www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία arrow Στη...μάντρα του Δήμου το 90% των βιβλίων της Βικελαίας! Λ. Δαφερμάκη 12.10.05
Στη...μάντρα του Δήμου το 90% των βιβλίων της Βικελαίας! Λ. Δαφερμάκη 12.10.05 E-mail
27.05.07
ΠΑΤΡΙΣ 12.10.05
Στη...μάντρα του Δήμου το 90% των βιβλίων της Βικελαίας!
Ελάχιστα μόνο βιβλία στη διάθεση των αναγνωστών κατά το διάστημα των εργασιών στα Αχτάρικα

Της Λίλιαν Δαφερμάκη

Σε ειδικό χώρο στη μάντρα του Δήμου αναμένεται να μεταφερθεί τις επόμενες μέρες το 90% των βιβλίων της Βικελαίας βιβλιοθήκης που θα φυλάσσεται σε 24ωρη βάση, και σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής εποπτείας Γ. Σερπετσιδάκη, τηρεί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για το σκοπό αυτό. Ο ίδιος σημειώνει ότι σε αυτή τη φάση έχουν αποθηκευτεί σε πακέτα όλα τα βιβλία της Βικελαίας, με τη φροντίδα του προσωπικού, αφού πρώτα καταγράφηκαν σε αναλυτικούς φακέλους. Έξω από κάθε κούτα αναφέρεται ο αριθμός των βιβλίων και ποια συγκεκριμένα έχουν περιληφθεί σε κάθε κιβώτιο, και έτσι υπάρχει πλήρης έλεγχος όλου του υλικού.

Όπως εξηγεί η επιλογή του χώρου αυτού ήταν μια πολύ δύσκολη υπόθεση, αφού ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την απόλυτη αναγκαιότητα να επιλεγεί ένας χώρος που τηρεί όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές για τη φύλαξη των βιβλίων, τα οποία είναι χωρίς υπερβολή ένας πραγματικός θησαυρός! Ωστόσο επιλέχθηκε τελικά μια δημοτική εγκατάσταση, που λειτουργεί υπό την εποπτεία και την ευθύνη του Δήμου, που είναι σε θέση να διασφαλίσει και να εγγυηθεί για την προστασία και την φύλαξη των βιβλίων.

Ο ίδιος σημειώνει ότι μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να «κλείσει» τελεσίδικα, και το θέμα της επιλογής των χώρων στους οποίους θα στεγαστεί η διοίκηση και το αναγνωστικό τμήμα της Βικελαίας. Ειδικότερα, το δανειστικό τμήμα και το αναγνωστήριο της Βικελαίας θα στεγαστεί σε πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο της Ιεράς Μονής του όρους Σινά, όπου θα μεταφερθεί μέρος μόνο των βιβλίων της βιβλιοθήκης, αφού δεν είναι δυνατό να εκτεθούν στο σύνολό τους. Έχει ήδη γίνει μια επιλογή κάποιων βιβλίων, τα οποία αξιολογήθηκε ότι είναι περισσότερο «δημοφιλή» και έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, τα οποία και θα τοποθετηθούν στο συγκεκριμένο κτίριο μέχρι να ολοκληρωθεί η στατική ενίσχυση του Αχτάρικα. Η μεταφορά θα γίνει, αφού πρώτα η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, δώσει τη συγκατάθεση της, για την οποία έχει θέσει ως προϋπόθεση, ένα έγγραφο που να επιβεβαιώνει την καταλληλότητα του κτιρίου. Από την πλευρά του ο κ.Σερπετσιδάκης σημειώνει ότι, το θέμα αυτό είναι καθαρά διαδικαστικό και θα αντιμετωπισθεί άμεσα, καθώς τηρούνται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές για την λειτουργία των δύο τμημάτων της Βικελαίας. Παράλληλα σημειώνει ότι οι διοικητικές υπηρεσίες της Βικελαίας θα στεγαστούν σε κτίριο το οποίο έχει επιλεγεί στο κέντρο της πόλης στην οδό Κυδωνίας.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005