συνέχειας του Ελληνικού Κράτους, και του τωρινού Ελληνα Αρχηγού της Ελληνικής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Παπανδρέου, που συμμετείχε στη λήψη της απόφασης ως υπουργός Εξωτερικών..

Πως είναι δυνατόν να διακηρύσσετε τόσο Εσείς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και οι Υπουργοί και οι Αρχηγοί Κρατών και κυβερνήσεων στα Συμβούλια και τις Διασκέψεις Κορυφής το σεβασμό στον Ευρωπαίο Πολίτη, στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής Περιφέρειας, στις αρχές, αξίες και πρακτικές των Ιδρυτών και Συνεχιστών της Ευρωπαϊκής οικοδόμησης και να έρχεται μια Γραφειοκρατεία να ευτελίζει και να κακοποιεί μια ευρωπαϊκή Περιφέρεια, που βρίσκεται σε μιας τεράστιας σημασίας γεωστρατηγική και γεωοικονομική θέση για το μέλλον της Ευρώπης και της Ειρήνης, όπως η ΚΡΗΤΗ.

Γιατί ότι για την Βιέννη δεν ήταν νοητό και αποδεκτό , είναι για την Κρήτη;

Πως είναι δυνατόν να επιλέγεται η ΚΡΗΤΗ, για να "αρπαχθεί" για πρώτη φορά  ένας Ευρωπαϊκός Οργανισμός για να μεταφερθεί εκεί που τα ιδιοτελή ή όχι συμφέροντα και ο αυταρχισμός της Γραφειοκρατείας το υπαγορεύουν.

Από Που και από Ποιους αντλεί  τη δύναμη  αυτή η Γραφειοκρατεία, ώστε αντί να ενισχύει όπως όφειλε την ευρωπαϊκή περιφέρεια και τον Ευρωπαϊκό οργανισμό ΕΝΙΣΑ, ώστε να αποτελεί και μέρος της διαφημιστικής της εκστρατείας για το τι πράττει υπέρ της ευρωπαϊκής και  νησιωτικής μάλιστα Περιφέρειας, υπονομεύει τον Οργανισμό, ξεδιάντροπα, χρησιμοποιώντας τα μέσα και τους μηχανισμούς που διαθέτει με τα χρήματα των Ευρωπαϊων φορολογουμένων , φέροντας κι ένα ύπουλο και με απρόβλεπτες συνέπειες κτύπημα κάτω από τη μέση, ενάντια στην Κρήτη και στα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά της κυρίως Ιδρύματα;

Θα επιτρέψετε να ολοκληρωθεί το ΕΓΚΛΗΜΑ, η θα συστρατευθείτε με ελληνική και ευρωπαϊκή ομοψυχία μαζί μας για να το αποτρέψουμε;

Μπορείτε να βοηθήσετε μέσα από τα κόμματα και τις πολιτικές ομάδες στις οποίες ανήκετε. Μπορείτε να τοποθετήσετε στις ιστοσελίδες και τα blogs σας την ιστοσελίδα με το ψήφισμα των Φίλων του ΕΝΙΣΑ.Μπορείτε να διαφυλάξετε την αξιοπρέπεια μας ως Ευρωπαίοι Πολίτες. Μπορείτε να αποτρέψετε την παλινόρθωση της νεοαποικιοκρατίας στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου οι ισχυροί , η γραφειοκρατεία και τα ισχυρά lobbies, θα επιβάλλουν τη βούλησή τους εις βάρος των ασθενέστερων και εις βάρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Μπορείτε να εμποδίσετε την επερχόμη ΕΥΡΩΠΗ-ΖΟΥΓΚΛΑ, που μας προετοιμάζουν νοοτροπίες, αντιλήψεις και πρακτικές όπως εκείνη που έχει μηχανευτεί η ευρωπαϊκή Γραφειοκρατεία.
.
Εμείς και εγώ προσωπικά δήλωσα στους εκπροσώπους της κ. ΡΕΝΤΙΓΚ ότι αν επιμείνουν στο διασυρμό μας, δεν θα διστάσω να προχωρήσω σε απεργία πείνας όπου χρειατεί. Στρασβούργο.Βρυξέλλες, ή όπου αλλού.

Ελπίζω ότι μέσα από τις εκπομπές, την ιστοσελίδα μου,  και την μηνιαία εφημερίδα που θα εκδώσω θα δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τον νικηφόρα αγώνα για την αξιοπρέπειά μας ως Ανθρωποι, ως Ελληνες και ως Ευρωπαίοι Πολίτες.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και περιμένω την απάντησή σας και όποια συνέχεια δώσετε σ'αυτή την ηλεκτρονική επιστολή.

Με εκτίμηση, σεβασμό, στις προσπάθειες και το έργο σας, και με ελπιδοφόρα αναμονή και συνεργασία.


Ηρακλής Γαλανάκης
Τελευταία ανανέωση ( 21.02.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005