www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow ENISA arrow Πρωτοφανής πρωτοβουλία αρπαγής του ENISA 21.1.2008
Πρωτοφανής πρωτοβουλία αρπαγής του ENISA 21.1.2008 E-mail
23.01.08
Πρωτοφανής προσβολή η απομάκρυνση του ENISA

Ανακοινώσεις φορέων και του ευρωβουλευτή Στ. Αρναουτάκη

Πρωτοφανή προσβολή για τη χώρα μας και ειδικότερα για το Ηράκλειο χαρακτηρίζουν την «αρπαγή» του ENISA από την πόλη μας ο ευρωβουλευτής, Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Φίλοι του ENISA που σε ανακοίνωσή τους καλούν τους Ευρωπαίους πολίτες να διαφωνήσουν και να εναντιωθούν σε αυτή την κίνηση.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται το χρονικό της ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών στο Ηράκλειο το 2005, το έργο που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα αλλά και η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ίδρυση ενός νέου Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τις Τηλεπικοινωνίες (European Electronic Communications Market Authority), για να αναλάβει τις αρμοδιότητες του ENISA με ξεκάθαρη πρόθεση ο νέος οργανισμός να εδρεύει σε κάποιο άλλο μέρος της Ευρώπης.

«Το να καλείται ένας Κοινοτικός Οργανισμός να αλλάξει έδρα, αποτελεί πρωτοφανή προσβολή για τη χώρα, την περιφέρεια και την πόλη που τον φιλοξενεί.

Η Κρήτη, το Ηράκλειο δικαιούται και μπορεί να κρατήσει και να υποστηρίξει την αποστολή και τη μελλοντική ανάπτυξη του σημαντικού αυτού οργανισμού, έχοντας διαθέσει μεγάλες επενδύσεις για τον σκοπό αυτό αλλά προ παντός σημαντική επιστημονική υποδομή και παγκοσμίου φήμης ερευνητικά ιδρύματα στη σύγχρονη τεχνολογία των επικοινωνιών», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του ENISA» δηλώνουν αποφασισμένα να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής περιφέρειας και την εξέλιξη μίας ασφαλούς κοινωνίας της πληροφορίας και καλούν όλους τους Ευρωπαίους πολίτες να διαφωνήσουν και να εναντιωθούν στην πρόταση της Επιτροπής.

Όποιος θεωρεί πως το συγκεκριμένο θέμα τον αφορά και ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης, και της περιφερειακής ανάπτυξής της, μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια του Συλλόγου, γράφοντας το ψήφισμα που θα βρει στον εξής ιστοχώρο:

http://www.friendsofenisa.eu/Στήριξη από Στ. Αρναουτάκη

Την παραπάνω πρωτοβουλία στηρίζει και ο ευρωβουλευτής,. Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος θεωρεί πως η απομάκρυνση από τον τόπο μας ενός ευρωπαϊκού οργανισμού αποτελεί προσβολή χωρίς προηγούμενο αλλά και παράδοση άνευ όρων για ένα κράτος μέλος, το οποίο ήδη έχει δαπανήσει σημαντικούς πόρους για να ενισχύσει τη λειτουργία του οργανισμού στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, ο Στ. Αρναουτάκης, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: “Η παρουσία του ENISA στο Ηράκλειο είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους μας. Δεν είναι μόνο το γεγονός της φιλοξενίας ενός Ευρωπαϊκού Οργανισμού που αναβαθμίζει τον τόπο μας, αλλά και ο ρόλος που αποκτά η Κρήτη στον γεωπολιτικό χάρτη, όταν υποδέχεται έναν τέτοιο οργανισμό που σχετίζεται με ένα ζήτημα παγκόσμιας ουσιαστικά σημασίας όπως η ασφάλεια δικτύωνκαι πληροφοριών.

Η παραμονή του ENISA στην Κρήτη σχετίζεται και με ένα άλλο ζήτημα, αυτό της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης. Ενα ζήτημα που έχει άμεσα να κάνει με το μέλλον της Ευρώπης και τον τρόπο με τον οποίο υποστηρίζονται πρωτοβουλίες που αφορούν την περιφέρεια”.Η ΟΕΒΕΝΗ

Την έντονη ανησυχία της για την ενδεχόμενη “αρπαγή” του ENISA από το Ηράκλειο, εκφράζει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών-Εμπόρων του Νομού, σε επιστολή της προς το γ.γ. Περιφέρειας Κρήτης. Η ΟΕΒΕΝΗ υπογραμμίζει το πολύτιμο έργο που προσφέρει ο Οργανισμός και ζητά από το Σ. Τσόκα τη θετική συμβολή του προκειμένου ο ENISA να συνεχίσει τη λειτουργία του στο Ηράκλειο. Στην επιστολή της η ΟΕΒΕΝΗ αναφέρει: “Με αφορμή τα όσα ακούγονται σχετικά με την κατάργηση του ENISA και την απορρόφησή του από ένα άλλο οργανισμό, που θα εγκατασταθεί εκτός Ηρακλείου και ενδεχομένως εκτός Ελλάδας, εμείς οι Επαγγελματίες Βιοτέχνες και Εμποροι του Ν. Ηρακλείου εκφράζουμε την ανησυχία μας διότι το έργο του Οργανισμού είναι ιδιαίτερα πολύτιμο.

Μια ενδεχόμενη απομάκρυνση του ENISA αφορά όχι μόνο όλους τους Κρήτες, όχι μόνο όλους τους Ελληνες, αλλά και όλους τους Ευρωπαίους πολίτες διότι η ασφάλεια των δικτύων επικοινωνίας και των συστημάτων πληροφοριών είναι κρίσιμης σπουδαιότητας για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, ειδικότερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), για την απρόσκοπτη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών της Ευρώπης και για την αφομοίωση των πληφοροριών και των επικοινωνιακών τεχνολογιών και υπηρεσιών από τους πολίτες.

Η Ελλάδα έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους για την υποστήριξη της λειτουργίας του ENISA στο Ηράκλειο και θεωρούμε αδιανόητο να μην αξιοποιηθούν πλήρως η υπάρχουσα υποδομή, καθώς και η εμπειρία και η τεχνογνωσία που έχει ήδη αποκτηθεί.

Τίποτα δεν έχει χαθεί πριν από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού συμβουλίου. Μπορούμε να αποτρέψουμε την αρπαγή του ENISA και την απαξίωση του τόπου μας.
Τελευταία ανανέωση ( 19.02.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005