www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow ENISA arrow ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΕΝΙΣΑ.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΕΝΙΣΑ. E-mail
07.12.07

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ η τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου «Οι Φίλοι του ΕΝΙΣΑ» , με κυρίαρχο θέμα τη λήψη και το συντονισμό δράσεων για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των δικτύων και των Πληροφοριών και της παραμονής του στο Ηράκλειο. Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις ήσαν ο απολογισμός δράσης, η έγκριση ψηφίσματος στήριξης του ΕΝΙΣΑ, των υπαλλήλων του και της παραμονής του στο Ηράκλειο, η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και ελεγκτικής επιτροπής και η εξουσιοδότηση του για το σχεδιασμό και το συντονισμό σειράς δράσεων.

Στη συνέλευση παρευρέθησαν και τοποθετήθηκαν η νομάρχης Ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη, ο ευρωβουλευτής κ. Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές κ. κ Μ. Στρατάκης και Λ. Αυγενάκης, οι δήμαρχοι Αρκαλοχωρίου κ. Χαραλαμπος Γιαννόπουλος και αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚΗ,, Επισκοπής κ. Χάρης Ροδιτάκης και Χερσονήσου κ. Σπύρος Δανέλλης, αντινομάρχες, πολιτευτές του Πασοκ, επί επικεφαλής εκπρόσωποι φορέων και πλήθος συμπολιτών μας. Χαιρετισμό με τοποθέτηση έστειλλαν οι βουλευτές κ.κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κώστας Μπαντουβάς, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Σκουλάς καθώς επίσης και η Πακρητική Ομοσπονδίας Ευρώπης.


Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μιχάλης Καραταράκης, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους ιδρύθηκε ο σύλλογος. Στις δραστηριότητες που ανέπτυξε για τη στήριξη του Οργανισμού και την ενσωμάτωση των υπαλλήλων του στην τοπική κοινωνία.

«Ήταν φυσικό για μας που ζούμε στο νησί που γεννήθηκε ο Ξένιος Ζευς και η Ευρώπη, λίκνο πολιτισμού και θυσιών για την ελευθερία της Ένωσης να δημιουργήσουμε ένα σύλλογο για την στήριξη ενός ευρωπαϊκού οργανισμού και των εργαζομένων του στον τόπο μας»

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός τόνισε δεν μας χαρίστηκε, είναι μια κατάκτηση, όπως και η ίδρυσή του που πρέπει να διαφυλάξει η ελληνική κυβέρνηση. Γι’αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας στην Κρήτη, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον Κόσμο, για τη διαφύλαξη του δικαιώματος να αντιμετωπιζόμαστε όπως όλοι οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι πολίτες. Τίποτε δεν χάθηκε.Θα αγωνιστούμε όπως το έκαναν πάντα οι Κρήτες και ο ΕΝΙΣΑ θα παραμείνει στο Ηράκλειο.


Στο χαιρετισμό του ο εκτελεστικός Διευθυντής του ΕΝΙΣΑ κ. Ανδρέα Πιρόττι, αφού τόνισε ότι οι Κρητικοί δεν είναι πολίτες μιας κάποιας Περιφέρειας αλλά πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα, που έχουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες πρόσθεσε: « Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ γιατί υλοποιήσατε και υλοποιείτε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο την αποστολή σας και αυτό είναι μεγάλο στήριγμα για τον Οργανισμό και τους εργαζόμενούς του. Ελπίζω ότι θα συνεχίσετε να μας στηρίζετε και για τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε είτε εντός, είτε εκτός Ελλάδας.


Η νομάρχης Ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων , όπως και όσο είχε πράξει η τότε ελληνική κυβέρνηση που με υφυπουργό Επικοινωνιών τον κ. Μανώλη Στρατάκη, είχε συμβάλλει στην ίδρυση του Οργανισμού και στην τοποθέτηση της έδρας του στο Ηράκλειο. Ο υπουργός Μεταφορών κ. Κώστας Χατζηδάκης διετέλεσε επί σειρά ετών ευρωβουλευτής και θα πρέπει να έχει τις συμμαχίες που θα τον διευκολύνουν να στηρίξει αποτελεσματικά τον ΕΝΙΣΑ και το Ηράκλειο. Ο ΕΝΙΣΑ κατακτήθηκε, πρόσθεσε, χάρις στην αποφασιστικότητα και τον αποτελεσματικό χειρισμό από την τότε κυβέρνηση. Η σημερινή θα πρέπει να πράξει το ίδιο. Η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση θα στηρίξει κάθε δράση και προσπάθεια για την προστασία του νόμιμου ευρωπαϊκού κεκτημένου του τόπου μας.

Ο ευρωβουλευτής κ. Σταύρος Αρναουτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ,αν θέλει, μπορεί και πρέπει να στηρίξει τον Οργανισμό διότι εκείνη έχει αυτή τη δυνατότητα μέσα στα πλαίσια της θεσμικής λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από εκείνη εξαρτάται και γι’αυτό θα πρέπει να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Μανώλης Στρατάκης, βουλευτής και τέως υφυπουργός Επικοινωνιών, που είχε διαπραγματευθεί αποτελεσματικά για τη χώρα μας, την ίδρυση του ENISA και τον ορισμό του Ηρακλείου ως έδρας. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι η σημερινή κυβέρνηση θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ώστε να διατηρηθεί ο Οργανισμός και να παραμείνει στο Ηράκλειο, όπως το είχε πράξει η κυβέρνηση του Πασοκ.

Θα τα καταφέρουμε όπως τα καταφέραμε και για την ίδρυση του νέου Ιστιντούτου Αστροφυσικής και Αστρονομίας του ΙΤΕ στην Κρήτη, επεσήμανε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης,. Συμπαρατάσσομαι ολόψυχα και αποφασιστικά υπογράμμισε ο νεοεκλεγείς βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας.

Η αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Αγγελική Σχοιναράκη που εκπροσωπούσε τον δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη, μετέφερε τη βούληση του να στηρίξει και να ενισχύσει κάθε προσπάθεια για την παραμονή του Οργανισμού στο Ηράκλειο.


Με μηνύματά τους οι βουλευτές κ.κ. Κώστας Μπαντουβάς, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Κεγκέρογλου, και Γιάννης Σκουλάς εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση τους για κάθε δράση και προσπάθεια και την διαβεβαίωση ότι θα παρακολουθούν την εξέλιξη και την πορεία της υπόθεσης.


Μήνυμα ενεργούς συνεργασίας και δράσης για την παραμονή του ΕΝΙΣΑ στην Κρήτη και στο Ηράκλειο απέστειλε εξ ονόματος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης ο πρόεδρός της κ. Γιάνννης Επιτροπάκης. Για την στενή παρακολούθηση του ζητήματος και τη συνεργασία για δράσεις με το σύλλογο «Οι Φίλοι του ΕΝΙΣΑ», έχουν αποφασίσει την δημιουργία ευέλικτου σχήματος .


Η γενική συνέλευση ενέκρινε ψήφισμαΣ συμπαράστασης και στήριξης στους εργαζόμενους του ΕΝΙΣΑ. Ενίσχυσης του Οργανισμού με τις αρμοδιότητες που από τη φύση του μπορεί να απορροφήσει. Εδραίωσης του Ηρακλείου ως μόνιμης και ουσιαστικής έδρας του. Το ψήφισμα αυτό θα αποσταλλεί:Στον πρόεδρο, στην αρμόδια και στον έλληνα επίτροπο, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στους Ευρωβουλευτές, τον κ. Πρωθυπουργό της Ελλάδας, στον υπουργό Μεταφορών, στην υπουργό Εξωερικών, στον πρόεδρο της Βουλής και στους επί κεφαλής των κομμάτων.

.Η ολομέλεια αποφάσισε επίσης να εξουσιοδοτήσει το νέο διοικητικό συμβούλιο να σχεδιάσει , να οργανώσει και να συντονίσει δράσεις που θα έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση, ενεργοποίηση και συστράτευση αιρετών και μη Αρχών, Φορέων, Κρητικών συλλόγων εντός και εκτός Κρήτης και Ελλάδας και συμπολιτών μας για την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΝΙΣΑ, τη στήριξη των εργαζομένων του, και την παραμονή του στο Ηράκλειο.

Η πρώτη εκδήλωση θα αφορά την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση για το ρόλο του ΕΝΙΣΑ και τις μεθοδεύσεις που γίνονται για την αρπαγή του από το Ηράκλειο και την Ελλάδα.

Η γενική συνέλευση εξέλεξε τέλος, για το νέο διοικητικό συμβούλιο, τις κ.κ. Ειρήνη Αεράκη, Ελένη Μπρεδάκη και Καλλιόπη Στιβακτάκη, και τους κ.κ. Ηρακλή Γαλανάκη, Λευτέρη Ζούρο, Μιχάλη Καραταράκη, Νίκο Σκουλά, και στη νέα ελεγκτική επιτροπή τους κ.κ. Στέλιο Καστρινάκη, Ιωάννη Κληρονόμο και Παντελή Μπικάκη.


Από το Δ.Σ. του συλλόγου 

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005