www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow ENISA arrow www.friendsofenisa.eu.Ολοι μαζί...
www.friendsofenisa.eu.Ολοι μαζί... E-mail
09.02.08
 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΣΑ
16.01.08
Υπογράψτε.Προωθείστε.Προβάλλετε.
www.friendsofenisa.eu

==========

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΣΑ

Μέσα στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του συλλόγου "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΝΙΣΑ" για την ενίσχυση και επέκταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Δικτύων και των Πληροφοριών,(ΕΝΙΣΑ), στο Ηράκλειο, την στήριξη των εργαζομένων του, την ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των κατοίκων της πόλης και του νομού Ηρακλείου και όλης της περιφέρειας της Κρήτης στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, έδoσε  συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, στο Hotel LATO του Ηρακλείου με θέμα τις "νέες πρωτοβουλίες του για την ενίσχυση του ΕΝΙΣΑ".

Επισυνάπτονται σ'αυτή και σ τις επόμενες σελίδες :

                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΙΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ

                                                           ΨΗΦΙΣΜΑ
        

                                                           ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

                                                          Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΙΣΑ

     ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ


Το κείμενο του ψηφίσματος  και το αιτιολογικό δημοσιεύεται αρχικά στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και γερμανικά, με απώτερο στόχο τη δημοσίευσή του σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ευρωπαίοι συμπολίτες  από άλλες χώρες έχουν αναλάβει τις μεταφράσεις στις άλλες γλώσσες.Η υποστήριξη του ψηφίσματος δεν είναι μόνο υπόθεση των Κρητών, αλλά οποιουδήποτε Ευρωπαίου πολίτη, πιστεύει στις αρχές και στις αξίες πάνω στην οποίες στηρίχθηκε και στηρίζεται η ευρωπαϊκή οικοδόμηση και αρνείται την παλινόρθωση της όποιας μορφής αποικιοκρατίας, στο εσωτερικό αυτή της φορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από τα ισχυρότερα Κράτη, πολυεθνικές και lobbies συμφερόντων,  εις βάρος των ασθενέστερων. Το ευρωπαϊκό κεκτημένο του οποίου η αποδοχή αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη οποιουδήποτε νέου μέλους  στην Ενωση, δεν πρέπει να καταπατείται επιλεκτά από τα ανώτατα όργανα της.  Ανάλογο νέο δεδομένο θα συντελέσει στην απαξίωση και ευτελισμό της όποιας αξιοπιστίας του ευρωπαϊκού πολιτικού λόγου και διακηρύξεων. Η δημιουργία του ΕΝΙΣΑ και η επιλογή της έδρας του Ηρακλείου Κρήτης αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο, η καταπάτηση του οποίου θα είναιί πρωτοφανή πρωτοτυπία και κάκιστο προηγούμενο εις βάρος άλλων λαών και Περιφερειών της Ενωσης.                     
                                                           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                              

Ο Σύλλογος Φίλων του ENISA χαιρετίζει τη θέση της κυβέρνησης όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την επιστολή του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, προς την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα. Viviane Reding, στην οποία αναφέρει: «όσον αφορά την Ελλάδα δεν τίθεται ζήτημα αναθεώρησης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2003 σχετικά με την έδρα του ENISA» και θεωρεί αυτονόητη την αταλάντευτη στήριξη της θέσης αυτής στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Κάνουμε έκκληση στον κύριο Υπουργό να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια υλοποίησης της δέσμευσης της χώρας μας για την αεροπορική σύνδεση Ηρακλείου-Βρυξελλών.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου θεωρεί επίσης επιβεβλημένη τη συνέχιση των προσπαθειών των μελών του Συλλόγου προσβλέποντας στην ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή όλων των φορέων και των πολιτών μέχρι την οριστικοποίηση της έδρας του ENISA στην πόλη μας και την περαιτέρω ενίσχυση του οργανισμού. Γι’ αυτό το λόγο ξεκινά μια εθνική και πανευρωπαϊκή εκστρατεία ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των συμπολιτών μας καλώντας τους να υπογράψουν και να στηρίξουν το ψήφισμα που υιοθέτησε η Γενική μας Συνέλευση. Έχουμε ήδη δημιουργήσει σχετική ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, στη διεύθυνση:


http://www.friendsofenisa.eu/


Το Δ.Σ. θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον κύριο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και την κυρία Νομάρχη Ηρακλείου και τους κ.κ. Δημάρχους Ηρακλείου και Γαζίου για την συμβολή τους στην εξασφάλιση του κατάλληλου οικοπέδου ανέγερσης του Ευρωπαϊκού σχολείου. Ευχαριστούμε επίσης τα τοπικά ΜΜΕ για τη μέχρι τώρα προβολή και στήριξη των δραστηριοτήτων μας, και ευελπιστούμε στην συνέχιση της θετικής για τον τόπο συνεργασίας. Τέλος, ευχαριστούμε τους ευρωβουλευτές, τους βουλευτές, το ΙΤΕ, το Πανεπιστήμιο και τους φορείς που μας στηρίζουν και προσβλέπουμε σε ευρύτερη συμμετοχή.


Γνωστοποιούμε επίσης ότι στα πλαίσια υλοποίησης των στόχων μας οργανώνουμε μουσική εκδήλωση, με διεθνώς καταξιωμένους έλληνες καλλιτέχνες, προς τιμήν των εργαζομένων του ENISA, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008, στις 20.00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και αναμένουμε τη μαζική συμμετοχή των συμπολιτών μας.


ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΙΤΗΜΑ


Προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το μέλλον της Ασφάλειας των Δικτύων και Πληροφοριών στην Ευρώπη


Εμείς, οι συνυπογράφοντες Ευρωπαίοι πολίτες:

  • ενδιαφερόμαστε για το μέλλον της ασφάλειας των δικτύων και πληροφοριών στην Ευρώπη

και

  • διαφωνούμε με οποιαδήποτε πρόταση η οποία υποσκάπτει την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί για τη δημιουργία μιας ασφαλούς τεχνολογικής υποδομής στην Ευρώπη, ακυρώνει την επένδυση πόρων η οποία έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα και παραβιάζει την Ευρωπαϊκή πολιτική για αποκέντρωση και περιφερειακή ανάπτυξη.

Απευθύνουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το αίτημα μας:

  • για επ’ αόριστο ανανέωση της εντολής λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA - European Network and Information Security Agency) στη σημερινή έδρα, το Ηράκλειο Κρήτης

και

  • για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων που θα επιτρέψουν τη συνέχιση της λειτουργίας του ENISA με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής του προς όφελος όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΩΡΑ;

Το μέλλον της ασφάλειας των δικτύων και πληροφοριών στην Ευρώπη

Γιατί είναι απαραίτητη η υπογραφή σας τώρα!


Η ασφαλής διακίνηση πληροφοριών και η ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών είναι σήμερα μία αναγκαιότητα για την ευημερία της Ευρώπης. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός παραβιάσεων που παρατηρείται στην ασφάλεια των πληροφοριών έχει σημαντικές οικονομικές συνέπειες και επηρεάζει αρνητικά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτή, η Ευρωπαϊκή Ένωση ίδρυσε το 2004 τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA - European Network and Information Security Agency).

Ακολουθώντας με συνέπεια την πολιτική της αποκέντρωσης και περιφερειακής ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε, το Δεκέμβριο του 2003, η έδρα του ENISA να είναι στην Ελλάδα. Εν συνεχεία, το Φεβρουάριο του 2004, η Ελληνική Κυβέρνηση όρισε ως πόλη-έδρα του ENISA το Ηράκλειο Κρήτης. Η Κρήτη είναι γνωστή για την αρχαία ιστορία και τις φυσικές της ομορφιές, αλλά έχει αποκτήσει και αναγνωρισμένη φήμη, τα τελευταία χρόνια, για την εξέχουσα δραστηριότητα των επιστημονικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων της που λαμβάνουν διεθνείς διακρίσεις. Ο ENISA εγκαταστάθηκε στο Ηράκλειο το Σεπτέμβριο του 2005 και έχει μέχρι σήμερα παράξει αξιοσημείωτο έργο αντάξιο της αποστολής του.

Σήμερα ο ENISA είναι βαθιά ριζωμένος στην Κρητική γη. Οι φιλόξενοι κάτοικοι της Κρήτης τον υποδέχτηκαν φιλικά και ανέλαβαν πρωτοβουλίες για να νιώθουν οι εργαζόμενοί του «σαν στο σπίτι τους». Ανταποδίδοντας, ο ENISA έφερε στην Κρήτη αξιόλογα και ουσιαστικά οφέλη, όπως την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Σχολείου, αλλά κυρίως το αίσθημα και την ικανοποίηση ότι η Κρήτη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης, και συμβάλλει έμπρακτα στην ανάπτυξη μιας ευημερούσας Ευρωπαϊκής κοινωνίας που βασίζεται στην οικονομία της υψηλής τεχνολογίας.

Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και κάποιοι στην Ευρώπη που θεωρούν ότι το Ηράκλειο δεν είναι η κατάλληλη έδρα για τον ENISA. Μήπως γιατί απαιτούνται τρεις με τέσσερις ώρες ταξίδι για να φτάσει κανείς από την κεντρική Ευρώπη στο Ηράκλειο; Μήπως γιατί θεωρούν ότι η αποστολή του ENISA δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Ευρωπαίο πολίτη, αλλά ένα «παιχνίδι» στα χέρια γραφειοκρατών ώστε να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα; Ή, μήπως, γιατί η Κρήτη είναι πολύ απομακρυσμένη για να ασκούν στον ENISA την «επιρροή» τους, σε καθημερινή βάση, οι ισχυροί της βιομηχανίας;

 
Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την ίδρυση ενός νέου Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τις Τηλεπικοινωνίες Εuropean Electronic Communications Market Authority), για να αναλάβει τις αρμοδιότητες του ENISA με ξεκάθαρη πρόθεση ο νέος οργανισμός να εδρεύει σε κάποιο άλλο μέρος της Ευρώπης. Το να καλείται ένας Κοινοτικός Οργανισμός να αλλάξει έδρα, αποτελεί πρωτοφανή προσβολή για τη χώρα, την περιφέρεια και την πόλη που τον φιλοξενεί. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι Ευρωπαίοι πολίτες οφείλουν να διαφωνήσουν και να εναντιωθούν σε αυτή την πρόταση, λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι πολλοί άλλοι Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί έχουν επί του παρόντος έδρα στη περιφέρεια της Ευρώπης. Αυτό αναδεικνύεται από τα παρακάτω ζητήματα:

 


Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλισθεί στο μέλλον η ασφάλεια των δικτύων και πληροφοριών στην Ευρώπη; 

Η Ευρώπη χρειάζεται συστηματικές, συνεπείς, ανεξάρτητες και αποτελεσματικές δράσεις για την προστασία των πληροφοριών και τηλεπικοινωνιών, και τις χρειάζεται άμεσα! Δεν χρειάζεται οργανισμούς που στήνονται και στη συνέχεια διαλύονται κατά το δοκούν και τα καπρίτσια ορισμένων γραφειοκρατών. Εκείνοι που επιθυμούν τη διάλυση του ENISA ευκολόπιστα βασίζονται σε παραπληροφόρηση και προκαταλήψεις, θυσιάζοντας το έργο που έχει ήδη παραχθεί και την τεχνογνωσία που έχει ήδη αποκτηθεί από τον ENISA.


Πως επενδύονται οι πόροι των Ευρωπαίων πολιτών; 

Η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά την κατασπατάληση δημοσίων πόρων για επαναλαμβανόμενες και αλληλο-επικαλυπτόμενες δραστηριότητες. Όσοι επιθυμούν τη διάλυση του ENISA δεν υπολογίζουν ούτε τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους πολίτες, αλλά ούτε και τους πόρους που έχουν αφιερωθεί από την Ελλάδα για την υποστήριξη της λειτουργίας του Οργανισμού.


Ποιο είναι το μέλλον της αποκέντρωσης και περιφερειακής ανάπτυξης στην Ευρώπη;

Εάν η Ευρώπη επιθυμεί την ανάπτυξη της περιφέρειας, πρέπει να τηρήσει την αρχή της αποκέντρωσης. Η επιδιωκόμενη απομάκρυνση του ENISA από την Κρήτη αποτελεί παραβίαση αυτής της θεμελιώδους αρχής. Σημαίνει, de facto, ότι Ευρωπαϊκές περιοχές της περιφέρειας, όπως η Κρήτη σήμερα, και ίσως κάποιες άλλες περιοχές αύριο, στερούνται ίσων ευκαιριών για να συμβάλλουν στο όραμα για ισόρροπη ανάπτυξη σε μια ενωμένη Ευρώπη. Όσοι επιθυμούν την απομάκρυνση του ENISA από το Ηράκλειο προωθούν, ίσως άθελα τους, μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων με διοικητικό υπερ-συγκεντρωτισμό.


Ως μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του ENISA» είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής περιφέρειας και την εξέλιξη μίας ασφαλούς κοινωνίας της πληροφορίας, υποστηρίζοντας τον ENISA. Αν νομίζετε ότι το θέμα αυτό σας αφορά και ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης, παρακαλούμε βοηθήστε μας υπογράφοντας το ψήφισμα αυτό.Η αποστολή του ENISA

Ο ENISA παρέχει συμβουλές και προτάσεις, πραγματοποιεί ανάλυση δεδομένων, ενημερώνει και υποστηρίζει τη συνεργασία των Ευρωπαϊκών οργανισμών και των Κρατών Μελών στο πεδίο της ασφάλειας των πληροφοριών και των τηλεπικοινωνιών. Βασισμένος σε προσπάθειες τόσο σε κοινοτικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, ο Οργανισμός είναι Κέντρο Αριστείας στον τομέα του. Ο ENISA χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία και εμπειρία του για να ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ δράσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Μεταξύ άλλων, ο Οργανισμός παρέχει βοήθεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στα Κράτη Μέλη στην επικοινωνία τους με τη βιομηχανία για θέματα που αφορούν την ασφάλεια υλικού και λογισμικού.

Ο Οργανισμός επίσης παρακολουθεί την ανάπτυξη προτύπων, προάγει δραστηριότητες αξιολόγησης επιχειρηματικών κινδύνων και συνεργατικών διαχειριστικών δραστηριοτήτων των Κρατών Μελών, και παράγει μελέτες για τα θέματα αυτά σε συνεργασία με οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 

Ν έ ο Δ.Σ.

Διευθύνσεις , Τηλέφωνα και e-mails των μελών του νέου Δ.Σ.


1. Πρόεδρος : Καραταράκης Μιχάλης  Συνταξ. Καθηγητής Φροντιστής

Δ/νση. Ι. Χατζηδάκη 9 71202 Ηράκλειο Κρήτης

Τηλ. γρ. : 2810-334952 , σπ. 2810-225001 κιν. 6944-963363 e-mail :  

2. Αντιπρόεδρος : Σκουλάς Νίκος Επιχειρηματικός Σύμβουλος

Δ/νση. Εθνικ. Αντιστάσεως 118 71306 Ηράκλειο Κρήτης

Τηλ. γρ. : 28970-26200 κιν. 6932-917087

e-mail : nskoylas@trinity.edu.gr

3. Γ. Γραμματέας : Αεράκη Ρένα Φυσικός-- Μεταφράστρια Ε.Ε.

Δ/νση. Ευρώπης 8 71202 Ηράκλειο Κρήτης

Τηλ. 2810-224001 κιν. 6976-953619

e-mail : aerakir@hotmail.com

4. Ταμίας : Στιβακτάκη Καλλιόπη Εμπορικός Αντιπρόσωπος

Δ/νση. Φιλίας 4 , Καρτερός Ηράκλειο Κρήτης

Τηλ. – Fax : 2810-380314 κιν. 6974-997847

5. Γραμματ. Δημοσίων Σχέσεων : Γαλανάκης Ηρακλής Δημοσιογράφος

Δ/νση. Μανώλη Σκουλά 6 71306 Ηράκλειο Κρήτης

Τηλ. 2810-257187 κιν. 6977-714581

 e-mail :

6. Μέλος : Ζούρος Ελευθέριος Ομότιμος Καθηγητής Παν/μίου Κρήτης

Δ/νση. Βραχόκηπος , Κοκκίνη Χάνι 71400 Ηράκλειο Κρήτης Τηλ. 2810-762643 κιν. 6977-448803

  e-mail :

7. Μέλος : Μπρεδάκη Ελένη Πολιτικός Μηχανικός

Δ/νση. Παυσανίου 10 71305 Ηράκλειο Κρήτης

Τηλ. 2810-334410 Fax. 2810-335040 κιν. 6977-547757

  e-mail : elenmpre@mou.gr


Τελευταία ανανέωση ( 09.02.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005