www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow ENISA arrow Παγκρήτια η κινητοποίηση για τον ENISA
Παγκρήτια η κινητοποίηση για τον ENISA E-mail
05.12.07
Πατρίς 4.12.2007
Παγκρήτια η κινητοποίηση για τον ENISA


Αναλαμβάνουν δράσεις για την έδρα του ENISA

Παγκρήτια η κινητοποίηση των φορέων


Δράσεις για να παραμείνει ο ΕΝΙSΑ στην Κρήτη αναλαμβάνει ο Σύλλογος Φίλων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού που χθες παρουσία πολύ κόσμου πραγματοποίησε την γενική του συνέλευση. Με αφορμή και την εκλογή νέας διοίκησης στη συνέλευση συζητήθηκαν διεξοδικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για να κερδηθεί η μάχη με τον ΕΝΙΣΑ.

Παρά την άσχημη τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα με την πρόταση της κ.Βίβιαν Ρέντιγκ για τη δημιουργία νέου οργανισμού αρκετά μέλη του συλλόγου φίλων του ΕΝΙΣΑ αισιοδοξούν ότι υπάρχουν περιθώρια πίεσης για να μείνει η έδρα στο Ηράκλειο κάτι που είναι πολύ μεγάλο κέρδος τόσο για την Κρήτη όσο και για την χώρα μας ολόκληρη.

Η συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα για την παραμονή του οργανισμού στην Κρήτη και επεσήμαναν ότι ένας νέος οργανισμός δεν δικαιολογείται καθώς τις ίδιες αρμοδιότητες έχει ο ΕΝΙSΑ. Ζήτησαν επίσης να στηριχθεί και το προσωπικό του οργανισμού που δεν τυγχάνει της βοήθειας που πρέπει εντός και εκτός Ελλάδας.

Στο σημείο αυτό και ο παριστάμενος διευθυντής του οργανισμού κ.Πιρότι ευχαρίστησε τους κρητικούς και ιδιαίτερα το σύλλογο για την συμπαράσταση που έχουν δώσει στον οργανισμό.

Στη χθεσινή συνέλευση , όπου παραβρέθηκαν βουλευτές, η νομάρχης, δήμαρχοι και πολυς κόσμος, συμφωνήθηκε επίσης να γίνει άμεσα μια ενημερωτική συνάντηση με γνώστες του αντικειμένου για να μάθει ο κόσμος τι είναι ο ΕΝΙSΑ και ποια οφέλη έχει η χώρα μας με την παραμονή του εδώ.

Να θυμίσουμε ότι ο ΕΝΙSΑ με απόφαση της ΕΕ ήρθε στην χώρα μας και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο σε μια εποχή που τα κινητά τηλέφωνα, οι τραπεζικές συναλλαγές μέσω Διαδικτύου, οι υπολογιστές στο σπίτι και στη δουλειά είναι πανταχού παρόντα στην κοινωνία της πληροφορίας.

Για το λόγο αυτό, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) λειτουργεί ως κέντρο εμπειρογνωμοσύνης τόσο για τα κράτη μέλη όσο και για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ όταν χρειάζονται συμβουλές σε θέματα ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών. Ο ENISA υποστηρίζει την ικανότητα των κρατών μελών, των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και της επιχειρηματικής κοινότητας να προλαμβάνουν, να αντιμετωπίζουν και να επιλύουν τα προβλήματα ασφάλειας των δικτύων και πληροφοριών.

Για το σκοπό αυτό, οι δραστηριότητες του ENISA επικεντρώνονται στα εξής θέματα:

Παροχή συμβουλών και συνδρομής στην Επιτροπή και στα κράτη μέλη σχετικά με την ασφάλεια των πληροφοριών και την αντιμετώπιση προβλημάτων ασφάλειας στα προϊόντα υλικού και λογισμικού σε συνεργασία με τη βιομηχανία.

Συλλογή και ανάλυση δεδομένων για τα περιστατικά ασφάλειας στην Ευρώπη και τους μελλοντικούς κινδύνους.

Προώθηση των μεθόδων εκτίμησης και διαχείρισης του κινδύνου για να αυξηθεί η ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε τις απειλές στην ασφάλεια των πληροφοριών.

Ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών ευαισθητοποίησης και συνεργασίας μεταξύ διαφόρων παραγόντων στον τομέα της ασφάλειας των πληροφοριών, ιδίως με την ανάπτυξη δημόσιων και ιδιωτικών εταιρικών σχέσεων με τη βιομηχανία σε αυτό τον τομέα.

Παρακολούθηση της εξέλιξης των προτύπων για προϊόντα και υπηρεσίες στην κοινωνία των δικτύων και πληροφοριών.

Τελευταία ανανέωση ( 07.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005