www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Λουξεμβούργο arrow Σύλλογος οι Φίλοι του Λουξεμβούργου
Σύλλογος οι Φίλοι του Λουξεμβούργου E-mail
09.01.06
  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                   ΜΠΙΚΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:            ΚΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΧΑΡΙΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:         ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΕΥΡΙΔΙΚΗ- ΕΛΕΝΗ
ΕΙΔ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:        ΑΒΡΑΜΑΝΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΤΑΜΙΑΣ:                       ΧΑΤΖΑΚΗ ΜΑΙΡΗ
                                        
                       ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΡΟΥΣΟΣ  ΠΕΤΡΟΣ
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ  ΜΑΝΟΛΗΣ
ΚΑΡΚΑΒΑΤΣΟΥ ΡΕΑ


το Ηράκλειο θα βρίσκεται από την Τρίτη 4 Οκτωβρίου μέχρι την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ο πρώην Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Ζακ Σαντέρ, καλεσμένος του Συλλόγου « Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη ». Ο κ. Σαντέρ είναι επικεφαλής  Επιτροπής που προωθεί τη δημιουργία της Μεγάλης Περιφέρειας, η οποία αποτελείται από το Λουξεμβούργο και τις συνορεύουσες Περιφέρειες των γειτονικών κρατών ( Βελγίου, Γαλλίας, Γερμανίας ).
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συλλόγου μας, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Σαντέρ, θα πραγματοποιηθεί, ώρα 18.00΄, στο Ξενοδοχείο «Αστόρια», στην αίθουσα « Αριάδνη », η επίσημη παρουσίαση του Συλλόγου « Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη », και στη συνέχεια, ώρα 20.00΄, στην Πύλη του Αγίου Γεωργίου τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας του Μανόλη Παπαδάκη, με θέμα « Το Λουξεμβούργο με τη ματιά της Κρήτης», Η έκθεση θα διαρκέσει από 2 έως 12 Οκτωβρίου 2005.
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης, ο κ. Σαντέρ θα συναντηθεί  με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Σεραφείμ Τσόκα, τον Νομάρχη Ηρακλείου, κ. Δημήτρη Σαρρή, τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Γιάννη Κουράκη καθώς και με άλλους Φορείς της πόλης και του Νομού μας.
Ο Σύλλογος « Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη » ιδρύθηκε το 2002 , κυρίως από εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών του 2ου Ενιαίου Λυκείου Ηρακλείου, μετά την πραγματοποίηση, το 2001,  της 15/θήμερης σχολικής ανταλλαγής του 2ου Ενιαίου Λυκείου με το Λύκειο « Αthénée » του Λουξεμβούργου.
Η επιτυχία και άλλων σχολικών επισκέψεων που ακολούθησαν, η γνωριμία με τους φίλους Λουξεμβούργιους, οι δεσμοί φιλίας που αναπτύχθηκαν και το γεγονός ότι λειτουργεί ήδη στο Λουξεμβούργο, εδώ και 50 χρόνια, ο Σύλλογος « Οι Φίλοι της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο », που ίδρυσε ο  Καθηγητής- Ελληνιστής, κ. Henri Muller το 1952 και στον οποίο προεδρεύει σήμερα ο Καθηγητής - Ελληνιστής, κ. Edouard Wolter, αποτέλεσαν το έναυσμα για τη δημιουργία του Συλλόγου « Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη ».
Στις τετραήμερες αυτές εκδηλώσεις παρών θα είναι και  ο Καθηγητής - Ελληνιστής, κ. Edouard Wolter, στον οποίο η Νομαρχία Αθηνών απένειμε, τον περασμένο Μάρτιο, τον τίτλο                     « Πρεσβευτής του Ελληνισμού 2005 ».
Την ίδρυση του Συλλόγου μας ενθάρρυναν το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λουξεμβούργο και ο « Σύλλογος Κρητών του Λουξεμβούργου ». Δύο άλλοι φιλελληνικοί Σύλλογοι στο Λουξεμβούργο: ο Σύλλογος « Καλλιόπη » και ο Σύλλογος                      « Διεθνές Ίδρυμα Μίκης Θεοδωράκης - Φιλική » στήριξαν έμπρακτα  αυτή την απόφαση.
Ο Σύλλογός μας « Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη » εκτός από τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανταλλαγές, επιθυμεί να έχει ενεργή συμμετοχή, μέσα από ευρύτερες διοργανώσεις, στην οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με το Λουξεμβούργο και τα άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να συμβάλει έμπρακτα στη στήριξη και προώθηση αρχών και αξιών που διαμορφώνουν τον σύγχρονο Ευρωπαίο πολίτη.
                                                                              Από το Δ.Σ.
 
< Προηγ.

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005