www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow ENISA arrow Εκστρατεία για τον ΕΝΙΣΑ και από τον κ.Χατζημαρκάκη 22.1.2008
Εκστρατεία για τον ΕΝΙΣΑ και από τον κ.Χατζημαρκάκη 22.1.2008 E-mail
23.01.08

Εκστρατεία για τον ENISA από τον Χατζημαρκάκη (ΠΑΤΡΙΣ)


Του Κ. Μπογδανίδη

Πανευρωπαϊκή εκστρατεία αναλαμβάνει ο ευρωβουλευτής των Φιλελεύθερων της Γερμανίας Γιώργος Χατζημαρκάκης για να παραμείνει η έδρα του ΕΝΙSΑ στην Κρήτη.

Ο κρητικής καταγωγής ευρωβουλευτής ξεκινά αγώνα πείθοντας τους συναδέλφους του ευρωβουλευτές ότι ο νέος οργανισμός των συχνοτήτων δεν χρειάζεται για την ΕΕ, ενώ θεωρεί σημαντική την αποφασιστικότητα των κρατών μελών που θέλουν να περιορίσουν την εξουσία των επιτρόπων.

Ο κ.Χατζημαρκάκης αποκαλύπτει ότι όταν η Βίβιαν Ρέντινγκ παρουσίασε τον κατάλογο των χωρών που έθεσαν υποψηφιότητα για το νέο Οργανισμό απουσίαζε η Ελλάδα!

“Εγώ είχα μια ενημέρωση από τον κ.Πιρότι για το τι έγινε με τον Κολασάντι όταν ήρθε το Ηράκλειο. Κι εγώ τους ενημέρωσα για τι συμβαίνει στο ευρωκοινοβούλιο”, είπε χθες στην “Π” από τις Βρυξέλλες ο κ.Χατζημαρκάκης που τονίζει με νόημα ότι “πολλά λέγονται, αλλά τα πράγματα πολλές φορές είναι διαφορετικά”.

“Όταν η επίτροπος κ.Ρέντινγκ παρουσίασε πριν τα Χριστούγεννα στην ευρωβουλή είδαμε ότι κάποιες χώρες είχαν θέσει υποψηφιότητα για τον καινούργιο Οργανισμό που είναι για τις συχνότητες.

Η Ελλάδα δεν ήταν! Είχαν θέσει υποψηφιότητα Φιλανδία, Ουγγαρία και Γερμανία. Είναι κόλπα αυτά. Τότε είπα στον ευρωβουλευτή της ΝΔ Νίκο Βακάλη από τον οποία ζήτησα να σηκώσει το χέρι του και να πει ότι και η Ελλάδα θα είναι υποψήφια. Δυστυχώς δεν είχαν θέσει υποψηφιότητα”, ανέφερε ο κ.Χατζημαρκάκης.

Ο ευρωβουλευτής ετοιμάζει μια συνάντηση με ξένους ευρωβουλευτές και επιτρόπους για να ξεκαθαρίσουν ότι είναι κατά του να διαλυθεί ο ΕΝΙSΑ και να φύγει από το Ηράκλειο.

“Αλλά υπάρχει και ένα δεύτερο βήμα που μπορούμε να κάνουμε. Εμείς ξέρουμε καλά τι γίνεται στη Γερμανία. Δεν θέλουν τα κράτη μέλη τους επιτρόπους να κάνουν κουμάντο , να έχουν υπερ-εξουσίες. Φοβούνται να πάρει η κάθε Ρέντινγκ μια εξουσία που την έχουν. Το βαρέθηκαν πλέον και πρέπει να πατήσουμε εκεί”, ανέφερε ο ευρωβουλευτής. Ο οποίος και θεωρεί ότι είναι τρικ αυτό που λένε ότι “ο ΕΝΙΣΑ δεν έχει τώρα καμία εξουσία και αυτός ο οργανισμός που φτιάχνεται θα συντονιζει”. Το κάνουν, λέει , για να φτιάξουν τώρα έτσι το πρόγραμμα και μετά από 2-3 χρόνια να πάρουν και τις εξουσίες που θέλουν.

“Πρώτο μέλημα είναι να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία κατά του νέου, του μεγάλου οργανισμού” τόνισε ο κ.Χατζημαρκάκης που έχει ήδη συμβουλευθεί και νομικούς για να αναδείξει λάθη που έκανε η επιτροπή στην προετοιμασία του νέου Οργανισμού.

Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που δεν περάσει αυτή η πίεση και τελικά εγκριθεί η δημιουργία και λειτουργία του νέου Οργανισμού;

“Μα, έχουμε και δεύτερη άμυνα. Στην περίπτωση αυτή νομίζω ότι η Αθήνα μπορεί να διεκδικήσει την έδρα του νέου οργανισμού, να έρθει εκεί. Και να λειτουργήσει ως παράρτημα ο ΕΝΙSΑ στην Κρήτη. Αλλά νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί καθόλου να φτάσουμε εκεί. Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε για να μην γίνει ο νέος οργανισμός. Θα πάμε κόντρα στην κ.Ρέντινγκ την οποία θα καλέσω εγώ και εγγράφως να απαντήσει στην ευρωβουλή”, καταλήγει ο κ.Χατζημαρκάκης.
Τελευταία ανανέωση ( 23.01.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005