www.friendsofenisa.eu
Η νέα Μάχη της Κρήτης

Η Ευρώπολις υπενθυμίζει ότι η Μάχη της Κρήτης, ήταν πρώτα και πάνω από όλα, η μάχη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Κρητικών, των Ελλήνων, των Ευρωπαίων και ολων των Ανθρώπων.Μια από τις σύγχρονες Μάχες της Κρήτης, είναι πρώτα από όλα και πάνω από όλα, η μάχη για το δικαίωμα της Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Ευρώπης,να έχει τα ίδια δικαιώματα με την Ηπειρωτική Ευρώπη. Οπως το να φιλοξενεί ένα ΕυρωπαΪκό Οργανισμό, τον ΕΝΙΣΑ, όπως φιλοξενεί τους άλλους 26 η Ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι μια μάχη για την αξιοπρέπεια του Ευρωπαίου πολίτη, δηλ. για μια Ευρώπη της συνοχής, της ισόρροπης ανάπτυξης, του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος και της αλληλεγγύνης.
 

 

Κεντρική arrow Αντισταθείτε arrow Κίνηση ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό.
Κίνηση ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό. E-mail
07.04.06

Κίνηση ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό

Πληροφορίες: Νίκος Μεντζίνης

Τηλ επικοιν: 6932620295, 6974493769, 6973234754, 6932430197 fax: 2810256547

Email:ds43hr@otenet.gr

  

Ίδρυση: Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ τον Ιανουάριο του 2006. Στο σχετικό κάλεσμα ανταποκρίθηκαν οι παρακάτω Φορείς του Νομού και συμμετέχουν ισότιμα: Νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ, Κοινωνικό Φόρουμ Ηρακλείου, Σ.Ε.Κ, Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Σύλλογος Δασκάλων «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», Σύλλογος εργαζομένων στο ΠΠΓΝΗ, Σύλλογος εργαζομένων στο Βενιζέλειο, Διεθνής Αμνηστία Ηρακλείου, Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών, Σύλλογος Φιλολόγων Ηρακλείου, Σύλλογος εργαζομένων στο ΤΕΙ, Σύλλογος Αστυνομικών Υπαλλήλων, ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, Εκπρόσωποι Φοιτητικών Συλλόγων. Η κίνηση είναι ανοικτή σε όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν.

Στόχοι: Οι στόχοι της κίνησης είναι:

Ενημέρωση: Να ενημερώσουμε την Ηρακλειώτικη Κοινωνία για το άγος του ρατσισμού και της Ξενοφοβίας. Να φέρουμε στην επιφάνεια και άρα να αντιπαλέψουμε τέτοια περιστατικά.

Εκπαίδευση: Με κατάλληλες παιδαγωγικά προτάσεις να ευαισθητοποιήσουμε τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές πάνω στο φαινόμενο και να προλάβουμε στη ρίζα τους τέτοια φαινόμενα.

Δημιουργία θεσμών: Προσπάθεια για δημιουργία Παρατηρητηρίου ενάντια στο ρατσισμό και τη Ξενοφοβία, όπου θα καταγράφονται και θα καταγγέλλονται  τέτοια φαινόμενα. Επίσης δημιουργία Φόρουμ Μεταναστών στο Νομό με ποικίλους  στόχους και δράσεις.

Στήριξη Μεταναστών:  Νομική, συνδικαλιστική και πολιτική στήριξη σε μετανάστες σε περιπτώσεις παραβίασης δικαιωμάτων τους.

          Εκδηλώσεις[1]: Έχει σχεδιαστεί ένα σύνολο εκδηλώσεων για το πρώτο εξάμηνο του έτους:

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Φεβρουαρίου 2006:  Μέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση του φαινομένου της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. Διανομή εκπαιδευτικού και άλλου υλικού στα σχολεία. Ποικίλες εκδηλώσεις στα σχολεία. Διαγωνισμός δημιουργίας αφίσας και άλλου υλικού στην Β/θμια. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας «Δ. Θεοτοκόπουλος», της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και Φοιτητικών Συλλόγων.

24 Μαρτίου  2006: Εκδήλωση στην Αίθουσα Ανδρόγεω, Ηρακλείου 7.00μμ μμ, με ομιλητή τον Κοινωνιολόγο Σκεύο Παπαιωάννου και θέμα: «Ξενοφοβία και ρατσισμός στην ελληνική Κοινωνία». Θα ακολουθήσει διάλογος.

 

6 Απριλίου  2006: Μέρα κοινωνικής αλληλεγγύης σε μετανάστες. Ομάδα γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία θα επισκεφτούν γειτονιές όπου κατοικούν Μετανάστες και θα παράσχουν ΔΩΡΕΑΝ ιατρικές εξετάσεις. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τα σωματεία των εργαζομένων στο ΠΠΓΝΗ , το Βενιζέλειο και Ομάδες γιατρών των δύο νοσοκομείων.

 

Α΄15/νθήμερο Ιουνίου 2006: Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο Πάρκο Γεωργιάδη. Με μουσική, γεύσεις από τους μετανάστες και ποικίλες εκδηλώσεις: Ομιλίες, προβολές, θεατρικές, λογοτεχνικές και εικαστικές, διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

 

Εκδόσεις: Θα εκδοθούν αφίσες , δίγλωσσο φυλλάδιο χρηστικό για τους μετανάστες καθώς και υλικό για εκπαιδευτικούς και μαθητές και όλους τους ενδιαφερόμενους.

[1] Οι εκδηλώσεις θα γίνουν υπό την αιγίδα της ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 07.04.06 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Μενού
Κεντρική
Ευρώπολις γιατί;
Κρήτη-Ευρώπη
Μίκης Θεοδωράκης
ENISA
50 Χρόνια Ευρώπης
Εκπομπή Αφανείς Ήρωες
Λουξεμβούργο
Κρήτη
Ηράκλειο
ΒΙΚΕΛΑΙΑ Βικέλειος Μορφωτική Εταιρία
Αντισταθείτε
Πρωτοβουλίες
Συνεντεύξεις-Αρθρογραφία-Δημοσιεύματα
Ειδήσεις και νέα
Χρήσιμες ειδήσεις και πληροφορίες
Τρίτη Ηλικία
Sitemap
Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Αναζήτηση
Εγγραφή στο Newsletter
 
Τελευταίες ειδήσεις
Δημοφιλή Άρθρα
Ψηφοφορίες
Η άποψή σας για την εκπομπή
 


© europolis 2005