www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία arrow Στηρίζουν την πρόταση για στέγαση της Βικελαίας.Π. 14.1.2003
Στηρίζουν την πρόταση για στέγαση της Βικελαίας.Π. 14.1.2003 E-mail
27.05.07
ΠΑΤΡΙΣ 14.1.2003
Στηρίζουν την πρόταση για στέγαση της Βικελαίας
Με κοινή τους επιστολή 35 Ηρακλειώτες

Την πρόταση του τ. δημάρχου Μανόλη Καρέλλη για να στεγάσει τη Βικελαία Βιβλιοθήκης στο κτίριο του Ξενία στηρίζουν με κοινή τους επιστολή στο δήμαρχο 35 συμπολίτες.

Στην επιστολή τους αναφέρεται:

Κύριε δήμαρχε,

Πρόσφατα αλλά και παλαιότερα, μέσω του τοπικού Τύπου, έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις με ανάλογη επιχειρηματολογία για την τύχη του κτιρίου του Ξενία.

Για λόγους ιστορικούς, αρχιτεκτονικούς, πολεοδομικούς αλλά και εξαιτίας του ελλείμματος πολιτιστικών υποδομών στην πόλη μας πολύ σωστά επιστημονικοί, πολιτικοί φορείς, επιστήμονες αλλά και έγκριτοι συμπολίτες μας τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης του κτιρίου με συγκεκριμένη χρήση.

Με την επιστολή μας αυτή επιθυμούμε να καταθέσομε και τη δική μας άποψη γιατί πολύ εύκολα γκρεμίζει κανείς ένα κτίριο, αλλά πολύ δύσκολα το ξαναχτίζει.

Οπως γνωρίζετε οι πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου μας φιλοξενούνται κυρίως σε τρεις αίθουσες χωρητικότητας περίπου 750 θέσεων (Ανδρόγεω 250 θέσεων, Βικελαία 150 θέσεων, ΕΒΕΗ 350 θέσεων) και με συγκεκριμένο χαρακτήρα λόγω υποδομής (κυρίως διαλέξεις).

Οπως γνωρίζετε επίσης η Βικελαία Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κτίριο “Ακτάρικα” από τη δεκαετία του 1930 μέχρι και σήμερα που έχει εμπλουτιστεί με πλήθος βιβλίων και άλλων εντύπων, δωρεών και μη. Η στενότητα του χώρου απεμπόλησε δωρεές συμπολιτών μας (Ελλη Αλεξίου, Μανόλη Μαρκάκη και άλλων) αλλά και δημιουργεί προβληματα στην ανάπτυξη και τη λειτουργία της καθώς αρκετό έντυπο υλικό βρίσκεται στο υπόγειο της οδού Ανδρόγεω ή στα σκαλοπάτια του κτιρίου της, απροσπέλαστο σε επισκέπτες και ερευνητές.

Συντασσόμαστε με την άποψη της παραχώρησης του κτιρίου στη Βικελαία Βιβλιοθήκη για τις πολυποίκιλλες δραστηριότητες της, την ανάπτυξή της, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αυτό και μόνο θα λύσει το θέμα των υποδομών στο χώρο του πολιτισμού. Παράλληλα είναι αναγκαίο να προχωρήσει η κατασκευή του πολιτιστικού κέντρου και για άλλες δραστηριότητες τέχνης και λόγου.

Την επιστολή υπογράφουν οι: Παναγιωτίδης Ευάγ., καθηγητής ΤΕΙ, Γραμματικάκη Ισμ., καθηγήτρια ΤΕΙ, Ανδριώτης Νίκος, ιστορικός, Λινάρδου Αγγέλα, καθηγήτρια, Κλάδος Γεώρ., τ. δήμαρχος Ανωγείων, Λαγουδάκη Ευγ., καθηγήτρια, Σασλής Βασίλης, καθηγητής, Μουδατσάκης Δημήτρης, τυπογράφος, Κοταμανίδου Εύα, ηθοποιός, Ρούσσος Νικήτας, τ. πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου, Περτσελάκης Γιάννης, μηχανικός, Περτσελάκη Δέσποινα, Τρουλλινός Θεόφιλος, μέλος Διοικούσας ΤΕΕ, Στιβακτάκη Παρή, καθηγήτρια, Λαμπρινός Νικηφόρος, τ. δήμαρχος Μαλίων, Ρινακάκη - Πολίτη Ουραν., καθηγήτρια, Αλεξάκη Βασιλ., καθηγήτρια, Δαϊλάκη Αικατ., καθηγήτρια, Ζαμπετάκη Μαρ., καθηγήτρια, Αλεξάκη Φ., καθηγήτρια, Θεοδοσάκη Μ., γραμματέας, Ρομπογιαννάκης Ευάγγελος, μηχανικός, Παρασκευάς Νικ., Παπάζογλου Ιωαν., δικηγόρος, Καρτσάκης Αντ., καθηγητής, Λάμπρου Παναγ., καθηγητής, Μίντζας Δημ., καθηγητής, Μαθιουδάκη Αικατ., καθηγήτρια, Μελιδονιώτη Μαρ., καθηγήτρια, Ξυριτάκης Δημ., δικηγόρος, Τζώρτζη Κ., καθηγήτρια, Φραγκιαδάκη Μαρ., πρόεδρος ΕΦΝΗ, Κουτούμπα Παρ., καθηγήτρια, Ηλιάδου Π., καθηγήτρια, Ηλιάκη Ε., καθηγήτρια, Μαυρομανωλάκη Ελ., καθηγήτρια, Μπουρλώτου Χρυσούλα, πρόεδρος Λυκείου Ελληνίδων, Γιανναδάκης Μιχ., μαθητής, Βοσκάκης Ηλιας, μαθητής, Αναγνωστάκης Μαν., μαθητής
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005