www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow ENISA arrow ΕΝΙΣΑ:ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ.ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΡΑΤΑΚΗ
ΕΝΙΣΑ:ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ.ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΡΑΤΑΚΗ E-mail
30.10.07

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΑΝΟΛΗΣ ΣΟΦ. ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ

Βουλευτής Ηρακλείου – ΠΑΣΟΚ


 
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Το μέλλον του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) στο Ηράκλειο


Η εγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) στην Ελλάδα και ειδικότερα στο Ηράκλειο Κρήτης σε εγκαταστάσεις του ΙΤΕ ήταν μια σημαντική επιτυχία της χώρας μας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ως αποτέλεσμα των χειρισμών της Ελληνικής Προεδρίας το 2003.

Σε άρθρο του European Voice στις 18 Οκτωβρίου 2007 φαίνεται ότι αποκαλύπτονται οι αφόρητες πιέσεις από ορισμένους κύκλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι νέες προθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κατάργηση ή απομάκρυνση του Οργανισμού από το Ηράκλειο και η απορρόφηση των δραστηριοτήτων του στο εγγύς μέλλον από ένα νέο Ευρωπαϊκό Οργανισμό, στον οποίο θα προστεθούν τα υφιστάμενα καθήκοντα του ENISA.

Έγκυρες πληροφορίες από Βρυξέλλες αναφέρουν ταχείς προετοιμασίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την λήψη των σχετικών αποφάσεων από το Κολλέγιο των Επιτρόπων στις 13 Νοεμβρίου 2007, ενόψει της συζήτησης για την ανανέωση του κανονισμού λειτουργίας του Οργανισμού μετά την συμπλήρωση 5 ετών το 2009.

Επειδή μέχρι σήμερα η Ελληνική πλευρά έχει επιτυχώς αντιμετωπίσει όλα τα προσκόμματα και επιχειρήματα και έχει υπερνικήσει τα διάφορα εμπόδια που κατά καιρούς ετέθησαν από τους γνωστούς κύκλους που επιβουλεύονται την έδρα του ENISA.

Επειδή η τοπική κοινωνία, που ομόθυμα στηρίζει την παραμονή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού έχει αναστατωθεί από την πληροφόρηση για τις αρνητικές εξελίξεις για όσα συμβαίνουν σε βάρος της Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δε «Σύλλογος Φίλων του ENISA» διαμαρτύρεται έντονα προς όλες τις κατευθύνσεις για όσα μεθοδεύονται.

Επειδή επίκειται επίσκεψη της Επιτρόπου κυρίας Reding στην Αθήνα στις 2-3 Νοεμβρίου 2007, η οποία ως γνωστόν είχε εκφραστεί με ιδιαιτέρως επαινετικά σχόλια μετά την επίσκεψή της τον Απρίλιο 2006 στην έδρα του ENISA στο Ηράκλειο, ενώ σήμερα πρωτοστατεί σε ενέργειες που προσβάλλουν την Ελλάδα, με την πρόταση της να καταργήσει τον ENISA και να δημιουργήσει ένα νέο οργανισμό με παρεμφερή καθήκοντα σε νέα έδρα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κύριος Υπουργός:


Πως προτίθεται να ενεργήσει άμεσα και αποτελεσματικά προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να υποστηρίξει τη παραμονή του ENISA στο Ηράκλειο, αντιτασσόμενος στα γνωστά ιδιοτελή σχέδια ξένων συμφερόντων;

29-10-2007 Ο Ερωτών ΒουλευτήςΜανόλης Σοφ. Στρατάκης

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005