www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow ENISA arrow ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΙΥ ΕΝΙΣΑ
ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΙΥ ΕΝΙΣΑ E-mail
27.11.07


ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

27 Νοεμβρίου 2007 - 11:01
Χάνουμε τη μάχη του ENISA 

Το σίριαλ με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών ENISA, το μόνο που στεγάζεται στην Κρήτη, συνεχίζεται, με την επόμενη μάχη-"κλειδί" για τα ελληνικά συμφέροντα να έχει προγραμματιστεί επί γαλλικής προεδρίας το 2008.
Η παραπομπή στο συμβούλιο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης της αρνητικής για το νησί μας εισήγησης του Κολεγίου των Επιτρόπων θα κρίνει επί της ουσίας αν το μέλλον του νέου Οργανισμού, ο οποίος θα ενσωματώσει τον ΕNISA, θα βρίσκεται στο Ηράκλειο ή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη, όπως πιέζουν επί παρασκηνίου πολλές χώρες.
Το καινούργιο κεφάλαιο στην εν λόγω ιστορία γράφτηκε στις 13 Νοεμβρίου, όταν "γεννήθηκε" στα χαρτιά ο νέος Οργανισμός που θα αποτελεί μετεξέλιξη των Εθνικών Επιτροπών Τηλεπικοινωνιών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το όνομά του, Electronic Communication Market Association, μεταφράζεται σε πολύπλευρο ρόλο και διευρυμένες αρμοδιότητες.
Αυτός, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα απορροφήσει τον ENISA στην υπάρχουσα μορφή του, χωρίς ωστόσο να δίνεται καμιά εγγύηση για την έδρα στο Ηράκλειο, παρά τα εκ του αντιθέτου υποσχόμενα και δη πρόσφατα κατά την επίσκεψη της αρμόδιας eπιτρόπου Βίβιαν Ρίντινγκ στην Αθήνα για το θέμα. Η Ελλάδα ελπίζει ότι ο μισός Οργανισμός θα στεγαστεί στο Ηράκλειο, αντικαθιστώντας τον ΕΝΙSΑ, και ο υπόλοιπος στην Αθήνα, όμως τα σχέδια αυτά επί του παρόντος μοιάζουν μετέωρα, αφού δεν υπάρχει καμιά επίσημη καταγραφή προθέσεων της Επιτροπής ή σε ανώτερο επίπεδο των ηγετών της Ε.Ε. Οι εξελίξεις, όπως δρομολογούνται, έχουν προκαλέσει εύλογη ανησυχία και έντονη κινητικότητα στη Βουλή.
Ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Μανόλης Στρατάκης επιμένει να εισάγει το θέμα στη λίστα των ερωτήσεων για την "Ώρα του πρωθυπουργού", καταγγέλλοντας ότι η Ελλάδα "πούλησε" τον Οργανισμό εισπράττοντας, όπως αφήνεται να εννοηθεί, ως αντάλλαγμα είτε κάποια ευνοϊκή ρύθμιση για την Ολυμπιακή είτε μια παράταση για το ΚΠΣ, και ζητεί επίσημη θέση από τον κ. Καραμανλή για το ζήτημα. Δεδομένο πάντως παραμένει ότι ο δρόμος εφεξής μόνο με ρόδα δεν είναι στρωμένος, καθώς τα περιθώρια διορθωτικών επεμβάσεων είναι κατά πολύ περιορισμένα. Βάσει της εισήγησης του Κολεγίου, ο ΕΝΙSΑ διακόπτει τη λειτουργία του στις 13 Μαρτίου 2011, ενώ από το 2010, όταν θα έχει δημιουργηθεί ο νέος Οργανισμός, θα ξεκινήσει η απορρόφηση των δράσεών του από αυτόν.

 
Τελευταία ανανέωση ( 27.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005