www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Εκπομπή Αφανείς Ήρωες arrow Γιώργος ΛΙΑΝΗΣ:Ο καταξιωμένος επιστήμονας.Ο διορατικός και με βούληση υπουργός
Γιώργος ΛΙΑΝΗΣ:Ο καταξιωμένος επιστήμονας.Ο διορατικός και με βούληση υπουργός E-mail
13.01.08


Εκπομπή “ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ”

(Δευτέρα 14.1.2008, 4-5 μ.μ.)


Ο διορατικός επιστήμονας και υπουργός Γιώργος Λιάνης”


Στον διεθνώς καταξιωμένο επιστήμονα. Το διορατικό και με σθεναρή βούληση υπουργό Γιώργο Λιάνη. Σε ένα από τους ανθρώπους στους οποίους οφείλει και η Κρήτη πολλά, για την ποιοτική προβολή, παρουσία και συνεισφορά της στο πανανθρώπινο ερευνητικό και επιστημονικό γίγνεσθαι. Στον άνθρωπο για τον οποίο η σιωπή μας, αντί της αναγνώρισης και της απόδοσης τιμής, με την ευκαιρία της αποδήμησής του, θα  ήταν ακατανόητη από τους φίλους και τις φίλες της εκπομπής  “ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ”, προτείνομε ως θέμα στην σημερινή απογευματινή εκπομπή που μεταδίδεται από τις συχνότητες της ΕΡΑ Ηρακλείου, όπως κάθε Δευτέρα 4-5 το απόγευμα.


Για τον αείμνηστο Γιώργο Λιάνη θα μιλήσουν ο καθηγητής. Λευτέρης Οικονόμου,διεθνώς καταξιωμένος ερευνητής και επιστήμονας και πρώην πρόεδρος και πρωτεργάτης της δημιουργίας του ΙΤΕ. Ο κ. Μανώλης Καρέλλης, πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, ευρωβουλευτής και μέλος της διοικούσας επιτροπής του πανεπιστημίου Κρήτης, που τον είχε τιμήσει εν ονόματι της πόλης, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης των πολιτών της. Ο κ. Νίκος Σκουλάς συναγωνιστής στο ΠΑΚ και πρώην υπουργός στην ίδια κυβέρνηση με τον αείμνηστο Γιώργο Λιάνη.


Για όσους γνωρίζουν ότι προϋπόθεσή της νέας μορφής εθνικής ανεξαρτησίας στην όλο και πιο παγκοσμιοποιημένη ανθρώπινη κοινωνία που ζούμε, είναι η επένδυση στη φαιά ουσία και η αξιοποίηση όλων των κατοίκων της χώρας σε όποιο σημείο και αν ευρίσκονται, κέντρο η περιφέρεια, ο Γιώργος Λιάνης, ανήκει στην κατηγορία εκείνων που θα πρέπει να αποκαλούμε ευεργέτες και σύγχρονους αντιστασιακούς στην υποτέλεια και στην μοιρολατρική εξάρτηση.

Όπως έγραψε στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων το ΙΤΕ, “ο Γιώργος Λιάνης, υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα ,που άφησε βαθιά ίχνη στους χώρους της επιστημονικής έρευνας, της πανεπιστημιακής διδασκαλίας, του κοινωνικού αγώνα , της πολιτικής και της διακυβέρνηση της χώρας. Ως υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας είχε τη διορατικότητα και τη σθεναρή βούληση να εγκρίνει και να υποστηρίξει εμπράκτως τη δημιουργία και την ανάπτυξη μερικών νέων Ερευνητικών Ιστιντούτων σε στρατηγικώς επιλεγμένες πόλεις της Περιφέρειας..” Εκείνων που κατόπιν μετεξελίχθηκαν σε ΙΤΕ, με διοικητική έδρα την πόλη μας, το Ηράκλειο.. “Η λαμπρή εξέλιξη του ΙΤΕ ως το πλέον επιτυχημένο και διεθνώς καταξιωμένο Ερευνητικό Κέντρο της χώρας μας τεκμηριώνει τα υψηλά ακαδημαϊκά πρότυπα καθώς και την εξαιρετική διορατικότητα και την αυστηρώς αξιοκρατική μέθοδο με τις οποίες ο Γιώργος Λιάνης έκανε τις επιλογές του και στήριξε τη νέα πορεία...”

Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.


Οι συχνότητες από τις οποίες μεταδίδεται η εκπομπή είναι: FM Ηράκλειο 97,5, Χάρακας 103,6, Αγιος Νικόλαος 105,6. Μεσαία 924 χιλιόκυκλους. Διαδίκτυο www.ert.gr, ραδιόφωνα, radio live Ηράκλειο. Τηλ. 2810 371400, 373401. E-mail: και
Τελευταία ανανέωση ( 15.02.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005