www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow ENISA arrow ENISA:ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ κ.ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ENISA:ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ κ.ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ E-mail
30.10.07

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ  "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΝΙΣΑ"


Ηράκλειο 30/10/2007


Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,


Τον Απρίλιο του 2005 παραβρεθήκατε ο ίδιος στην υπογραφή της συμφωνίας έδρας του Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών - ENISA καταδεικνύοντας με την παρουσία σας πόσο σημαντικός είναι αυτός ο Οργανισμός για την Ελλάδα και την Κρήτη.


Από την πρώτη ημέρα που ο ENISA εγκαταστάθηκε στο Ηράκλειο ο λαός και οι Αρχές της πόλης τον αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και αγάπη. Ενθουσιασμό, γιατί έγινε αμέσως αντιληπτή η σημασία του όχι μόνο για την Κρήτη και την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αγάπη γιατί αυτή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Κρητικής Φιλοξενίας, που είναι συνυφασμένη με την παράδοση του τόπου μας.


Ακολουθώντας την Παράδοση της Κρήτης μια μεγάλη ομάδα Ηρακλειωτών αποτελούμενη από απλούς ανθρώπους, επιχειρηματίες, επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίου, βουλευτές και ευρωβουλευτές θέλησαν να δείξουν έμπρακτα τη στήριξή τους στον Οργανισμό δημιουργώντας τον Σύλλογο Φίλων του ENISA.


Θέλαμε έτσι να δείξουμε στον ENISA και στους εργαζόμενούς του ότι τους θεωρούμε δικούς μας ανθρώπους και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους βοηθήσομε. Όπως είπε ο Κρητικής καταγωγής Γερμανός Ευρωβουλευτής και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μας κ. Γ. Χατζημαρκάκης σε μία ομιλία του, υπάρχουν πολλοί Οργανισμοί σε διάφορες χώρες της Ε.Ε, όμως σε καμία από αυτές δεν υπάρχει Σύλλογος Φίλων του Οργανισμού.


Κύριε Πρωθυπουργέ, διαβάσαμε πρόσφατα στην έγκυρη εφημερίδα European Voice των Βρυξελλών ,που ασχολείται ειδικά με τα ευρωπαϊκά θέματα, ένα άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι η αρμόδια επίτροπος κα Vivian Reding προτίθεται να υποβάλει πρόταση δημιουργίας ενός νέου οργανισμού,ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντα του ENISA. Σύμφωνα με το άρθρο η πρόταση αυτή περιλαμβάνει και το κλείσιμο του ENISA. Ωστόσο η ίδια η κα Reding στις 3 Μαΐου 2006, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που επικύρωνε τη νομική βάση του ENISA είχε δηλώσει: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη με τη σημερινή απόφαση γιατί εκτός των άλλων δίνει σιγουριά στο προσωπικό του ENISA του οποίου την αξιόλογη δουλειά είχα την ευκαιρία να δω ιδίοις όμμασι κατά την επίσκεψή μου στο Ηράκλειο πριν από τρεις εβδομάδες. Στόχος μου είναι να καταστεί ο ENISA ένας παράγοντας κλειδί στο μελλοντικό έργο της Επιτροπής αναφορικά με την ασφάλεια των δικτύων και πληροφοριών."


Κύριε Πρωθυπουργέ, ως Πρόεδρος του Συλλόγου των «ΦΙΛΩΝ του ENISA», εκφράζοντας τις απόψεις όχι μόνο των μελών του Συλλόγου μας και όλων των όπου γης Κρητών σας απευθύνω έκκληση και σας παρακαλώ να μην επιτρέψετε την απομάκρυνση του ENISA από το Ηράκλειο. Κάτι τέτοιο θα ήταν λυπηρό για την Κρήτη αλλά και προσβλητικό για την Ελλάδα, που είναι ένα από τα πιο ιστορικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Έχοντας τη βαθειά πεποίθηση ότι θα κάνετε ότι είναι δυνατόν για να παραμείνει ο ENISA στο Ηράκλειο,


Διατελώ με εκτίμηση και σεβασμό προς το πρόσωπο σας.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Μιχάλης Καραταράκης  

Τελευταία ανανέωση ( 30.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005